שלום לכולם

Boby g

New member
שלום לכולם

אני בן 24 ומעוניין להתחיל להתאמן באומנות לחימה/סיגנון לחימה כלשהו, כשהמטרה כרגע היא יכולת הגנה עצמית וביטחון. אני גר במרכז. עדיפות לאזור ראשל"צ אבל עבור מורה טוב באמת אגיע לכל אזור המרכז.
אשמח לשמוע המלצות!

תשובותיי לשאלון:
אסתטיקה: לא מאוד חשובה לי
קצב לימודיות: אני לא מאמין גדול בתרבות האינסטנט ואני מבין שהתהליך לוקח זמן. נראה לי ששנה זה פרק זמן הגיוני על מנת שתהיה שימושית במידה כלשהי.
תחרותיות : לא בוער בי להתחרות. עם זאת, אם זה מול בן זוג לצורך לימוד נראה לי לגיטימי.
כושר : לא קריטי לי. יהיה נחמד אם זה יכלול אלמנט של כושר אבל לא על זה יקום ויפול דבר
עדיפות לאיברי גוף: אולי שימוש בידיים...אבל גם זה לא קריטי
נפילות והטלות: חשוב לי ללמוד להתמודד עם הכל (או הרוב) ומעניין אותי ללמוד להטיל וליפול.
מוכנות ספיגה: אני מוכן לחוש כאבים ולצאת עם סגולים פה ושם אם נדרש, אבל בעדיפות לא בפנים ולא בתדירות גבוה.
אווירה: לא יודע. פשוט לא אחת שמלאה באגו. ידידותית אני מניח.
רוחניות: לא חשובה לי כרגע
הרכב קבוצה: בוגרים

בגדול, משיטוטי בפורם קיבלתי את הרושם שאיגרוף,איגרוף תאילנדי ,או קרב מגע הן אופציות טובות עובר הגנה עצמית ביחוד בגלל שהן משתמשות בכלים פשוטים. עם זאת גם הבנתי שלקרב מגע למשל יש הרבה חסרונות, באיגרוף ובאיגרוף תיאלנדי לא עובדים על מה קורה כשתופסים אותך או כשהקרב עובר לרצפה, וכו'...בנוסף להמלצותיכם אשמח אם תוכלו לחדד לי את התובנות גם לגבי האופציות הללו.

תודה רבה לעונים

amir_aikido

New member
בראשון אני ממליץ על המורה שלי - שלמה דוד

ממליץ בחום על מורה מהשורה הראשונה - שלמה דוד. מלמד בראשון במכון איתן (בקניון הפתוח עם התיאטרון שליד קניון רוטשילד די במרכז העיר).
אני לא בטוח איזו קבוצה תתאים לך - קורינדו אייקידו בה אני לומד או קבוצת הקראטה. המורה העמיק בשתי השיטות ויתרונו במתן ידע מעמיק במידה יוצאת דופן ובקידום החשיבה בד בבד עם התירגול (כמובן שזה תלוי גם בתלמיד שרוצה)

אני יודע שאלו לא הסגנונות שחושבים עליהם לשמישות מהירה ללחימה. אבל מכיר יותר מתלמיד אחד שנדרש לכך לאחר כשנת אימונים והצליח (מכיר גם סיפור על כזה שנכשל כשניסה להלחם בכמה מנוסים מנו, ניסים אין פה)

ממליץ לחפש בפורום על שלמה, תראה שאני לא חריג בהערכה אליו, וגם כאלה שאינם תלמידיו מחשיבים אותו ביותר.

יש עוד אפשרויות כמובן ובהחלט מומלץ לך לבחון כמה וכמה מקומות וללכת למקום שימשוך את ליבך

אמיר

Boby g

New member
יש לי הסתייגות...אבל בהחלט אשמח אם תשכנע אותי

כשלראשונה התחלתי את הנבירות בארכיון הפורם הקורינדו אייקידו בכלל ושלמה דוד בפרט תפסו את עיניי. השיטה מהתרשמות ראשונית נראית אלגנטית, יפה, עמוקה ומרתקת. עם זאת, היא לא לא נראית פרקטית. קראתי הרבה תגובות של אנשים פה, שאומרים שברגע של קרב רחוב, לעשות איזשהו בריח מורכב או תפיסה מסובכת זה לא הדבר הכי פשוט לעשות.טבעי הרבה יותר להביא אגרופים ובעיטות. במאמר שכתבת בעצמך ציינת כי כדי להגיע לרמה בה באמת אדם יכול להרגיש ביטחון ביכולתיו להגן על עצמו בקרב עם שיטה זו נדרשות כ 5 שנים, וגם אז...לך תדע. כמו כן אתה אומר כי יש רבים שממליצים להגיע אל השיטה לאחר שכבר עבר חישול כלשהו באמנות לחימה יותר פיזית ותוקפנית. האם אתה מסכים?

