תופסת טרמפ על השאלה
גם אני אציג את עצמי קודם כל - למדתי נגינה בפסנתר במשך שנתיים בגיל שבע עד תשע. החוויה הסתיימה בפיצוץ עז והכרזה שלפסנתר אני לא מתקרבת יותר בחיים. מתברר שההכרזה היתה מיותרת. בגיל 15 חזרתי ללמוד עם מורה, והמשכתי עד סוף התיכון. בתקופת הצבא (הייתי קל"ב) ניגנתי קצת להנאתי, בעיקר שירים עם ליוי על פי אקורדים (מספרים של גיטרה...) ואחרי שהתחתנתי ועזבתי את בית הורי השגתי מפתח לאודיטוריום של בית ספר עם רשות מהמנהל להשתמש בפסנתר ששם. היום, עשר שנים אחרי סוף התיכון, אני מנסה לחזור לעניינים. לפני שנתיים קניתי פסנתר משכנים שעברו דירה (Ehrbar - מישהו מכיר? פסנתר בן כמעט מאה, להערכת המכוון. חיצונית נראה רע, אבל חוות הדעת של המכוון היתה טובה. קניתי במחיר מציאה). ניגנתי המון, עד שנולד הבן שלי, ומאז אני כמעט לא מתקרבת לפסנתר (ניגנתי המון בתקופת ההריון, ובכל זאת הוא צורח כשאני מנגנת. מה יש למומחים לומר על כך? הא?) מכיוון שהזכרתם את סונטה לאור ירח של בטהובן - זו אחת היצירות שלמדתי לבד אחרי שקניתי את הפסנתר. למדתי לבד את החלק הראשון ואפילו את השני. אבל החלק השלישי! הצילו! יש סיכוי שאצליח ללמוד אותו? נשברתי אחרי עמוד אחד, שממש לא נשמע כמו בדיסק שקניתי...
דבר נוסף - נכנסתי לאתר שהזכרתם כאן, כדי להוריד את הרונדו הטורקי של מוצרט. הורדתי את הקובץ. הוא פותח לי את האקרובט, רואים תווים, אבל בלי העיגולים (אתם יודעים - עיגול מלא, עיגול ריק - העיגולים שבקצה המקלות של התווים). זה קורה גם לכם?