שלום לכולם!:)

Lady Pupik

New member
שלום לכולם!:)

יש לי כלבה מעורבת בת חצי שנה, גיל העיקור:) לקחנו אותה לוטרינר לבדיקות מקדימות לקראת עיקור
הוטרינרית אמרה שאומנם היא כבר מפותחת, החליפה שיניים וכל מה שצריך, אבל איבר המין שלה קטן ולא התפתח לגמריי
היא אמרה שאם נעקר אותה לפני שהוא מתפתח לגמריי זה יכול לגרום בעתיד לדלקות בשתן ובריחת שתן (רק שבוע שעבר היא סיימה אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בשתן)
אז היא המליצה לנו לחכות שבועיים ולבוא לביקורת או לחכות ייחום אחד, המוקדם מבינהם
היא אמרה שייחום אחד יכול לעזור לאיבר המין לגדול
בחיייייים לא שמעתי על דבר כזה, אומנם היא הכלבה ה3 שאני זוכה לגדל אבל לא נתקלתי בדבר כזה
גם אף פעם לא יצא לי לטפל בכלבה בייחום מה שמלחיץ אותי עוד יותר..בעיקר שאנחנו חיים בדירת קרקע, מוקפים בכלבים מכל עבר...
מישהו מכם שמע/יודע? זה נשמע מוזר

לא וטרינרית אבל כן שמעתי על זה

וממה שאני יודעת יש יותר מקרים של בריחת שתן, דלקות שתן וצניחת נרתיק בכלבות שעוקרו לפני ייחום ראשון
(אני אפילו מכירה וטרינר מומחה לכירורגיה שממליץ לעקר אחרי ייחום ראשון בדיוק בגלל זה).

מצד שני, היתרון הכי גדול בעיקור לפני ייחום ראשון הוא הקטנת הסיכוי לחלות בסרטן עטינים כמעט ל-0. גם לאחר ייחום ראשון ולפני ייחום שני יש "אפקט הגנתי" בהורדת הסיכוי לסרטן עטינים אבל פחות מאשר בעיקור לפני ייחום ראשון.
והתעסקות עם ייחום זה בהחלט לא נעים במיוחד.

sapirdvm

New member
לא לגמרי

מכיר את זה אבל אני חושב שאולי יש כאן הקשר אחר ואיתו אני מסכים.
לעיתים אנו רואים דלקת עם הפרשה מוגלתית על שפתי הבושת-איבר המין של הגורות. אכן יש גישה (שאני מודה שאינני מכיר את הבסיס לה אך היא קיימת ומנסיוני גם נכונה), שכלבות עם דלקות שכאלה כדאי לעקר אחרי היחום הראשון. עוד תופעה ש'דוחה' את העיקור לאחרי היחום הראשון היא השתנה לא רצונית של גורות למשל בהתרגשות. אחרי היחום כמעט כל הכלבות הללו לא דולפות והדלקות נגמרות. אולי זה קשור גם לגודל הבושת ולמבנה אבל אני לא בטוח שמבין לגמרי את הכוונה שנאמרה לך.
לגבי גיל היחום אין שום בעיה לעקר גם אחרי יחום ראשון. תצטרכי לשמור עליה כרגיל-לא ללכת משוחררת ולהתנצל בפני כל בעלי הכלבים שהכלבים שלהם 'ישתגעו' ממנה

הגישה של עיקור לפני יחום ראשון היא גישה מאד ישנה שמתבססת על עבודה שכיום לא היתה מתקבלת לשום עיתון מדעי. למרות זאת ברור שהמחזור ההורמונאלי משפיע על, ומעלה את, הסיכון להופעת גידולי עטין.
זה לא אומר שכל כלבה שהתיחמה תפתח גידולי עטין!!
ביולוגיה אינה מדע מדויק ולכן נוכל לראות גם כלבות שעוקרו מוקדם שמפתחות גידולי עטין.
כיום, גם בארה"ב-הכוהנת הגדולה של עיקורים וסירוסים בגיל צעיר, לא מתרשמים מעיקור לאחר יחום ראשון ואפילו יש שקובעים קו מנחה של בין יחום ראשון לשני ולפני גיל שנה וחצי.
נשמע שהווטרינרית שלך יודעת מה היא מדברת ואתם בידים טובות

למעלה