שלום לכולם

Kola86

New member
שלום לכולם

לא יודעת אם זה המקום הנכון והמתאים אבל מנסה,

אמי בת 54 לפני שנתיים היא איבדה את אמה ומאז היא על תרופות לשינה ודיכאון, שהתווספו לתרופות אחרות שנטלה עקב מצב בריאותי.

כל פעם אחרי תלונה חדשה וביקור אצל הרופאה היא חוזרת עם עוד כדורים לאוסף, אנחנו לא מרוצים מהמצב הזה בכלל ומנסים לגרום לה להימנע מהם ומחפשים חלופה אחרת. הרופאה אמרה שבמצבה הנוכחי אין שום ברירה אחרת.

היום אחרי שכבר כמה ימים היא עם עיניים נפוחות (היא חשבה שזו סעורה) הלכנו לרופאה ואז היא סיפרה לה
שבתקופה האחרונה היא יותר עצובה, לא ישנה, טרודה ממחשבות, חסרת שקט ומנוחה, לחוצה, כמעט ולא מוצאת חשק/כוח לקום מהמיטה ולהתחיל עוד יום.. ואז הסתבר לנו שהיא הפסיקה על דעת עצמה לקחת בונסרין. הרופאה כעסה ואמרה לה לחזור לזה ולקחת אותו בבוקר, ובלילה כדור נוסף חדש בונדרמין.

ברקע : דלקות פרקים, פיברומיאלגיה, והדיכאון הזה.

תרופות: פרדניזון 5 מ"ג (לפרקים) מטרוטקסט 7 וחצי מ"ג (לפרקים) אלקטרוקסין 50 מ"ג (בלוטת התריס?) בונסרין 20 מ"ג (שהפסיקה לבד לפני חודשים בערך,) והיום הרופאה רשמה לה כדור חדש בונדרמין. 5 מ"ג חצי כדור.

אני יודעת שחפרתי, ומבקשת הכוונה, לאיך ממשיכים מכאן ואם יש פיתרון אחר שהוא לא בכדורים ותופעות כי זה בעצם מה שעושה אותה ככה לפי דעתי, זה מה שמשגע אותה וגורם לה לכל הבעיות. שאלתי כאן בסוף כל הסיפור הזה היא האם קיימת דרך אחרת?

אשמח לעזרתכם. תודה מראש.

חיה קרן

New member
נשמע שאתם צריכים יעוץ מקצועי.

את מתארת כאן תמונת מצב שדורשת התערבות של איש מקצוע מתחום בריאות הנפש-
אמא שלך צריכה לראות פסיכיאטר ורצוי כמה שיותר מוקדם.

מעבר להפנייה לאנשי מקצוע, שישקלו האם יש מקום לטיפול אינטנסיבי יותר [מסגרת יום, אישפוז לתקופה קצרה לאיזון וייצוב..]
אין לנו כאן את הרשות או הזכות לענות לך מילה מעבר-
את מתארת מצב מאוד מורכב ומאוד עדין,
שלא יכול לצערנו הרבה להיפטר במרחביי הוירטאליה.

אני מקווה שימצא לאימך מזור במהרה,,
לאבד הורה בכל גיל זה לא פשוט, וכשברקע כבר יש מצב של חולי ודיכאון זה בהחלט מקשה את ההתמודדות.

לגבי ההחלטה שלה להפסיק את הטיפול התרופתי על דעת עצמה- פרט להסבר של הרופאים על הסכנות שבדבר אין כל כך מה לעשות, כל זמן שהיא בדעה צלולה ואחראית למעשיה.

כל זמן שהיא לא תסכים לקבל עזרה לא ממש תוכלו לעזור, וכאן יש מקום לא רק לעירוב אנשי המקצוע אלא גם להתאחדות המשפחה בנסיון לעזור ולהתגבר על המשבר.

בריאות ושלווה לכולכם!
חיה

חיה קרן

New member
בעיות נפתרות, לא נפטרות

אני עם חיה..

וביתר הרחבה: העובדה שיש לאמא שלך פיברומיאלגיה היא שולית בעניין הזה. מה שיותר קריטי פה הוא המצב הנפשי של אמא שלך (שייתכן שמשפיע על איכות חייה גם ברמה הפיברואית, אבל הוא שולי יחסית אליה) שצריך לטפל בו - ויפה שעה אחת קודם.

