שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדש פה והייתי רוצה להציג את עצמי.
אני כבן 25, לפחות 10 שנים לא מאמין. בחלק מהתקופות הצלחתי להדחיק יותר את הידיעה הזו, ובחלק פחות.
האמת היא שהסיבה שהחלטתי להיחשף היא שקראתי את השרשור של הבחור שמסתפק האם להתחתן עם מישהי חרדית. ואני רוצה לצעוק, לא! יש תקווה! גם אני חשבתי שלעולם לא אוכל לצאת מן העולם הזה, וגם אם כן בטח שלא אוכל להקים בית עם בחורה חילונית. הקפדתי כל הזמן לא לצאת לשידוכים מסיבות מוסריות, ובגדול התכנונים שלי היו לחיות לבד עד סוף ימי. והנה ברוך השם (סתאאאם!) ההתעקשות השתלמה, היום עודני עם כיפה אך אני לומד לתואר אקדמי די נחשק (במוסד חרדי אמנם) לאט לאט חלו שינויים בביגוד שלי והתחלתי להתפרנס מעבודה שאמנם לא מכניסה לי מליונים, אך היא מספקת ומעניינת. פה מגיע הפאנץ', בעבודה הזו גם פגע בי החץ של קופידון, והתאהבתי בקולגה חילונית שלי. היום אנחנו מקיימים זוגיות יציבה וטובה והיא נותנת לי המון כוח להתמודד במצב הלא פשוט שלי. כרגע הורי יודעים שאני בקשר עם מישהי, אך אני מציג להם אותה כדתייה והם בדלית ברירה לא "שוברים את הכלים". הסיכום ביני לבין בת זוגי הוא שאם וכאשר נתחתן נעשה חתונה עם ישיבה מעורבת וריקודים נפרדים. נגור רחוק מההורים, ובפעם בחודש שנבוא אליהם היא תתלבש בצניעות ואני אחבוש כיפה. בקיצור תרשה לי להיות שלי יחמוביץ לרגע ולומר: יכול להיות כאן טוב יותר...גם אם העתיד נראה לך מעונן, אל תבחר להי
כנס מרצון לבית הכלא, יכולים להיות לך חיים נפלאים בחוץ. גם אם תזדקק לקצת יצירתיות, עדיף שתזדקק לה על מנת לפייס את ההורים שלך פעם בחודשיים כשתבוא לביקור ולא כל חמש דקות מול אשתך המזועזעת מבעלה השייגץ.

זה בדיוק המתכון
גם אם זה נראה כמו חלום, ברגע שמתחילים לצאת וללמוד ולעבוד לא בחברה חרדית זה מה שקורה.
ולכן, כל הרווקים והרווקות, פשוט להתחיל להתערות בחברה בחוץ.

בהצלחה

האם דנת עם הגברת באשר לתכניות שלך?

האם יש סיבה שהיא תסכים לחתונה נפרדת? האם יש סיבה שאתה תרצה חתונה נפרדת? הרי במשפחה שלה זה לא מקובל ויש לה הרבה אורחים שזה יהיה לצנינים בעינהם. אפשר פשוט לעשות גטו נפרד לחרדים. עשיתי מכירה את זה מכלי ראשון, זה עובד:) האם היא תסכים להעמיד פנים יותר מדי כשתבקרו את ההורים?

אני מסכימה איתך שרצוי וכדאי לכבד את ההורים ולבוא לבקר אותם כשאתה חובש כיפה ורעייתך עם חצאית וחולצה עם שרוולים ולא מכנסיים וגופיה, אבל מכאן ועד תחפושת המרחק הוא רב.

בהצלחה בעתידך! עלה והצלח!

הוא כתב בפירוש שזה הסיכום ביניהם.

כפי שאני מבינה, כשכתוב סיכום ביניהם משמע שזה דובר וזה על דעת שניהם.

בוודאי

באמת שהיא משהו מיוחד, היא אפילו הציעה שכל החתונה תהיה נפרדת, אבל אני לא הסכמתי. זאת משתי סיבות: ראשית אני לא מתחתן עם עצמי, ואין צורך שהאישה שאני אוהב תקריב כל כך באירוע הכי משמעותי בחייה, שנית, חשוב לי באיזשהו מקום להבהיר להורים שלי שלא יצפו ממני לחרדיות קלאסית. אני יודע שבאמירה של " אני כופר " הם לא יוכלו לעמוד, אך מצפה מהם לכבד אותי ולא לעשות עסק משטויות כמו ש"אוי ואבוי דודה רבקה יושבת באותו שולחן של דוד חיים".

והילדים?

מה תעשו?
לאן תשלחו אותם? לחילוני? דתי?
תלמדו אותם לעשות הצגה להורים?

חילוני

הרעיון הוא שכאשר אתה נשוי ויש לך גב מהאישה ויש לך בית משלך משפחה ועבודה מסודרת אתה במקום אחר לחלוטין מאדם שצריך לצאת אל הלא נודע. גם מה שנראה כעת כלא אפשרי, אפשרי בסיטואציה הנכונה. במובן מסוים אם נותנים להורים חתונה שנראית חרדית ואישה שנראית חרדית לאחר מספר שנים כאשר יש להם הרבה פחות יכולת לפגוע בך (והם פחות יראו את ההידרדרות ככישלון אישי שלהם) וכשמקפידים לשמור מרחק, הכל הרבה פחות נורא.

סופסוף נושא מרענן

סחטיין עליך. חבל שאתה לא כותב פה יותר ועוזר לי לשכנע את הרווקים שלא יפגעו במשפחתם העתידית.
גם אני יצאתי בשאלה בתור רווקה, ונמצאת בזוגיות נהדרת כבר כמה שנים. ההורים פגשו אותו ואת הוריו, והכימיה ביניהם טובה.

העובדה שאני נמצאת במערכת יחסים יציבה ובריאה תרמה לאיחוי הקרע ביני לבין משפחתי. הם הפנימו שטוב לי, שמצאתי את דרכי ושאני שמחה בה ומתפתחת, ובסה"כ כל הורה מעדיף (גם אם רק בסתר לבו, או בתת-המודע) שבנו/בתו יהיו מאושרים. היו להם כמה הערות פולשניות לגבי שמירת טהרה ושבת, אך מהר מאד הבהרנו - בנעימות - שאנחנו מצפים לכבוד הדדי.

בקיצור, נראה לי הזוי להיכנס לדיון האבסורדי-עד-מזוכיסטי לגבי רמת האדיקות של הכלה הפוטנציאלית, וכמה ניתן יהיה להסתיר או לשתף. למה לא לחפש מלכתחילה זוגיות שבה אין סודות, הסתרות, דו-פרצפיות ופערים תהומיים?
אפשר למצוא מישהו חופשי, מישהו שאוהב ללא סייג, מישהו ללא דעות קדומות - או אולי קצת, כי כולנו בני אדם.

תקופת מבחנים, את יודעת....

האמת היא שלא הייתי מוצא זמן בכלל לכתיבה בפורום לולא הפחד מהבחור שהולך להיתקע עם איזו רעבעצן לכל חייו. אני לא יכול להיחשף יותר מידי אבל רק אומר שיש לי בעיות אישיות שאינן קשורות לדת שהקשו עלי עשרת מונים את המחשבה על עזיבת החברה החרדית, אך בסופו של דבר העמידה על הזכות הלגיטימית שלי לחיים נורמליים השתלמה וכרגע הענייניים נראים הרבה יותר טוב
לא לפחד, ייקח כמה זמן שייקח, בסוף מסתדרים.

למעלה