שלום לכולם

יפתח13

New member
שלום לכולם

אני כותב עכשיו את הודעתי הראשונה בפורום זה, לכעורה על משהו שעבר ונגמר, אבל לא מבחינתי. אני ומשפחתי שמאלנים, ובבחירות האחרונות הצבענו מר"צ. לפני כחודש-חודש וחצי אני רואה בחדשות שקבוצת פעילי שמאל מרססת דברי נאצה על מכוניות של טייסים! אבא שלי הוא טייס בחיל אוויר, אמא שלי קצינה בחיל אוויר ואחותי עכשיו גם בחיל אוויר. אני לא מבין איך אנשים מעיזים לאיים על טייסים ששמורים עליכם (ללא הכללה למר"צ או צעירי מר"צ אלא לאנשי השמאל הקיצוני)? אני לא מבין מה האנשים האלה חשבו! הם משחיתים את רכושם של האנשים ששמורים עליהם? כל יפי הנפש האלה שאומרים שאסור להילחם בפלישתינאים, מה הם חושבים שעדיף למות? סבא שלי היה אומר שמי שלא רץ בסימטאות של שכם וראה איך הפלשטינאים משחיתים את גופותיהם של חבריהם, לא יכול להבין מדוע ישראל מגיבה ביד קשה! לפני האינתפדה הייתי שמאלני הדוק, קיצוני, אבל היום לאחר מה שראיתי שפעילי שמאל עשו, אני מתבייש בהיותי שמאלני, חברי לכיתה יורדים עליי בגלל היותי שמאלני, אז אני פשוט לא משתף אותם בדיעותי הפוליטיות. הבהרה: אין בהודעה שום הכללה למר"צ, או לחברי הפורום. ברצוני לפתח דיון על קיצוניות השמאל בארץ, וצביעותם של כמה אנשים. סליחה עם גרמתי למישהו אוול.

DRYICE

New member
הבעיה היא בתשקורת הימנית.

שלא נוטה להבחין בין שמאל לבין שמאל, אתה יודע שאתה מתנגד לדברים הרעים שאנשים מסוימים עושים בשם "השמאל" ומיני רעיונות נאורים. אני יודע את זה, ומפלגת מרצ גם היא יודעת להבחין בין שמאל לבין שמאל. ישנם הרבה מופרעים, שעושים הרבה שטויות, אם מטורף עושה משהוא בשמו של רעיון שאני מאמין בו האם אפסיק להאמין ברעיון?! וודאי שלא. יונה אברושמי, ברוך גולדשטיין ויגאל אמיר כולם רצחו אנשים "למען מדינת ישראל" האם אני צריך להפסיק לתמוך במדינת ישראל? תמיד יש קיצונים, והם תמיד עושים שטויות, וודאי שלר חסרים קיצונים בחלקים אחרים של המפה הפוליטית. DRYICE

יפתח13

New member
מסכים חלקית...

קשה לי להיות חבר בתנועה כלשהיא שמאמינה בלהשחיט רכושם של אנשי צבא! אני הייתי במקומות יותר קיצוניים ממר"צ והלכתי משם בעקבות הדברים ששמעתי שם... - להרוג כל חייל שיפגע בפלשטינאי - להסגיר טייסים להג לדעתי בזמן כזה כלנו צריכים להתאחד למען השלום האמיתי, ולא לשלום של צביעות. מה כל יפי הנפש המשתמטים יודעים על לינצ´ים בשכם וראמאללה? מה הם יודעים על לרוץ בעזה שאתה את חבריך נופלים אחד אחרי השני? הם חושבים שלולא חיילי צה"ל הם היו נשארים בחיים היום? הם מעדיפים שבמקום מדינת ישרא תקום מדינת פלשטינה? שלא תבינו אותי לא נכון, אני בעד יציאה מיידית ללא תנאים מהשטחים, בעד פינוי ההתנחלויות, בעד מדינה פלשטינאית עצמאית. אבל יש גבול כמה אפשר להיות שמאלנים (ובאותה מידה גם ימני). כמו שאמרתי לדעתי כלנו כל ישראל צריכה להתאחד למען שלום אמיתי! הרי ידוע לנו שכ עוד לא נצא מהשטחים לא יהיה שלום. אבל מה הקשר לטייסים המסכנים שצריכים להרגיש פחד כל כפעם שהם מקבלים פקודה? האם טייסי אלעל שמשרתים במילואים צריכים לחשוש לטוס להולנד? האם כל חייל שמגן על עצמו צריך לחשוב פעמיים לפני שהוא יורה כדי להציל את חברו? תחשבו על זה, על צביעות השמאל הקיצוני פורצת גבולות לא הגיוניים.