האם אמא שלך מטופלת אצל פסיכיאטר קבוע? אולי שווה להגיע איתה לאחת הפגישות איתו ולבדוק מה ניתן לעשות עבורה..

מכל מקום, רפואה שלמה!

MisTV

New member
מטרוטקסט זה כימותרפיה

מחיפוש בגוגל הגעתי לכאן
http://www.schneider.org.il/Index.asp?CategoryID=165&ArticleID=425
מחיפוש בגוגל ראיתי שבמינונים נמוכים מטפלים בזה עבור בעיות בפרקים.

תשאלי את הרופא אם באמת נחוץ לטפל בבעיות שלה בעזרת התרופה הזו.

אין לי שמץ של מושג ברפואה ואני לא מכיר את הטיפול הזה בכלל,
אבל אני יודע שלכימותרפיה לטיפול בסרטן יש תופעות לוואי רציניות ביותר. כדאי מאוד לשמוע מס' דעות של מס' רופאים.

אושרי

New member
דלקת פרקים

היא מחלה אוטו אמיונית,שבה מערכת החיסון תוקפת את הגוף עצמו ותרופות כימוטרפיות
פוגעות במערכת החיסון ומקלות על הסימפטומים ולכן הן ניתנו.
אבל כפי שכתבת,כדאי מאוד לשמוע מס' דעות של מס' רופאים.

MisTV

New member
תיאוריה מעניינת, בוא נזרום איתה...

גם הקזת דם פוגעת במערכת החיסון, גם צום של כמה ימים, אולי נהיה מתקדמים יותר ונזריק את נגיף ה-HIV (שאמור להחליש את מערכת החיסון) ומצאנו לנו פיתרון למחלות האוטואימיוניות?

כל הכתוב כאן נכתב בציניות, ראו הוזהרתם!

חיה קרן

New member
אבל הציניות הזו לא ממש במקום הפעם

דבר ראשון, לא כל דבר אפשר להשוות לאיידס, כמה שנרצה.

דבר שני- הטיפול במטרוטקסט הוא טיפול די נפוץ, והיו לנו כבר כמה וכמה דיווחים עליו.

וכן, הרבה פעמים אנחנו מקבלים תרופות שכדי לטפל במערכת אחת פוגעות באחרת, וזה משהו שנבדק היטב כל מקרה לגופו.

MisTV

New member
חשוב לי להבהיר משהו...

הציניות היא כלפי התיאוריה ולא כלפי הטיפול במטרוטקסט שאין לי מושג מהו ויכול להיות שהוא מצוין, קטונתי מלחוות את דעתי על כך.
עכשיו נחזור לציניות להוציא את תסכולי...
מה את רוצה? שאני אמחא כף למערכת הרפואה המצוינת שלנו שמוצאת טיפול לכל בעיה?
כשאין טיפול לבעיה, המערכת הרפואית שלנו מטפלת אך ורק בתסמינים ולא בשורש הבעיה,
ודוחפת לנו תרופות שונות ומשונות, (ש"נבדקו היטב" ע"י מי? ע"י חברות התרופות? ע"י ועדות רפואיות מגמתיות?),
במידה והתרופות עוזרות, סבבה, כל הכבוד, אבל במידה והן לא עוזרות? זה לא שונה מבחינתי מטיפול "בהקזת דם" שהיה נפוץ ומקובל בתקופות חשוכות.

זהו... הוצאתי את תסכולי הרב על מערכת הרפואה...
עכשיו קבלי
וגם
.

אושרי

New member
גם בסרטן,הורגים את כל הגוף

ביחד עם הסרטן.
התרופות אינן מרפאות,הן רק מנסות להקל על הסימפטומים ועל הדרך גורמות נזקים.
שומר נפשו ירחק מהרפואה הקונבנציונאלית וישאיר אותה רק כשהחרא פוגע במאוורר,
כמאמר האמריקאים.
תראה לי תרופה אחת שלוקחים אותה והיא מרפאה באמת.

אושרי

New member
לא מרפאה

הורגת את כל החיידקים,כולל הטובים ופוגעת בבריאות.
עובדה שרופא אחראי משתדל להמנע מאנטיביוטיקה
ומעדיף לתת לגוף לרפא את עצמו.
אני מבקש שם של תרופה,שמרפאה באמת.

ofd1

New member
בקשר לאנטיביוטיקה.

