שלום לכולם..

Kola86

New member
שלום לכולם..

בררתי היום לגבי אימון אישי באמצעות אומנות, זה נשמע לי מאוד קורץ ומעניין אבל השאלה היא כמה באמת אפשר להצליח בזה כשאין שום ידע או ניסיון קודם. אין לי תואר והאם אני יכולה לעסוק בזה אחרי הכשרה של קורס בלבד?

תודה מראש

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הכשרה

יקירה,
בתחום האימון כיום יש בעיה - אין חקיקה והסדרה של כמות הלימודים שיש ללמוד כדי להתמקצע. לשכת המאמנים מנסה להסדיר את התחום על ידי קביעת כמות שעות מסוימת וקוריקולום מסוים. גם המאמץ הזה עדיין לא בשל - הוא נמצא רק בתחילתו. כך שיש בתי ספר לאימון שנותנים לך תעודה, אבל כשאני פוגשת את המאמנים האילו אחר כך כמדריכה, אני מגלה הכשרה לקויה מאוד.
אני לא מכירה ספציפית קורסים לאימון אישי באמצעות אומנות, אבל ההנחה שלי היא שגם לאחר קורס כזה תצטרכי להמשיך וללמוד ולהתמקצע.
בכל מקרה, גם לאחר הלימודים, העיסוק באימון הוא עסק עצמאי שאת צריכה לפתח. זה לוקח זמן, ודורש אמונה בעצמך, התמדה ויכולת שיווק. כמה נושאים ששווה לך לבדוק איך הם מסתדרים לך. שום משרה לא מחכה לך בסוף, גם אם למדת בקורס הטוב ביותר שיש.

Kola86

New member
תודה לך ענבל

הקורס הוא דרך מכללה לאומנויות הגעתי לזה אחרי שביררתי לגבי טיפול באומנות ופסיכותרפיה, זה מצריך ממני 3 שנים לפחות כי זה כולל תואר והתחלתי להתלבט כי זה כבר כבד עלי מסלול של שנים ואז התחלתי לחשוב לכיוון הזה. הקורס 5 חודשים שמורכבים מ-176 שעות אקדמיות, בנוי מסדנאות שמשלבות לתוכן גם אימון וגם אומנות, יש עוד פירוט על כל מיני דברים כמו תכני הקורס וכאלה ובהמשך כתוב כך: "עפ"י כללי לשכת המאמנים הארצית לאחר הקורס יש לעבור הכשרה (סופרויז'יון) של כ-60 שעות בה המתאמן עובר בעצמו מספר פגישות אימון ובשאר הפגישות נותן אימון למתאמנים בהשגחת מאמן ביר וזאת על מנת שיוכל להתקבל כמאמן חבר בלשכת המאמנים" הם מציעים גם את המסלול הכשרה הזה אצלם אבל כתוב שזה מותנה בהגבלות לגיל 27 ומעלה עם תואר ראשון ושבע שנות ניסיון, או גיל 30 עם בגרות מלאה ו 10 שנות ניסיון.."

אין לי לא תואר ראשון ולא ניסיון בתחום והוא אמר שכרגע אני לא צריכה להתיחס לזה ושאפשר להסתדר עם זה בגלל שאחד מאלו שמעבירים את הקורס שם הוא מדריך ומסמיך מאמנים או משו כזה ..

שאלתי אותו אם זה בטוח כי אני לא רוצה סתם לשרוף כסף על משהו שלא אוכל באמת לעסוק בו כי אני לא עומדת בהגבלות והוא אמר שזה בסדר.. (לא בקטע מתחמק הוא התחיל להסביר לי פשוט לא ממש שמעתי כי הייתי באוטובוס והיה רעש נוראי).

השיטה עצמה פותחה על ידי המייסדת של המקום וזה חדשני ופעם ראשונה בעצם נפתח הקורס, זה כמו להיות קאוצ'רית רגילה לפי מה שהבנתי, אבל לפני כן אף פעם לא חשבתי על הכיוון הזה בכלל.. רציתי לשלב טיפול ואמנות וזה הכי נוח ומתאים כרגע, השאלה אם זו אופציה מספיק טובה. ברור לי שהכל בסופו של דבר גם תלוי אך ורק בי בדרך הפעולה שלי ולאן אני ממנפת את זה וכן, השמים הם הגבול..

אשמח לדעת מה דעתך,ותודה רבה!

מה זה אומר להיות מאמן

שלום לך

אתן לך את השורות התחתונות שלי, ואח"כ אפרט:
1. מבחינתי אימון הוא העיסוק הכי נפלא שיש
2. ב - 5-10 שנים הראשונות לעיסוק באימון לא מגיעים למשכורת שרוב האנשים יגדירו כסבירה, כלומר, בקושי מרויחים (למעט יוצאי דופן, שאישית לא פגשתי אותם).

