שלום לכולם

אמנם לא הסתכלתי אבל אני מהמר

שגם שם לא מצוינים כל התפקידים לכל כלי הנגינה והקולות שמשתתפים בשיר המקורי. כלומר - גם שם זה עיבוד - לפסנתר 2 ידיים. שווה אולי, אבל עדיין עיבוד. בעיה לפרוש את האקורדים בצורה שמזכירה את פרדי?

galgal15

New member
התכוונתי בעיקר

לחלק השני. זאת אומרת ההמשך של אליזה החלק היותר מהיר, למרות שגם בשביל מישהו שלא לומד עם מורב ולומד הכל לבד בעצמו החלק הראשון הוא בהחלט מכובד גם כן..

galgal15

New member
אהה נראה לי שהבנתי..

אתה מתכוון כאילו אם זה עיבוד? זה פשוט אקורדים... כן זה מין עיבוד זאת לא המניגנה המקורית.

תסתכל במסרים אישיים

כתבתי לך מסר אישי. אני לומדת בב"ש פסנתר.מקווה שעזרתי לך

דניעל

New member
תופסת טרמפ על השאלה

גם אני אציג את עצמי קודם כל - למדתי נגינה בפסנתר במשך שנתיים בגיל שבע עד תשע. החוויה הסתיימה בפיצוץ עז והכרזה שלפסנתר אני לא מתקרבת יותר בחיים. מתברר שההכרזה היתה מיותרת. בגיל 15 חזרתי ללמוד עם מורה, והמשכתי עד סוף התיכון. בתקופת הצבא (הייתי קל"ב) ניגנתי קצת להנאתי, בעיקר שירים עם ליוי על פי אקורדים (מספרים של גיטרה...) ואחרי שהתחתנתי ועזבתי את בית הורי השגתי מפתח לאודיטוריום של בית ספר עם רשות מהמנהל להשתמש בפסנתר ששם. היום, עשר שנים אחרי סוף התיכון, אני מנסה לחזור לעניינים. לפני שנתיים קניתי פסנתר משכנים שעברו דירה (Ehrbar - מישהו מכיר? פסנתר בן כמעט מאה, להערכת המכוון. חיצונית נראה רע, אבל חוות הדעת של המכוון היתה טובה. קניתי במחיר מציאה). ניגנתי המון, עד שנולד הבן שלי, ומאז אני כמעט לא מתקרבת לפסנתר (ניגנתי המון בתקופת ההריון, ובכל זאת הוא צורח כשאני מנגנת. מה יש למומחים לומר על כך? הא?) מכיוון שהזכרתם את סונטה לאור ירח של בטהובן - זו אחת היצירות שלמדתי לבד אחרי שקניתי את הפסנתר. למדתי לבד את החלק הראשון ואפילו את השני. אבל החלק השלישי! הצילו! יש סיכוי שאצליח ללמוד אותו? נשברתי אחרי עמוד אחד, שממש לא נשמע כמו בדיסק שקניתי...
דבר נוסף - נכנסתי לאתר שהזכרתם כאן, כדי להוריד את הרונדו הטורקי של מוצרט. הורדתי את הקובץ. הוא פותח לי את האקרובט, רואים תווים, אבל בלי העיגולים (אתם יודעים - עיגול מלא, עיגול ריק - העיגולים שבקצה המקלות של התווים). זה קורה גם לכם?

דניעל

New member
ועוד שאלה - זוכרים את "היה היה"?

אני מתכוונת לתכנית המצוירת שנועדה לילדים ונוער ושהראתה את ההיסטוריה של העולם. זוכרים את מנגינת הפתיחה של התוכנית? נדמה לי שזה משהו של באך. איך קוראים ליצירה?

Mobius

New member
אני כמעט בטוח -

טוקטה ופוגה ברה מינור. אח... איזו תוכנית מדהימה...

galgal15

New member
שלום לך דניעל..

בקשר לשאלה הראשונה שלך על החלק השלישי של הסונטה לאור ירח, בוודאי שיש סיכוי שתצליחי לנגן אותו אבל כנראה שזה יקח זמן. מההכרות שלי עם הקטע הזה אני יודע שהתווים בו לא כל כך מסובכים ודי מזכירים את הפרק הראשון אבל המהירות כאן היא הבעיה המרכזית וזה מה שדורש הרבה הרבה הרבה תרגול.. בקשר לשאלה שניה, נראה לי שאת לא מצליחה לראות את התווים כמו שצריך בגלל שיש לך גרסה מישונת של האקרובט. הורידי גרסה חדשה מכאן מקווה שעזרתי,

דניעל

New member
תודה גל

בינתיים מצאתי בקישור אחר שנתנו פה את התווים עבור אקרובט, בגירסה שאני מצליחה לפתוח טוב.

זה שקוראים לך פרודו זה אומר

שאתה גם מעריץ של שר הטבעות? אתה גם חבר בפורום? אתה בא לאיקון 2002? (טוב סליחה שזה לא קשור אבל הייתי חייבת!)

ועוד משהו שבשר לשיר של קווין

יש אתר 8NOTES שיש שם מוסיקות ונראה לי שיש שם את הלווי של הפסנתר, אני בעצמי הורדתי את זה פעם אבל איבדתי את זה...

למעלה