אני לא רופא, אבל לפי מה שקראתי בעבר יש צמחים ומזון שיש להם השפעה מיטיבה וגם אנטיביוטית שכדאי לאכול אותם בעת שפעת וכו'. למשל: שום (בעל השפעה אנטיביוטית), בצל, אורגנו, וכמובן כדאי לאכול פירות הדר, זעתר ותבלינים (תה עם קינמון, זנגביל). באופן כללי כדאי להרבות בפירות וירקות כי הם מכילים נוגדי חימצון שמסייעים לגוף ולמערכת החיסון. (אפשר לעשות מרק מהמרכיבים האלה יחד, אולי חוץ מפירות הדר שכדאי לאכלם בנפרד...).
כדאי להתענין בעניין הזה אצל נטורופת, או רופא שמבין (מה שרשמתי זה לא תחליץ לייעוץ רפואי) ויש גם מידע באינטרנט.

רפואה שלמה!

אושרי

New member
ממש כשמה,מביאה מרפא

מחזירה הגוף למצב של לפני שחלה.
לא הופכת את האדם לחולה כרוני שצורך את התרופה לכל חייו ותרופות
נילוות לטיפול בתופעות הלואי.
על אף תרופה לא תקראי,מרפאה את הצינון (למשל),אלא מקלה על השיעול
מקלה על הנזלת וכו.

nady4u

New member
מיס טי וי נכון

כשאין טיפול לבעיה, המערכת הרפואית שלנו מטפלת אך ורק בתסמינים ולא בשורש הבעיה,
ודוחפת לנו תרופות שונות ומשונות, (ש"נבדקו היטב" ע"י מי? ע"י חברות התרופות? ע"י ועדות רפואיות מגמתיות?),

ruthi26

New member
ממש לא קל

לא יכולה לייעץ בכל זאת אני לא רופאה

קודם כל היא צריכה לפנות לטיפול פסיכולוג או פסיכיאטר ומשם להמשיך הלאה

מסכימה עם חיה וכלנית, דיכאון וחוסר שינה מביאים להרבה מאוד דברים לא נעימים, ולאבד אמא שזה דבר מאוד קשה, ועל אמא שלך השפיעה מאוד קשה

מאחלת רפואה שלמה, וחיים קלים יותר

וכדאי לנסות גם רופא אחר לאחר שיחות עם פסיכולוג שיכולות להיטיב מאוד

absence1

New member
ממליץ: פסיכולוג מנוסה

גשו לייעוץ לפסיכולוג מנוסה. אם היא מסתגרת ולא יוצאת, זה גרוע מאוד. חייבים לנסות להוציא אותה כמה שיותר, לפעילויות, טיולים קצרים, התנדבות, מפגש עם חברים, ארוחות משפחתיות.

הסתגרות היא סמפטום של דכאון.
תרופות יכולות לעזור לדכאון, אבל חייבים גם לעזור לטיפול התרופתי. אי אפשר להישאר במיטה ולהסתגר.

חיה קרן

New member
כמה חייבים....

תראה, זה נכון שאתה בהחלט כותב שאתה לא רופא,
וזה כבר משהו.

אבל.

להגיע לכאן בלי להציג את עצמך באמת, בלי לספר לנו מי אתה ומה הנסיון שלך ומאיפה כל העצות האלו-זה כבר לא לעניין.
נתת כמה כאלו פעם, פעמיים, נרמזת בעדינות באשר לכללי הכתיבה בפורום השמים דגש על כתיבה אישית וחוויתית,
ואתה ממשיך להסביר לאנשים מה הם חייבים לעשות. לא מקובל.

אדם בדיכאון, אדם שמסתגר ומסרב לתפקד, שמפסיק את הטיפול על דעת עצמו- הוא אכן אדם שמאוד זקוק לעזרה, ואכן, אפשר לומר עליו שהוא חייב לקבל טיפול מקצועי.

לומר לאנשים שהם חיבים לפעול כך או אחרת- לא עובד ככה, מצטערת.
כשאני נפלתי למעמקי הדיכאון, במשבר ששבר אותי ואת המשפחה שלי- שום דבר לא הצליח, ואף הסבר לאמא שלי או לאחי מה הם חייבים לעשות לא עזר, כי עד שאתה לא מכיר את האדם החולה, ועד שאתה לא מקבל את הליווי המקצועי הנכון-
אתה לא יכול לעשות הרבה.
לעיתים, ללחוץ על אדם לעשות משהו בכל מחיר, כמו שאתה רומז כאן- "חייבים לנסות להוציא, חיבים לחזור לטיפול תרופתי"- יכול להרוס חיים, משפחות, אנשים.