את כותבת שכבד עלייך מסלול לימודים של שנים. וזהו מסלול האימון, הוא מסלול של שנים. שנים שבהן תצטרכי להכשיר את עצמך בהתמדה, ותרויחי מעט מאוד. זה יהיה די מרשים אם בשנים הראשונות ההכנסות מאימון יכסו את ההוצאות על הכשרה. למרות שבתיה"ס לאימון אוהבים להציג את זה כך, לא באמת אפשר ללמוד אימון תוך שנה, גם לא שנתיים ושלוש. זה דורש שנים ארוכות של התפתחות אישית, הכשרה מתמדת ונסיון. בפסיכולוגיה מתכוננים מראש ל - 7 שנים של לימודים, וגם אז הבוגרים יוצאים ומרגישים שהם עדיין יודעים מעט מאוד. אבל שם מחכות להם משרות. מאמן מסיים קורס ובעצם רק מתחיל את ההכשרה שלו, בנוסף אין משרות עבורו אלא בשכר מינימום וגם זה מעט מאוד משרות, וגם הוא נכנס לשוק רווי שבו הוא מתחרה במאמנים מנוסים מאוד, שהרבה מהם גם כן לא שוחים בעבודה (חלק כן - אישית יש לי הרבה עבודה, חלק גדול ממש לא). לעסוק באימון לא רק אומר להיות מאמנת מעולה (שלוקח שנים להגיע לשם) אלא גם משווקת מעולה, שגם לזה לוקח כמה שנים לפחות להגיע לשם. רק קידום האתר למקום טוב בגוגל לוקח בד"כ שנתיים (שמשלמים עליהן הרבה או עובדים על זה המון), וזה רק גורם אחד בהצלחה עסקית.

כמובן שאנחנו המאמנים אוהבים את העיסוק שלנו מאוד, מבחינתנו אין אפשרות אחרת - שום דבר אחר לא ישווה לעבודה עם לקוח שמתקדם משבוע לשבוע, שאומר לי משפטים כמו "אני מרגישה שוב מלאת אנרגיה כמו שלא הרגשתי מאז התיכון", אנשים שמפסיקים לעשן, מתפטרים ופותחים עסק ותוך כמה חודשים כבר יש להם לקוחות והכנסות. זה אדיר. אבל עם כל זה, מעט מאוד מגיעים למשכורות טובות. באמת.

אז מה אני אומרת לך? מכיון שאת שואלת ומתלבטת, אני מבינה (תקני אותי אם אני טועה) שהאימון לא בוער בך בטירוף. ואם בעצם את מחפשת מקצוע והכנסה, כדאי לבדוק כוונים אחרים. במקביל, אם את כן נמשכת לאימון, אפשר ללמוד אימון ולהתחיל להתנדב במקום כלשהו, במקביל לעיסוק נוסף שיתן לך בטחון כלכלי. התנדבות באימון היא דרך מעולה לצבור יכולות ומוניטין שיכולים אח"כ להיות מקפצה להצלחה כלכלית באימון. זה מה שאני עשיתי.

אני פה לעוד שאלות, ומקוה שזה בסדר שעניתי לך בכנות. עצוב לי שעוד ועוד אנשים נכנסים לעולם האימון עם מידע מאוד מאוד חלקי על מה שקורה בו, ומתאכזבים מאוד. אם כן תלכי ללמוד אימון כולנו כאן נתמוך בך כמה שאפשר

Optimistic Girl

New member
עוד משהו לציון

2. ב - 5-10 שנים הראשונות לעיסוק באימון לא מגיעים למשכורת שרוב האנשים יגדירו כסבירה, כלומר, בקושי מרויחים (למעט יוצאי דופן, שאישית לא פגשתי אותם)

אני מכירה אולי מטפלות בNLP
שדווקא ב2-3 שנים הראשונות התחילו להרוויח כמו משכורת מינימום בכל עבודה אחרת.

ככה שתלוי מה זה משכורת סבירה בשביל האדם עצמו.
גם פה הגדרת המטרה של הכסף X בחודש
ושיווק נכון
יכולים לעשות פלאים

מדברת מניסיון של אחרות שאני מכירה אישית

משכורת מינימום כן

בהחלט, מכירה הרבה דוגמאות אישית.
קודם כל שימי לב שדיברת על ה - 2-3 שנים הראשונות. שזה בהחלט לא אומר מיד. לא בשנה הראשונה, אולי לא בשניה. ככה שאם מסתכלים, כן יש פה מסלול וסדר הגודל הוא של שנים ולא חודש חודשיים.