בעיה1

New member
אני חושד שלא השמאל עושה זאת

כידוע יש מסתננים, פרובוקטורים, שמעונינים לעלות טרמפ , על שאיפותינו לשלום , ומנסים להסית בינינו לבין שאר חלקי העם. יכול להיות שאלה אנשי חיזבאללה , או חמאס. באיצטלה שלנו הם פוגעים בטיסינו ובחילינו. על ידי כך הם משיגים שתי מטרות בקלות. 1. פגיעה במורל העם , על ידי הצגת השמאל כאויב הציבור היהודי -ויצירת שנאה פנימית. בין ימין ושמאל. 2. פגיעה ממש במורל הלוחמים למען כל תושבי ישראל. אנשי הבטחון כולל הטייסים , הם מוקד אהבתנו והוקרתנו. תחשבו ברצינות על כך. תפסו את החוליגנים , מסרו אותם לכוחות הביטחון, ותופתעו לגלות , מאיפה הגיעו ומי ששלח אותם.

אני לא כל כך

בטוח בזה שהם היו אנשי חיזבאללה שטפסו טרפ על שאיפות של מישהו, האמתי שאני לא כל כך זוכר את האירוע אני רק יכול להגיד שאיש שמאל אמיתי שלא מאמין באלימות להשגת מטרות לא היה עושה כזה דרב ולכן אם אילו היו בכלל אנשי שמאל הם לא היו ממרצ או לפחות לא מייצגים את הדעה והדרך של מרצ ובהחלץ לא מייצגים את הגופים הפועלים של מרצ כמו :´נוער מרצ´, ´צעירי מרצ´ ורבים אחרים. אני מגנה כל אלימות ואני לא מאמין שאלימות היא הדרך להשיג אלימות ! עמרי

אלימות היא בהחלט הדרך להשיג

אלימות... ניראה לי שהתכוונת להגיד שאלימות היא לא הדרך להשיג אי-אלימות. אמנם גם אם זה אני לא מסכים איתך, אבל זה כבר דיון אחר...

Deathatred

New member
הערה לשונית

מאחר שאני רואה את כבר הרבה בפורומים אני חייב להעיר - יש הבדל בין ש-ח-ת לבין ש-ח-ט . ש-ח-ת: משמעות של קלקל, הרס, טימא. השחית: קלקל, הרס, טימא. שחיתות: קלקול מידות, corruption, מנהל לא תקין, עבירות בשלטון ובכלכלה. ש-ח-ט: משמעות של ביתור גופה ובהשאלה רצח ברוטלי. שחיטה כשרה: הדרך היהודית לקחת חייה כשרה ולהפוך אותה לבשר אכיל וכשר. שחטו: רצחו וביתרו את הגופה. לדוגמה, ברמאלה שחטו הפלשתינאים שני מילואימניקים שנכנסו לשם בטעות.

מר"צ לא כאלה שמאלנים

זה יותר מגיע מכיוון גוש שלום וכאלה...הם דיי שרוטים לפי דעתי האישית

מה זאת אומרת

זה שיש יותר קיצוניים אומר שמרצ לא שמאלנית, האמתי שגם ככה זה סתם הגדרות אבל אם כבר אני חושב שמרצ עומדת טוב מאוד בהגדרה הזו . בנוגע לגוש שלום אפשר להגיד עליהם הרבה דברים אבל לפחות עד כמה שאני מכיר את האידיולוגיה ואת האנשים הם לא אלימים, שרוטים??

אלוהים יעזור לכל השרשור הזה

חוץ מעמרי ... מרצ כותבים בלי גרשיים מרצ לא מר"צ נוער מרצ לא נוער מר"צ וצעירי מרצ לא צעירי מר"צ. רצ מפ"ם וחלק משינוי התאחדו יחדיו ב95 למפלגה אחת ---מרצ--- בלי גרשיים

לא מדוייק....

מרצ היא רשימה אחת. נכון להיום היא עדיין איחוד של שתי מפלגות אפילו עם שני חשבונות בנק שונים. המפלגות פשוט נמצאות תחת רשימה אחת לכנסת, עם מצע רעיוני אחד ומוסדות מפלגתיים אחידים. אבל עדיין השם הוא מרצ ולא מר"צ.

aradori

New member
אתה בטוח לגבי השנה???

כי אני זוכר שכחלק מנוער ר"צ, חילקתי פליירים של מרצ עוד לפני שהיתה לי זכות להצביע (והייתי בן 18 רק ב-1994). כלומר - מדובר בבחירות של 1992. אני סתם בבלבלה או שבבחירות של 92 מרצ כבר הייתה קיימת?

למעלה