כך שהדבר היחידי שפותחת השירשור **חייבת** לעשות הוא לקבל עזרה מקצועית.
יכול להיות שידרשו לכך צעדים מצעדים שונים, אבל היחידים שיכולים לומר לה מה היא חייבת הם אנשי המקצוע המורשים לכך.

ofd1

New member
אולי האפשרות הבאה יכולה לעזור...

קודם כל, רפואה שלמה ומהר, בע"ה!.

לא ידוע לי בדיוק את כל הפרטים, ואני גם לא רופא ולא בעל מקצוע טיפולי, אבל קראתי וגם קצת שמעתי על טיפולים טבעיים כולל טיפולים דרך תזונה ותוספי מזון שיכולים לסייע גם בעניינים הללו. אבל חשוב מאד להתייעץ עם מישהו מומחה (ורצוי מומחה שגם מכיר ויודע לגבי הרפואה הקונבנציונלית וגם בתחום הרפואה המשלימה - למשל: נטורופת, מטפל בתזונה וכו').
לפי מנ שידוע לי ישנם מזונות שיכולים לחזק את מערכת העצבים וגם לשפר מצב של דיכאון (לפי מה שקראתי בעבר). אבל חשוב גם להבחין באיזה סוג של דיכאון מדובר, האם הדיכאון הזה נובע מחוסרים מסויימים בגוף (למשל : חוסרים בויטמינים מסוג B, - שחשובים מאד לתפקוד מערכת העצבים, וככל הידוע לי חוסר בהם עלול לגרום גם לדיכאון כלשהו), או שאולי מדובר בדיכאון שהוא על רקע רגשי למשל וכו' (ואז חשוב בד"כ לעודד את האדם, (כמובן שחשוב לבדוק שהוא לא סובל מחוסרים מסויימים בגוף, אבל אם הבדיקות תקינות והוא לא סובל מחוסר מסויים והתזונה שלו מצויינת, אז כנראה שצריך אולי לשים דגש על הכיוונים האחרים), וכמובן לדבר עם האדם , לדאוג שהסביבה לידו תהיה תומכת ונוחה ונעימה (גם מבחינת אוירה, כגון: מוסיקה מעודדת, רוגע ושלווה, טבע ופחות רעש והמולה שליליים וכו') - בזה חשוב להתייעץ עם בעל מקצוע מנוסה ורגיש לעניין ועם גישה טובה לאנשים וסבלנות. לגבי סוגים נוספים של דיכאון - גם בזה אפשר להתיעץ ולקבל מידע ממומחים.
בקשר לתזונה. כאמור כדאי להתייעץ עם מומחים (תזונאים, נטורופתים וכו') . יש גם באינטרנט אתרים (כגון אתר האגודה הישראלית לנטורופתיה - אולי יש שם פורום לשאלות, אם איני טועה) שאפשר לקרוא בהם.
יש מס' ספרים בהוצאת "פוקוס" שאולי יכולים לתת קצת כיוון בעניין של טיפול תזונתי וההשפעה והחשיבות של השימוש בתוספי מזון לכל מיני בעיות (שברפואה הקונבנציונלית הרבה פעמים נותנים לטיפול בהם תרופות ! ולא תמיד בודקים חוסרים אפשריים או לא ממליצים על מזונות שיכולים לעזור.):
1. ספר: מה שהרופא שלך לא יודע על רפואה תזונתית עלול להרוג אותך/ד"ר ריי סטראנד. (המחבר הוא גם רופא קובנציונלי וגם מטפל ברפואה משלימה). הוצאת "פוקוס".
2. ספר: "יהיו מזונותיך תרופותיך" - בהוצאת "פוקוס" (לא זכור לי שמות המחברים)
- ככל הזכור לי בספר הזה יש גם התייחסות לגבי דיכאון ולגבי התרופות נגד דיכאון, ומאידך המזון ותוספי המזון שיכולים לסייע (לפעמים גם במקום תרופות, אבל בעניין הזה כדאי להתייעץ עם רופא מוסמך).
כמובן שמה שרשמתי כאן לא מהווה תחליף ליעוץ רפואי (מה גם שאם בכל זאת תחליטו לנסות לתת לה מולטיויטמין למשך תקופה מסויימת, ויטמינים מסוג B ברמה ובכמות גבוהה, ועוד ועוד - יש להתייעץ קודם עם רופא מוסמך שגם מבין בעניין של התחום זה מכיוון שככל הידוע לי יש מצבים שבהם אם אדם נוטל תרופות מסויימות אז לא מומלץ לו ליטול תוספי מזון מסויימים או לאכול מזון מסויים, לכן יש להתייעץ קודם, בגלל התרופות האחרות שאמך, תבדל לחיים ארוכים, נוטלת. ).