חוץ מזה שכעצמאים, כידוע לנו אבל לא לכולם, יש השתנות אדירה בהכנסות בין חודש לחודש. אביב זה משהו אחד ואוגוסט זה משהו אחר. כך שלא מספיק כמה חודשים רווחיים, אלא בעצם צריך לחשב את ההכנסה השנתית ולחלק ל - 12, כדי להבין את גודל ה"משכורת". וזה יוצא לפעמים די נמוך גם אם יש חודשים חזקים.

בהחלט נדרש שווק נכון. וגם נכונות לשווק

ענבל כהן חמו

מנהל
הסמכה

יקירה,
הקורס הזה נשמע קצת כמו קיצור דרך - וקיצור דרך בהכשרה לא ממש קיים.
אימון הייתי הולכת ללמוד בבית ספר שמתמחה באימון, ושם גם מקבלת אימון ועוברת הדרכה ראויה. למיטב ידיעתי אין הגבלת גיל על לימודי אימון או להסמכה באימון. כך לימודי האימון שלך יהיו מקיפים וממצים, ותוכלי גם לקבל הסמכה מלשכת המאמנים. לאחר מכן תוכלי ללכת לשלב הבא וללמוד קורס של אימון יחד עם אומנות. אני בטוחה שקורס כזה יעשיר אותך מאוד, ויאפשר לך לשלב באימון כלים נוספים.
למרות שאין מגבלה פורמלית על גיל, היו לנו דיונים בעבר בפורום על הנושא הזה. דווקא בגלל ההכשרה הקצרה, העיסוק באימון מסתמך על ניסיון החיים שצברת. בגיל צעיר - יש פחות ניסיון. גם אם תלמדי אימון בגיל צעיר, יהיה לך לא פשוט למצוא לקוחות אם את צעירה מאוד. אנשים נוטים ללכת לאנשים בעלי ניסיון - אם בחיים ואם באימון. עם זאת, אני בטוחה שלימודי אימון יתרמו לך המון בכל תחום שתבחרי ללכת אליו.

ענבל התייחסות לנק' שכתבת

אני ראיתי בעבר מסמכים רשמיים של לשכת המאמנים שציינו שם הגבלת גיל כמו שהשואלת ציינה.

"הקורס הזה נשמע קצת כמו קיצור דרך" - אין לי מושג על איזו בית-ספר ספציפי נשאלה השאלה. עם זאת תיאור קורס של 176 + הסמכה לפי לשכת המאמנים זה הסטנדרט שהלשכה יצרה.

לגבי הגיל, זה נכון שנסיון חיים הוא דבר חשוב, אבל מצד שני לעיתים 'חסרון' הוא גם יתרון. ייתכן למישהו שבן 28 תהיה הכרות קטנה עם שלבי חיים וחוויות של מתאמנים בני 40+, אך מצד שני כנראה שיהיה לו קל יותר להתחבר ולאמן בני נוער בגלל המרחק הדורי הקטן יותר.

ענבל כהן חמו

מנהל
תודה על התיקון

לגבי הגיל:
אני לא יודעת אם היתה בעבר מגבלת גיל במסמכי הלשכה, אבל היום אין, יש רק מגבלה שקשורה לניסיון קודם - להלן:
"...רק מבקש הסמכה אשר סיים קורס הכשרת מאמנים מאושר בבית ספר מוכר, בעל תואר ראשון ו-7 שנות ניסיון מקצועי, או בעל תעודת בגרות בעל 10 שנות ניסיון מקצועי שעמד בדרישות ההסמכה המפורטות..." - זה מתוך מסמך ההסמכות שנמצא באתר הלשכה. מגבלת הניסיון יוצרת כמובן מגבלה על גיל. אני לא רואה במסמך (אבל אולי לא התעמקתי בו מספיק), דרך לעקוף את מגבלת הניסיון לקבלת הסמכה - על ידי איזשהו קורס סופרוויז'ן. מה שכן נראה שאפשר לעשות הוא לקבל הסמכה של בית הספר וכעבור כמה שנים לבקש את הסמכת לשכת המאמנים.
זו באמת נקודה טובה למחשבה - האם נכון להגביל כך. אם בן 25 הולך ללמוד אימון, מדוע שלא יוכל על ידי לשכת המאמנים? או אפילו שיהיה תנאי נוסף, אבל מניעה לחלוטין של האפשרות לקבל הסמכה מאדם צעיר נראית לי לא במקום.
לגבי היתרון שבחיסרון - אכן, זה יכול להיות יתרון עם בני נוער. אני לא חושבת שאנשים צעירים לא יכולים להיות מאמנים, להפך, אבל נדמה לי שיקשה עליהם להגיע וליצור אמון עם לקוחות מבוגרים יותר. זה לא אומר שאי אפשר, זה תלוי באדם, אבל זו מגבלה משמעותית ששווה לקחת בחשבון. לא כל מאמן צעיר בהכרח רוצה להגביל את עצמו לעבוד עם בני נוער או צעירים. הקושי הוא לאו דווקא באי הכשירות של הצעיר לעבוד עם מבוגרים, אלא בקושי של מבוגרים לתת אמון ולעבוד עם מישהו צעיר.

