שלום לכולם

revavonet

New member
שלום לכולם

פעם ראשונה שאני מבקרת אצלכם, ואשמח לקצת עזרה.
אני מכינה בבית שוקולד וגבינות ועכשיו אני רוצה להכין יין.
אני כבר חוקרת את הרשת הרבה זמן ואני חושבת שהבנתי את העניין פחות או יותר, והייתי רוצה לדעת אם למישהו פה יש נסיון בהכנת יין בייתי ומוכן לתרום לי מנסיונו.
תודה רבה

שלום וברוכה הבאה

יין זה אחד המשקאות הכי מסובכים להכנה בתנאים ביתיים (אולי הכי מסובך להוציא תזקיקים)

השאלה היא גם מה המטרה שלך בהכנת היין. אם המטרה היא לחסוך בעלויות - תשכחי מזה וקני יין בחנות. אם המטרה היא לעשות יין יותר טוב ממה שיש בחנות - כנ"ל.
אם המטרה היא העשיה עצמה - אני ממליץ בחום על הקורסים של יקב שורק בהם מכינים ממש יין (לא עשיתי בעצמי).

הייתי ממליץ לשקול להתחיל מהכנת ליקרים, או בישול בירה - שניהם (במיוחד הראשון) מאפשרים חופש פעולה גדול יותר לטעויות. לא פחות חשוב, בשניהם יותר פשוט משמעותית להשיג חומרי גלם איכותיים ומעניינים שיתנו תוצר שיכול לעמוד מול משהו שתקני בחנות (ענבי מאכל אינם מתאימים לרוב ליין ולהשיג ענבי יין טובים זה לא עניין של מה בכך).

יש לפחות חבר פורום אחד שמייצר יין אבל אני חושב שאפשר להגדיר את התנאים והכלים שלו כקצת יותר מביתיים. נחכה למוצא פיו.

nimrodrosen

New member
יש לי ניסיון בהכנת יין בבית.

למעשה הכנת יין ביתי איכותי וטוב זאת קצת פיקציה.. בכדי לעשות יין צריך ציוד שעולה כמה אלפי שקלים (פרס, קראשר, מיכלי תסיסה, דמג'ונים) וכמובן ענבי יין איכותיים שיכולים להגיע ל 10 ש"ח לקילו.

אבל יש לך עוד הרבה זמן עד עונת הבציר הבאה להתכונן.

הנה קישורים לכמה מההרפתקאות שלנו בהכנת יין:

הבציר ב 2007

הבציר ב 2008

הבציר ב 2010 שבו סוף סוף הצלחנו להכין יין מצויין.

אשמח לתרום מניסיוני בשימחה!

revavonet

New member
תודה על ההענות

אני מכינה ליקרים בבית בבית, אבל מתוך ניסוי ותעיה, אשמח לקבל טיפים בנושא, ולעניין היין, שכנעתם אותי שלא ממש כדאי.
האם יש משהו חשוב שצריך לדעת על הכנת ליקר בבית?
תודה

nimrodrosen

New member
אין לי טיפים בשלוף

אבל אשמח לענות על שאלות ספציפיות, ושוב את מוזמנת לחפור בבלוג שבחתימה- יש שם הרבה מידע גם על הכנת ליקרים.

למעלה