לגבי קראטה, לא התעמקתי בלהבין מה זה כל כך ולכן אין לי מושג. אשמח אם תסביר לי את אופיו.

תודה

amir_aikido

New member
ביחס להסתייגות - החיים חזקים מהכל

ביחס להסתייגות מקורינדו אייקידו, בתיאוריה, ההסתייגות הזו נכונה לחלוטין. אני אישית, כנראה שלעולם לא ארגיש בטחון ובעל יכולת (זה נשאר נכון גם אחרי 20 שנות אימון). כתבתי על כך פעם - עם עליית הרמה שלי, עולה גם הרמה של התוקף שאני מדמיין ...

אבל כמו שכתבתי לעיל, דווקא ברחוב, העובדות הן שלאורך השנים אני שמעתי יותר ממתאמן אחד שחזר לספר איך האימונים עזרו לו מול תוקף, זוכר גם סיפור של מתאמן חבר שאימן לתקופה, ואחד מתלמידיו סיפר לו שהוא התמודד מול 2 תוקפים, וזה היה רק אחרי כשנה של אימונים. זוכר גם סיפור של מתאמן אחר, אדם מאוד קטן פיזית, שהותקף וסיפר איך הוא ניצל רק את התנועה כדי לחמוק מכל המכות שמנגד תוך שהוא מחזיר מכות.

ביחס לקראטה, אני לא מתאמן בקראטה אצל שלמה, עשיתי את זה למשך בקושי שנה לפני כמעט 20 ולא התאים לי (הפריע לי לאייקידו ובמקביל מסוף אותה שנה, גם השעות לא הסתדרו). מאוד בגדול - שלמה מלמד קראטה מסורתי, לאנשים חושבים שלאחר שהם לומדים את הבסיס, מעמיקים אותו ומנסים להבין גם את שמסתתר מאחורי התנועה הכי פשוטה. תצטרך ללכת ולראות בעצמך.

אמיר

saya2

New member
קונג פו וינג צ'ון ברחובות

אני מלמד וינג צ'ון ברחובות, נשמע שמתאים לרוב מה שאתה מחפש.
קבוצת בוגרים, מס' פעמים בשבוע, אווירה ותלמידים מסבירי פנים.
תוכל ליצור איתי קשר בטלפון 0544613928.

שחר יצחייק

אני ממליץ לך בחום על הגר פיינר בת"א

שמלמדת בשיטת BLACK BELT MMA

שיטה שתתן לך מענה לכל הצרכים שלך, אם זה בקרקע, אם זה בעמידה יש לך את הקראטה, אגרוף תאילנדי, אגרוף (הגר אלופת עולם באגרוף), וכמובן יש לך הגנה עצמית.

רצ"ב הפלייר שלה...

יניב

שלום, Boby g

כל נושא השחרור מאחיזות בא לכדי ביטוי באופן מעניין באמצעות תנועת (גדולות - ככקטנות) של רגליים וגוף...
יתרה מזו ואישית, אני מוצא כי תנועה נכונה עשוייה במקרים רבים להיות כלי עבודה לשחרור מאחיזות: באופן המועיל מכל מניפולציה של ידיים.

אין בדבריי עמ' "לדחוף" אותך לכיוון של איגרוף / איגרוף תאי . אם זאת חשוב שתדע כי בשיטות אלו: פתרונות הלחימה שמציעה תנועתן, עשויות להפתיע
את מי שלא מכיר...

בברכה ו-
, יובל.

Boby g

New member
אשמח לשמוע על מה אתה ממליץ

ובפרט האם יש לך המלצה על מקום/מורה ספציפי.

היות והיטבת להגדיר
את המטרה הראשונית שהצבת והיא יכולת הגנה עצמית, לא "אשלח" אותך לאיגרוף או מויי תאי...
לא כי הן תיתנה לך את המענה (נהפוך הוא) אלא שהן ענפי ספורט תובעניים מאוד והמטרה הראשונית בהן - היא ספורט.

