שלום לכולם

שלום לכולם

היום נכנסתי לראשונה לפורום שלכם, וזה נראה לי בדיוק המקום לשתף ולבקש עזרה.
יש לי חברה מאוד טובה שהמון שנים סובלת ממצב של דכאון. היא לא מטופלת בכדורים (ניסתה פעם וזה עשה אותה זומבי) והיא מתהלת ככה... איכשהו... לפעמים נופלת לתהום, ואז מתרוממת לתוך השיגרה.
עמוק בפנים היא עצובה. אחרים לא יראו את זה עליה, היא מהווה דמות שעוזרת, מייעצת, תומכת בכולם, היא נראית כל כך חזקה כלפי חוץ....
אפשר למצוא את הסיבות בחוץ - עבוןדה... זוגיות... שאר ענייני שיגרה, אבל שתינו יודעות שזה מתחיל ונגמר בדימוי הגוף שלה.
כל תקופה בחייה , גם כשהיתה מאוד רזה, וגם כשהיתה מאוד שמנה (זה תמיד בקצוות) היא שנאה את איך שהיא נראית, תמיד היא נראתה לעצמה שמנה.
יש ימים שהיא מרעיבה את עצמה (מתוך מקום של הרס עצמי) ויש ימים שאוכלת כאילו אין מחר, ואז מתחרטת, ואז שוב צמה. תמיד עם הלקאה עצמית.

אתמול היא סוף סוף הסכימה למקד את הדכאון בשורש הבעיה - "הפרעות אכילה", והסכימה לאפשר לי לעזור לה... בדרך כזאת או אחרת...
היא כבר שנים בטיפול פסיכולוגי, שלדעתי נתן לה כלים להתמודד עם עצמה ולהגיע לשורש הבעיה, אבל לא יכול באמת לפתור אותה.
אני יודעת שהיא לא תיקח כדורים פסיכיאטרים (לפחות לא עכשיו). אני מאוד אוהבת אותה ולא יודעת איך להתחיל...
מבקשת את עזרתכם באפשרויות שעומדות לפני (או לפניה). אשמח לכל הכוונה שיכולה לעזור בשלב הזה...
תודה רבה ויום מקסים

levshavur

New member
לפעם שניה

שלום לך
אני חושבת שאם החברה שלך לא רוצה לקבל טיפול תרופתי כדאי לפחות שהיא תלך לדיאטנית ולפסיכולוגית...בכל אופן את מוזמנת להציע לה להיכנס לפורום...
לבשה.

אז פעם ראשונה או פעם שניה???

נשמע שמאוד אכפת לך ממנה, ואני בטוחה שהאכפתיות הזו נותנת לה המון, והיא זו שאפשרה לה לפתוח בפנייך את הלב.
זו עזרה מאוד משמעותית, ומעגל תמיכה הוא כח מאוד גדול בהחלמה או ביציאה מחולי כזה.
אבל את העבודה הפנימית המשמעותית שצריך לעשות כדי להבריא, צריך לעשות בטיפול.
אני לא יודעת למה הטיפול לא עוזר, אולי היא לא נותנת לעצמה באמת להיות בטיפול, אולי הוא עוזר אבל בקצב איטי, ואולי הוא לא מתאים-
אבל גם אם לא שם, הדבר הנכון הוא להיות בטיפול.
אני לא יודעת באיזו מסגרת טיפולית החברה שלך נמצאת,
אבל טיפול ממוקד בהפרעות אכילה יכול לסייע,
חשוב שיהיה שם מטפל שמבין בהפרעות אכילה, וחשוב שהטיפול ישלב גם טיפול פסיכולוגי וגם טיפול דיאטני.
רוצה לספר קצת יותר על הטיפול שיש לה היום?

אם החברה שלך סומכת עלייך, הייתי מציעה לך לבוא לכאן ולכתוב בפורום-
ההבנה שיש כאן מבנות שהתמודדו עם מצב דומה נותנת המון כח ופותחת המון דלתות בנפש.

בהצלחה.

תודה רבה על ההתיחסות

ה"פעם שניה" זה כינוי שקשור למשהו אחר.....
את צודקת, באמת מאוד אכפת לי ממנה, ואני אוהבת אותה מאוד.
היא מטופלת כבר כמה שנים אצל פסיכולוגית, אני חושבת שהן עוד לא הגיעו להפרעת האכילה בצורה ממוקדת...
בתחושה שלי, היא צריכה טיפול שמתמקד בזה.
אשמח להמלצות או הפניה....
ותודה רבה על התמיכה שמקבלים פה.

למעלה