שלום לכולם

• פותח הנושא doe2
  • פורסם בתאריך

doe2

New member
שלום לכולם

לשמחתי, הגעתי במקרה לפורום המקסים הזה שלא ידעתי על קיומו. אולי תוכלו לעזור לי: אני מציירת בצבעי מים על קרטוני ביצוע וכן מציירת על קירות (ווש וכו´). לא עברתי שום הכשרה (קורסים /חוגים) ואני גם לא מעוניינת בכך, כך שאני אוטודידקטית לחלוטין. לאחרונה עלה לי רעיון וכאן אולי תוכלו לעזור לי. יש ציורים שאין להם מסגרת או זכוכית, ונדמה לי שזה בד כלשהו על עץ. הייתי מאוד רוצה לנסות לצייר תמונה כזו. נדמה לי שאיריס דישון (למי שמכיר) מציירת בטכניקה הזו. מישהו מכיר? מישהו יודע במה מדובר? מה החומרים? אשמח לכל תשובה. מאחלת לכולם שנה טובה, שנת בריאות ויצירה.

doe2

New member
ועוד דבר

נכנסתי כעת לקישור של המלצות הגולשים לאתר של סטנסילים. פשוט מדהים. חיפשתי המון המון זמן ציורים שמתאימים לצבעי מיים וסוף סוף מצאתי. אז ממש ממש תודה.

dili

New member
את מתכוונת אולי לקנווס?

זה בד מתוח על מסגרת עץ (כשאת המסגרת לא רואים כמובן)... רבות מבנות הפורום מציירות על קנווס (כן, גם אני)...תכנסי לחנות יצריה, או אפילו לקרביץ...תבקשי לראות בדי קנווס..יש בכל הגדלים...בחרי את הגודל שמתאים לך...וציירי בהנאה

doe2

New member
תודה. יכול להיות שמדובר בקנווס

האם אפשר לצייר בצבעי מים על קנווס? אני גם מצרפת כתובת (www.iris-dishon.com/eng/) באתר הזה יש בגלריה תמונות מדהימות. אני מציירת תמונות מאוד דומות בצבעי מים על קרטון ביצוע. ורציתי לצייר בגדול יותר כמו באתר. האם זה קנווס? באיזה צבעים משתמשים? תודה.

av_i_va

New member
כל צבע אקרילי../images/Emo24.gif

ברוכה המצטרפת. על קנווס את יכולה לצייר בכל סוגי הצבע הקיימים. יחד עם זאת, יש להבדיל בין בד קנווס קנוי - לאותם בדים המגיעים על מסגרת ומיועדים לציירם. בדים אלה עברו תהליך הכנה, לעומת הקנווס הקנוי כבד - בחנויות בדים - הוא טבעי לחלוטין. הצצתי לגלריה כהמלצתך. אלה בדי קנווס קנוים טבעיים. כמה הצעות: המלצות לצביעת רקעים: בנוסף לצבע בהם את משתמשת בדרך כלל, אפשר גם: צבע גואש מדולל, צבע משי ואפילו סופרקריל רגיל. עבדי עם SMEALER - (אינני מכירה את השם העברי). זו לשונית ספוג (בדרך כלל בצבע שחור) עם ידית. צריך לדעת לווסת כמויות לכן אני ממליצה להתנסות - תוצאות מקסימות. אם תחליטי לצייר על בד קנווס טבעי, יש צורך לקבע את הצבעים על ידי גיהוץ בטמפרטורה נמוכה. וכמובן יש לזכור לעבוד על משטח קבוע וסופג אחרת הצבע יימרח. הזכרת שאת מציירת על קרטון ביצוע: נסי פעם לצבוע רקעים עם צבעי משי. תופתעי מהתוצאה. כמובן - שנשמח מאוד לראות תמונות.

doe2

New member
ממש ממש תודה על האינפורמציה

לצערי אין לי סורק ולכן לא אוכל להראות ציורים שלי. כמו כן, אני ממש ממש טירונית בעניין ויתכן שכשאשתפר אולי אעז ואקנה לי סורק. לא כל כך הבנתי מה כן טבעי ומה לא? אם אני קונה בחנות יצירה קנווס נתון במסגרת האם הוא נחשב לטבעי, האם אני צריכה לגהץ כפי שהזכרת? כמו כן מהם צבעי משי? רק כדי לסבר את האוזן מדוע אני כל כך לא מבינה כלום: לפני זמן מה נכנסתי לחנות יצירה בלי שום ידע מוקדם או הכנה, אף לא נעזרתי במוכרים. שלפתי קרטון ביצוע (ואפילו לא ידעתי שקוראים לו כך), צבעי מיים, ספוג עם ידית, מכחולים וזהו הלכתי הביתה. אני אמשיל את זה לאדם שאין לו מושג בבישול ונכנס לחנות, קונה כמה מצרכים והופ , יוצא לו משהו טעים כאשר אין לו מושג איך זה קרה. אז זהו, סיפרתי איך פתאום נכנסתי לעניין וגם במקריות מצאתי את הפורום המקסים הזה. ביי

av_i_va

New member
קנווס../images/Emo140.gif

בחנויות בדים, אפשר לקנות קנווס לפי מטר. זהו בד מחומר טבעי ואת יכולה לעשות עם זה מה שאת רוצה. למשל, לצייר עליו ואחר כך לגזור מזה בגד. בד הקנווס מגיע במגוון די רחב של צבעים טבעיים ובצפיפות שונה של מירקם הבד. (אם את מתכוונת לתפור בגד - זהירות, בכביסה מתכווץ כ-12%) כמובן שניתן למתוח את הקנווס על מסגרת עץ ולצייר עליו תמונה. קיימים יצרנים, שעושים את העבודה הזאת עבורך ומוכרים בדי קנווס מתוחים על מסגרת עץ - מוכן לציור. זהו קנווס טבעי או חצי טבעי, מאיכות די ירודה, שעל מנת לשפרו, עובר תהליך של התאמה, על ידי שימוש בחומרים שונים המייצבים את הבד ומונעים חדירת צבע לצד השני. מקווה שעזרתי

lilachh

New member
אפרופו קנווס... ../images/Emo80.gif

אולי יותר רלוונטי לסוף השנה הלועזית, אבל בכל סוף שנה לקראת ספירת המלאי יש מכירת חיסול בארטא ת"א - ואז קנווסים נמכרים שם לקראת סוף המכירה ב - 1 + 1 - שווה ביותר...

למעלה