השאלה שלך מאוד כללית
על מה כבר עובדים איתם? האם פגשתם את הקבוצה? מה מעניין אותך או למה את מתחברת? והאם באמת, כסטודנטית, אינך מצליחה לחשוב על רעיונות בעצמך?
(לא להתעצבן, אני בטוחה שאם את כבר לומדת חינוך, יש ביכולותיך לחשוב על מה מתאים או מה פחות לגילאים הללו)
אפשר לעבוד עם הקטנים על המון דברים...אפשר לבחור נושאים שפחות תלויים בגלגל השנה כמו אני וגופי, חיות, אוכל, ואפשר ללכת לפי חג/עונה למשל לעבוד על פרחים ופרפרים בהקשר של אביב, הדגל בהקשר של יום העצמאות, ים בהקשר של קיץ וכן הלאה. כל נושא את יכולה לפתח לכל מיני כיוונים, בליווי דקלומים ושירים מתאימים, עם תמונות להמחשה ועוד אי אלו אביזרים שיסייעו לילדים להתחבר לנושא דרך החושים. חשוב לזכור את גיל הילדים - את היכולות הקוגנטיביות שלהם (מה הם מסוגלים להבין או כמה זמן הם יכולים לשבת במפגש) ואת תחומי העניין שהכי קרובים ורלוונטים להם מכל מה שסובב אותם (למשל בהקשר ליום העצמאות - אצלי בגן לא עסקו כלל בחלוצים, מדינה, צבא וכו' אלא התמקדו בדגל ובמילה ובאווירה החגיגית שמסביבו)
רק הערה קטנה למחשבה, באופן אישי אני לא אוהבת שעושים "נושא" מצורות או צבעים, זה מאוד מלאכותי בעיני אבל אני יודעת שכן יש הרבה גננות שאוהבות לעסוק בזה כנושא. בעיני זה משהו שיש לו התפתחות טבעית שקשורה לתפיסה הוויזואלית והמוטורית של הילד, ואפשר ורצוי ואולי אף בלתי נמנע מלעבוד על זה באופן שוטף לאורך כל השנה ולכן העבודה על זה כנושא מיותרת בעיני...
בהצלחה..