לגבי רמת ההכשרה בקורס - כמות השעות הזו היא אכן מקבילה לכמות השעות בקורס אימון. אבל בקורס אימון לא מתיימרים ללמד אותך באותן שעות תחום דעת נוסף והוא הטיפול באומנות. במסלול כזה באופן טבעי חלק מהשעות לא יעסקו באימון אלא באומנות, ולכן יהיו הרבה פחות שעות הכשרה באימון. באופן כללי אני בעד הכשרה באימון ממישהו שמתמחה בזה ולא ממישהו שעושה זאת על הדרך, עם עוד דברים אחרים לגמרי. יש הרבה ידע שקשור להכשרת מאמנים, שחשוב שיהיה למדריך.

תגובה לתגובה

תודה על הקישור, אני רואה שם אכן הורידו את הדרישה לגיל מפורש, למרות שכמובן היא קיימת תחת דרישה ל"נסיון מקצועי". כמובן שהשאלה מה נחשב נסיון מקצועי היא מעניינת בפני עצמה.

לגבי קורס אימון משולב עם הכשרה נוספת, כבר נתקלתי בקורסים נוספים (מכורים ע"י הלשכה) שמשלבים התמחות כבר בזמן הלימודים, למשל אימון תזונה. מקום אחר משלב לימודים ותעודה של מטפל בדמיון מודרך כחלק מההכשרה. לכן אפשר לראות בזה פשוט כגישה ספציפית של המקום.

ענבל כהן חמו

מנהל
דעה אישית

אופיר היקר,
דעתי האישית היא שגם אם הקורסים האילו מוכרים על ידי הלשכה, יש מקום לבדוק האם הם נותנים הכשרה מספקת באימון. גם כך לימודי האימון רחוקים מלמצות בעיני, ובוודאי אם חלק מהשעות הולך לטובת לימודי תוכן כלשהו.
אני לא מייצגת את לשכת המאמנים, ואיני רואה חובה לעצמי להתיישר עם הדרישות שלה, באופן שבו אני תופסת מקצועיות באימון.

תודה על ההבהרה

אני חושב שבהתאם לרקע של התלמיד ככה הצורך באורך הלימודים משתנה.
לאנשים חסרים רקע קורסים ארוכים כנראה יתרמו יותר, לאנשים בעלי רקע בתחומים קרובים, קורסים קצרים יתרמו מספיק כחלק מהלמידה המתמדת.

אורך הקורס לא מעיד דווקא על רמתו.

idan178

New member
Kola86

Kola86 שלום
רשמת כי את מעוניינת ללמוד כיצד להעביר תהליך אימון באמצעות אומנות , מדובר בתהליך שונה מריפוי באמצעות אומנות

אחת האפשרויות הינה להתמקצע באימון על לימודי אימון ולשלב כלים אומנותיים
כגון ציור, פיסול וכדומה... שימוש בכלים אומנותיים מאפשרים לאנשים מסויימים להתבטא, להתשחרר וכדומה
כך שתוכלי להעביר תהליך אימון אשר במסגרתו תשלבי בהתאם לאופי התהליך האימוני כלים נוספים למשל בשלב החזון , עבודה עם פחדים וכדומה.

בהמשך לאמירה אחרי קורס הכשרה בלבד- זאת רק דעתי את לא חייבת להסכים!!!, המקצוע שלנו דורש התפתחות מתמדת
ולמידה מתמשכת, למשל אני למדתי אימון בשלושה בתי ספר שונים, למדתי ארבע התמחויות שונות, ותואר שני עם התמחות באימון, וסביר להניח שאמשיך ללמוד גם בהמשך. במהלך ההתנסות תוכלי ליצור לעצמך תהליך ולשלב כלים בהם התנסת ולמדת ולבנות תהליך אימון ייחודי לך
מאחל לך המון הצלחה ועניין.

למעלה