ישנם ירקות ופירות מסויימים שגם יכולים לעזור, אבל לשים לב!! יש צמחי מרפא (כגון: פרע (היפריקום) שלפעמים מוכרים אותו בחנויות טבע או בסופר פארם ) ששתיה שלהם בתור תה למשל, או נטילה/אכילה שלהם , עלולה לגרום לתופעות (ואפילו לסכנה) לא רצויות, ולכן כדאי להתייעץ קודם עם מישהו מוסמך אם תחליטו ללכת ולנסות את הכיוון הזה.
לגבי פירות וירקות - הם מכילים סוכר פירות וכמובן יש להם יתרונות טובים (הסיבים התזונתיים בהם גם מסייעים לסלק רעלים בגוף ותחושות של דיכאון למשל, וכל מיני רגשות שלילייים גם , לפי מה שידוע לי, יכולים להביא , בין היתר, ליצירת רעלים בתוך הגוף, לכן כדאי להרבות באכילה שלהם. אם כי יש בעיות רפואיות שבהם מומלץ להימנע מירקות/פירות מסויימים - יש לברר כל מקרה לגופו).
גם פירות יבשים - יש פירות יבשים שמכילים כמויות גדולות יחסית של מינרלים הדרושים למערכת העצבים ולחיזוקה. (תוכלי לקרוא בספרים (גם בספריה אונברסיטאית אם יש אצלכם/קרוב אליכם) מידע בנושא. ).
ספר מומלץ: "מרפא הבושם" - ספר שבו רשום על פירות וירקות שונים יתרונותיהם על פי היהדות וכו'. וככל הזכור לי ייתכן שיש שם גם התייחסות לנושא של דיכאון ופירות וירקות מומלצים. (כתב אותו רב גדול, אבל לצערי לא זכור לי שמו.).

כתבתי קצת באופן מבולבל, וגם לא הכל, אבל בכל מקרה יש וכדאי להתייעץ עם רופא שגם מבין בתחום הנ"ל (לא כל הרופאים מבינים או יודעים או מודעים לעניין של טיפול בתזונה ובתוספי מזון ולא לכולם יש ידע / ידע מעמיק בנושא, לכן כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין, וגם עם נטורופת וכו'.).

כמובן , שגם כדאי אולי "למשוך" את אמך לכיוונים שמחים שנותנים לה סיפוק, למשל: לתחביב שהיא אוהבת, למוסיקה (שמחה!!!) שהיא אוהבת, לדברים שיתנו לה אנרגיות חיוביות, אורחים בעלי אופי חיובי ותחומי עניין חיוביים, מפגשים עם ילדים (של שכנים, של קרובי משפחה, וכו' וכו'), טיולים וסיורים שאולי יעניינו אותה (לאט לאט אבל יעניינו, עד שהיא כבר תתחזק ותתעניין בעצמה) - אתרים מעניינים באיזור מגוריכם, חברים ושכנים טובים ומעניינים, הרצאות מעניינות, פעילות קהילתית מעניינת וחיובית (אפשר גם לנסות לבדוק בבית חב"ד הקרוב אליכם. לפעמים נערכים בבתי חב"ד הרצאות ופעילות לקהל הרחב, והדגש שם הוא הרבה פעמים על שמחה ודברים חיוביים ומשמחים וערכיים), חוג מעניין, שידורים מעניינים באינטרנט (למשל לפי מה שזכור לי באתר "הידברות" באינטרנטיש הרצאות מעניינות לקהל הרחב, אפשר לחפש ולמצוא במאגר ההרצאות שם. וכמובן באתרים נוספים.). להוציא אותה קצת לטיול בפארק הקרוב, לנסות לשקם ולחזק אותה לאט לאט.

סליחה שוב על האורך.

מקווה שיעזור.

רפואה שלמה!

למעלה