מה זה אומר להיות מאמן
שלום לך
אתן לך את השורות התחתונות שלי, ואח"כ אפרט:
1. מבחינתי אימון הוא העיסוק הכי נפלא שיש
2. ב - 5-10 שנים הראשונות לעיסוק באימון לא מגיעים למשכורת שרוב האנשים יגדירו כסבירה, כלומר, בקושי מרויחים (למעט יוצאי דופן, שאישית לא פגשתי אותם).
את כותבת שכבד עלייך מסלול לימודים של שנים. וזהו מסלול האימון, הוא מסלול של שנים. שנים שבהן תצטרכי להכשיר את עצמך בהתמדה, ותרויחי מעט מאוד. זה יהיה די מרשים אם בשנים הראשונות ההכנסות מאימון יכסו את ההוצאות על הכשרה. למרות שבתיה"ס לאימון אוהבים להציג את זה כך, לא באמת אפשר ללמוד אימון תוך שנה, גם לא שנתיים ושלוש. זה דורש שנים ארוכות של התפתחות אישית, הכשרה מתמדת ונסיון. בפסיכולוגיה מתכוננים מראש ל - 7 שנים של לימודים, וגם אז הבוגרים יוצאים ומרגישים שהם עדיין יודעים מעט מאוד. אבל שם מחכות להם משרות. מאמן מסיים קורס ובעצם רק מתחיל את ההכשרה שלו, בנוסף אין משרות עבורו אלא בשכר מינימום וגם זה מעט מאוד משרות, וגם הוא נכנס לשוק רווי שבו הוא מתחרה במאמנים מנוסים מאוד, שהרבה מהם גם כן לא שוחים בעבודה (חלק כן - אישית יש לי הרבה עבודה, חלק גדול ממש לא). לעסוק באימון לא רק אומר להיות מאמנת מעולה (שלוקח שנים להגיע לשם) אלא גם משווקת מעולה, שגם לזה לוקח כמה שנים לפחות להגיע לשם. רק קידום האתר למקום טוב בגוגל לוקח בד"כ שנתיים (שמשלמים עליהן הרבה או עובדים על זה המון), וזה רק גורם אחד בהצלחה עסקית.
כמובן שאנחנו המאמנים אוהבים את העיסוק שלנו מאוד, מבחינתנו אין אפשרות אחרת - שום דבר אחר לא ישווה לעבודה עם לקוח שמתקדם משבוע לשבוע, שאומר לי משפטים כמו "אני מרגישה שוב מלאת אנרגיה כמו שלא הרגשתי מאז התיכון", אנשים שמפסיקים לעשן, מתפטרים ופותחים עסק ותוך כמה חודשים כבר יש להם לקוחות והכנסות. זה אדיר. אבל עם כל זה, מעט מאוד מגיעים למשכורות טובות. באמת.
אז מה אני אומרת לך? מכיון שאת שואלת ומתלבטת, אני מבינה (תקני אותי אם אני טועה) שהאימון לא בוער בך בטירוף. ואם בעצם את מחפשת מקצוע והכנסה, כדאי לבדוק כוונים אחרים. במקביל, אם את כן נמשכת לאימון, אפשר ללמוד אימון ולהתחיל להתנדב במקום כלשהו, במקביל לעיסוק נוסף שיתן לך בטחון כלכלי. התנדבות באימון היא דרך מעולה לצבור יכולות ומוניטין שיכולים אח"כ להיות מקפצה להצלחה כלכלית באימון. זה מה שאני עשיתי.
אני פה לעוד שאלות, ומקוה שזה בסדר שעניתי לך בכנות. עצוב לי שעוד ועוד אנשים נכנסים לעולם האימון עם מידע מאוד מאוד חלקי על מה שקורה בו, ומתאכזבים מאוד. אם כן תלכי ללמוד אימון כולנו כאן נתמוך בך כמה שאפשר