שלום לכולם!

שלום לכולם!

כבר תקופה די ארוכה שאני מסתובבת כאן מאחורי הקלעים,צופה ולומדת ובעיקר מתפעלת מכולכן! איזה יופי של עוגות,אפילו המתחילות כמוני מראות פה ביצועים נורא מרשימים!

לאחרונה התחלתי להתעסק בבצק סוכר. אני מעצבת עוגות לחברים ולמשפחה ואפילו סתם ככה לעוד יום בעבודה,כדי "להשתפשף" כמה שיותר.
השבוע קיבלתי הזמנה ראשונה לעוגה! (ייאי!) הלקוחות ביקשו חגורת עבודה או כלי עבודה (מקדחה/סכין יפני/מברג וכו'), בחנתי קצת תמונות בגוגל וחלקן לא היו מסובכות מדי אני רק לא בטוחה איך להגיע לצבע החרדל/כאמל של החגורה.. :/

ברשותכם/ן אספתי לי עוד כמה שאלות/נקודות - אשמח לעזרה:

*אני מאוד רוצה לשלב שוקולד עם הבצק(בזילוף או בתבניות),לפעמים מתחשק לי רק לזלף על העוגה ולפעמים יש לי רעיונות קצת אחרים - לאחרונה אני חושבת איך לעשות עוגת כדור פורח לאחיין של הבנזוג שלי בשילוב שני המרכיבים.
מה דעתכם? שניהם אסטטיים ויחסית נוחים לעבודה,ובכל זאת,אולי עדיף להתמקד באחד מהם בכל עוגה?
*אני משתמשת בבצק סוכר של הרמשלג ולפעמים נוצרים "סימני קיפול"/"חתכים" בבצק. האם זו בעית לישה? יותר מדי אבקת סוכר? אולי יותר מדי CMC?
*לא מזמן נתקלתי ברשת בסרטון להכנת תבניות סיליקון בבית (קצת יקר אך בסופו של דבר משתלם),אשמח להמלצות לחנויות שמחזיקות סיליקון מאושר למגע עם מזון - ניתן להשיג באינטרנט ובאיביי אבל אני מחפשת משהו יותר זמין.
אני למשל מכינה בינתיים תבניות משאריות בצק סוכר. בוחרת למחזר ולא לשפוך את הכסף עליהן. החיסרון - הן לא מחזיקות הרבה אבל זה עדיף ואם יש לכם את המקור,תמיד תוכלו לעשות עוד תבנית והרי תמיד יהיו שאריות בצק

net the jet

New member
אין לי תשובה לגבי שילוב שוקולד ובצק סוכר

לגבי הבצק של המרשלג- צריך ללוש ללוש ללוש. סדקים קטנטנים לפעמים נוצרים גם ממתיחה של הבצק, הבצק עבה מדי ונמשך כלי מטה, או בנסיונות להחליק לוחצים מדי והוא נמתח. עוד אפשרות- לא מעבירים את הבצק מספיק מהר אל העוגה משלב הרידוד , הבצק בנתיים מתייבש קצת ואז יש סימני מתחיחה\סדקים..

אני לא מכינה תבניות משום סוג, ככה שלא יכולה לעזור בשאלה האחרונה.

ME1806

New member
יש חנות בתל אביב

בשם ארטאצ' שמוכרת סיליקון מאושר לשימוש עם חומרי מזון.

ME1806

New member
ומנסה להוסיף קישור לאתר שלהם

משום מה לא הצליח בהודעה הקודמת.

האם את מתכוונת לבצק שוקולד?

צבע כאמל זה מעט מאוד צבע גוף עם מעט מאוד צהוב, נסי על פיסת בצק קטנה כדי להגיע ליחסים הנכונים של הצבע.
סדקים יכולים להווצר ממגוון גדול מאוד ל סיבות, החל בלישה לא מספקת, דרך עבודה איטית וייבוש הבצק, כמות גדולה של קורנפלור וכו.
לא מכירה חנויות בארץ לממכר סיליקון, אפשר לשאול בחנויות יצירה. דווקא לי יש מלאי לא קטן של תבניות גם מבצק סוכר מתחילת דרכי שמחזיקות מעמד נפלא. אולי את לא מכניסה מספיק סיאמאסי?

למעלה