שלום לכולם

gal1711

New member
שלום לכולם

שמי גל, בת 17.
מקווה שהגעתי למקום הנכון,
בשנים האחרונות, אני מרגישה חוסר שקט. חוסר שקט פנימי, אני מרגישה שכול מה שקורה מסביבי פשוט לא הולך לי.
אני מבקרת את עצמי, מבקרת את מה שאני עושה, ובעיקר חסרת שלווה פנימית.
אחרי חשיבה רבה הגעתי למסקנה שאני צריכה לתרגל מדיטציות, אבל לא ידעתי בדיוק איזה.
אני ניסיתי לעשות איזה משהו , אבל פשוט לא הצלחתי להתמיד בזה בגלל שזה היה ארוך מידי.
יש למישהו להציע לי איזשהיא מדיטציה להתחלה? אני באמת מתוסכלת מעצמי. אני חייבת לעשות משהו בשביל להרגיע את עצמי, אבל אני יודעת שמדיטציה ארוכה אני לא אצליח לעשות באופן קבוע,אולי מדיטציה יותר קצר לפני השינה לפחות בהתחלה.

מקווה שהגעתי למקום הנכון שיכוון אותי וידריך אותי מה לעשות.

היי גל, אם את רוצה אפשר לעשות ניסוי קטן.

1. פני לעצמך דקה שלמה.
2. מצאי מקום שקט, שבו לא יפריעו לך למשך כמה דקות, כולל לא טלפונים, למשל.
3. שבי. עצמי את העיניים בעדינות. עקבי בעדינות אחרי עשר נשימות שלך, מבלי להפריע להן ומבלי לנסות לשלוט בהן או "לשפר" אותן.
4. פקחי את עינייך וחזרי לכאן כדי לספר לי מה עשית ואיך הרגשת.
5. היי מוכנה להשיב על שאלות...

זהו.
ניסוי קטן שיוכל לתת קצת מידע...

lightflake

New member

lightflake

New member
חשבתי מה אני הייתי עונה

ובסוף לא עניתי
כי באמת שאני לא רואה מדיטציה ככלי לפתרון בעיה ספציפית זו או אחרת, אני רואה מדיטציה ככלי לפתרון טוטאלי של כל המצב האשלייתי שקרוי אדם, ברור שזה אומר גם בסופו של דבר פתרון לחוסר שקט, כי ממה נובע החוסר שקט? זה דבר הרבה יותר עמוק מסתם בעיה קטנה, ומי שלא מחפש ולא מעוניין לשנות את חייו בצורה מוחלטת כל כך, מי שלא התעוררה בו הכמיהה הזו, יכול אולי להשתמש במדיטציה ככלי אבל זה קצת כמו להשתמש במטוס כרכב על הכביש, זה פשוט לא העניין...
אבל זו ההשקפה שלי לגבי הנושא, ואני לא מהווה שום סמכות בעניין ולכן אהבתי את התשובה הפרקטית שלך, פרקטיקה של דקה אחת, וגם זה הרבה לרוב האנשים...
בוא נאמר שאם הייתי מרשה לעצמי להיות כנה התשובה שלי הייתה שפשוט יש דרכים טובות ומהירות יותר למה שהיא מחפשת, מדיטציה אמיתית לאו דווקא תתן שלוות נפש בהתחלה כי היא דווקא מעמתת אותנו עם מה שאנו מנסים לברוח/להדחיק/לכסות אז שלוות נפש יכולה להגיע אולי רק בעוד כמה שנים של תרגול ורוב האנשים ממש לא מוכנים להתמסרות שכזו...

ועם זאת, ההגדרה הרחבה של מדיטציה כוללת גם טכניקות שמיועדות לרגיעה וכו'... אז אני מייצג איזה קצה של ההגדרה שניתן יותר במדוייק לקרוא לו "החיפוש אחר האמת" או משהו כזה, (ואגב הצעתי לשנות את שם הפורום, אבל זה לא התקבל יפה)

בקיצור... נראה לי שאתה פשוט יותר מתאים ממני לניהול הפורום הזה
אז תודיע לי אם אתה מעוניין

שני האמוטיקונים האלה מתמצתים את רוב מה שיש לי להגיד בתגובה לרוב מה שכתבת בהודעה...

אה, חוץ מזה שאתה לדעתי מנהל מופלא ומדוייק לפורום מדיטציה.

neophile

New member
למה את חושבת שאת צריכה לתרגל מדיטציה ?

רק שתדעי שאת יכולה באמצעות מדיטציה להגיע לשלווה זמנית ואם את מקדישה את כל חייך למדיטציה , לפראקטיקה רוחנית אז גם כן תוכלי להגיע לשלווה יותר קבועה .

אבל .. באיזה מחיר ? הרי את בטח רואה שמי שמקדיש את עצמו משלם מחיר , מקריב קורבן אפשר לומר .

השאלה היא אם את מוכנה לשלם ויכולה לשלם ?
ולא מדובר פה רק בכסף אם כי בעולם המערבי זה גם חלק מהעניין אלה בזמן (שכידוע שווה לכסף) .

את מבינה , דרך מאוד אפקטיבית לקבל את השלווה זה למצוא מורה מתאים שיכול להעניק אותה וכשאני אומר מורה אני מתכוון למישהו שהקדיש את עצמו לזה .

זה יספק לך את התוצאות שאת רוצה של יותר שלווה בחיים .

איך את עם ספרים?

יש לי כמה להמליץ, זה כלי נהדר.
אם תרצי, אכתוב לך כמה המלצות.

למעלה