שלום לכולם

BOOS123

New member
שלום לכולם

אהלן. אני בן 22 אחרי צבא, וכמו כל הנוכחים בפורום רוצה רק דבר אחד..

בקיצור- הבגרויות שלי-

מתמטיקה 5 -97
היסטוריה 5 -83 (מחכה לתוצאות של הקיץ האחרון שישפר משמעותית..)
פיזיקה 5- 90 (כנ"ל)
אנגלית 5 -90
מחשבת ישראל 2- 90
הבעה עברית 2 -87
אזרחות 1 -85
תנ"ך 5 (דתי)- 83
גיאוגרפיה 5 -91
תלמוד 5- 90

כמו כן, עשיתי פסיכומטרי בי"ב - 711..

ברור שאני אשפר פסיכומטרי, אבל עם הנתונים שלי כרגע מה אתם ממליצים לעשות,האם יש לי סיכוי כלשהו (עם הנתונים כרגע)?

תודה...

Ayachii

New member
ברור שיש לך סיכוי

כמובן שאתה צריך לשפר פסיכומטרי אבל לא נראה כאילו זה יהיה לך בעיה אם הוצאת 711 ועוד בתיכון.
יש לך אחלה בגרויות. הייתי אולי (אבל ממש לא חובה) משפרת הבעה ואזרחות, אולי אנגלית גם. אבל תכלס מועד קיץ עבר ואם אתה רוצה להתחיל ב2014, זה אבוד (חוץ מאנגלית שיש בחורף)

תיכנס לאתרים של האוניברסיטאות ותזין את הנתונים שלך במחשבונים.

בעברית -
אתה צריך לשאוף ל"מעבר לשלב הבא" (תשחק עם המחשבון. אתה צריך להיות לפחות 10 נק' פסיכומטריות מעל בשביל סיכוי ריאלי. מה הכוונה? אם זה מראה לך סיכוי קבלה נגיד מ730 ומעלה אז תשאף ל740 ויותר, לדוגמא)

בת"א -
ציון התאמה לרפואה לפחות 715

בטכניון -
סכם 93.5 בערך

בב"ש -
סכם 760 בערך

אלה הנתונים שאיתם אתה יכול לישון בשקט. וכמובן שככל שהם יותר גבוהים הסיכוי גדל (נתתי לך ממש קצת מעל המינימום הנדרש)

המון בהצלחה ואם יש עוד שאלות אשמח לענות!

RBD1

New member
כנס לאתרים של האוניברסיטאות

ותחשב בכל אחד את הממוצע שלך,הוא כנראה יהיה שונה ממקום למקום.
מומלץ גם להכניס פסיכו ולבדוק סכם . (בבן גוריון ובטכניון מספיק לעבור את הסכם המינימלי ואז זה 100 אחוז המיונים ואין יותר השפעה של הסכם )

דבר שני ,להרבה חבר'ה שעשו תנ"ך דתי 5 יחידות שווה ללכת ולעשות 5 יחידות תנ"ך חילוני ,יש איזה פרוצדורה שצריך לעשות במשרד החינוך כדי שיאפשרו לך להשמיט את הדתי ולעבור לחילוני .הרבה יותר קל להוציא ציונים גבוהים בחילוני כשאתה בא עם בסיס דתי.

BOOS123

New member
תודה רבה...

תודה רבה לעונים...

נכנסתי לאתר של האוניברסיטאות והבנתי סדרי גודל...

חשוב לציין שאני יכול להשיג 30 נק' זכות באגודה לקידום החינוך ובכך להיות מוכר כ"ראוי לקידום". כמה זה יכול לעזור לי?

עוד דבר- שווה לשפר אזרחות? הרי אני עשיתי יחידה אחת ועכשיו זה רק 2 יח' - כלומר מגדיל לי את היחידות חובה..
הבעה -קל לשפר כמו שאמרת?

שוב-תודה רבה...

RBD1

New member
אני דווקא חושב שהממוצע שלך דיי סבבה

לא הייתי ניגש במקומך לאזרחות.אבל תשקול בחיוב את הקטע עם התנך

omri1209

New member
לגביי ראויים לקידום

30 נק' ומעלה ב"ראויים לקידום" נותן לך את האופציה (במידה והודעת על כך מראש לאוניברסיטה אליה אתה נרשם עוד במעמד הרישום) להירשם במסלול של מקומות שמורים עבור אנשים עם בעיות או מצבים מיוחדים בזמן לימודי התיכון (כלומר, דברים שהשפיעו עליהם במהלך התיכון ופגעו ביכולת שלהם להשקיע בלימודיהם, בערך...). במידה ואתה לא עובר את הסכם הרגיל באוניברסיטה שנרשמת אליה (הרף הראשוני לזימון למו"ר), אתה נכנס להקצאה של "ראויים לקידום" ומתמודד מולם על מספר המקומות המוקצה לטובת מתמודדים בתכנית. במידה ועברת את הסכם הרגיל, "ראויים לקידום" לא משפיע על סיכויי הקבלה שלך יותר - מחד, אתה לא מקבל שום יתרון על פני המועמדים האחרים (זימונים רגילים למו"ר / מרק"ם וכו'), ומאידך אתה גם לא פוגע בהקצאות של מועמדים אחרים לתכנית ראויים לקידום (ועל כן, את יכול לישון בשקט בידיעה שאם אתה עובר את הרף הרגיל, לא גזלת לאף אחד את המקום שלו, כי אוטומטית הועברת למסלול הרגיל).

חשוב לציין - אין הבדל בין מישהו שקיבל ניקוד של 31 בראויים לקידום, לבין מישהו שקיבל 79. העיקר זה להיות זכאי (כלומר להוציא מעל 30).

BOOS123

New member
תודה.שאלה לעומרי..

תודה רבה..
עומרי.הבנתי מדבריך שהגדרתי כראוי לקידום לא מוסיפה לי מס מסוים של נק אלא מביאה אותי להתמודדות מול ראויים לקידום אחרים )5%(.
בכל זאת הייתי רוצה לשאול-עד כמה זה שאני ראוי לקידום מקדם אותי מבחינת נקודות תכלס..מישהו יודע?
בעברית זה מוגדר במחשבון.אבל אני שואל על שאר האוניברסיטאות..

תודה רבה..
( לגבי תנך תודה על ההמלצה.אני בספק אם אעשה את זה מסיבה אידיאולוגית.מפריע לי להשוות את התנך לחוקי חמורבי..קצת פלצני :)

omri1209

New member
אם הבנתי את השאלה שלך הנכון,

אתה שואל בעצם לא כמה זה מקדם אותך בנקודות, אלא כמה הרף בנקודות נמוך יותר עבור מועמד "ראוי לקידום". אם זאת השאלה אז באמת אין לי מושג, הבירורים שלי היו מול האוניברסיטה העברית, וכאמור, אצלם זה באמת מוגדר באתר ככה שאפשר להזין את הפרטים ולראות בקלות אם אתה עובר את הסכם של ראויים לקידום. ממה שהבנתי מהם, (היא זרקה לי את זה ככה על הדרך במהלך השיחה) מדובר בהפרש יחסית נמוך (נקודות בודדות) אבל אני באמת שאין לי מידע סוג א' בנושא, וגם אין לי מידע לגביי יתר האוניברסיטאות.

בהצלחה.

RBD1

New member
בבן גוריון אני יודע שמשווים אותך לסכם

שמאפשר זימון לראיונות ומשם אתה כמו כולם

למעלה