אינני נזכר כרגע במורים המלמדים בראשל"צ (שם ביקשת) קרב מגע / קרב מגן (שעבורך זה אותו הדבר) אבל זו המלצתי:
חפש מורה לנ"ל בעירך. מומלץ לראות יותר ממורה אחד וכן להשתתף (לא לצפות) בשעיור הנסיון. ראה למי "אתה מתחבר"
ובטוחני כי תחוש סיפוק.

והמון
...
שלך, יובל.

ויכל להיות שלימים - ואחרי תקופה, אם תמצא את עצמך "בעובי הקורה": תרצה לחדד מיומנות כזו או אחרת מחוץ למיינסטריס של תרגולי
קרב מגע או כל שיטה בה תמצא את עצמך...
או אז: לקיחת שיעורי חיזוק באיגרוף או איגרוף תאי יכולה להיות חויה מעשירה מאוד.

CRAZY BOLI

New member
אני חושב שבמקרה זה

פחות חשובה השיטה ויותר חשוב המורה .
באיגרוף תאילנדי יש פתרונות רבים לאחיזות שונות .
ובטווח הקרוב הם יודעים לייעל נכון מנופים ולשלוח מכות
קשות מאוד מטווח אפס כגון : מרפקים וברכיים .

ברור שגם לאיגרוף תאילנדי יש חסרונות (כתוצאה מהחוקים הספורטיביים) ולא עובדים על מה קורה אם מישהו תופס אותך באחיזה נמוכה בגב או תופס לך דאבל לג / סינגל לג מנמוך (למרות שניתן לנסות לתזמן את זה לפני שזה קורה) או לא עובדים קרקע ,
מצד שני לא בטוח שתוקף ממוצע יספיק להגיע לטווח הזה מבלי לחטוף
כהוגן וגם לא בטוח בכלל שהוא ידע לנצל חסרונות של השיטה (לשם כך
נדרש מישהו מיומן או לחלופין מישהו מאוד חזק ומאוד אגרסיבי).

לאחר שציינתי את כל זה לפי מה שאמרת שיטות כגון :
קרב מגע , קמי וכד ׳ עשויות להתאים לך .

Boby g

New member
אז למה אם כך

אתה ממליץ על קרב מגע ולא איגרוף תאילנדי?

אודה לך אם אתה או כל מישהו אחר שמבין יפרטו לי את החסרונות של קרב מגע

CRAZY BOLI

New member
הסיבה שלא המלצתי על אגרוף תאילנדי

כי מכתיבתך התרשמתי שאתה לא מעוניין לקבל מכות בפנים .
באגרוף תאילנדי האגרופים הינם לפנים (עם מיגון) .
בכל אופן זה לא שחוזרים מאימון כזה כל יום עם פנס בעין
אבל הסבירות שתקבל אגרוף או בעיטה לאיזור הפנים גבוהה יותר
משאר אומנויות הלחימה .

אני מעדיף לא לכתוב על חסרונות של שיטה שאינני התאמנתי בה ומהבנתי לכל מורה יש את הדגשים שלו .

safafa

New member
רעיונות

קרב מגן ישראלי : סוג של קרב מגע
http://www.kami.org.il/new/home_heb.asp

אפשרויות נוספות :
דניס הישרדות ג'וג'יטסו :
http://dennis-hisardut.org.il/

בסוף עם כל התיאוריות מה שהכי משמעותי הוא למצוא מאמן שאתה מחבר להדרכה שלו.
יכול להיות מורה שמלמד אמנות מסויימת אבל לא תתחבר אליו וללימוד שלו ואז כל התיאוריות נופלות.
מצד שני, להתמדה במשך שנים רבות ועם מס' מאמנים (בהנחה שמשנים מקום מגורים וכו') עדיף למצוא שיטה שמתחברים אליה.
2 השיטות שהמלצתי נחשבות מעולות להגנה עצמית בישראל ובמזה"ת. הן מודרניות.
חסרונות : אולי גדולים ממני יענו כאן בפורום...יכול להיות שדניס אגרסיבית מדי עבורך וקרב מגן ישראלי אולי כל הנושא של הטכניקה / צ'י / אנרגיה פנימית לא נמצא כמו באמנויות המזרח (קטונתי ומקווה שלא מטעה)..
אבל אם תמצא מדריך כלבבך זה יכול לפצות על הכל..

Boby g

New member
מעניין

דניס הישרדות נראה מאוד מעניין, ודי מכוון למטרה שלי. יש לך (או לכל אחד אחר שיודע) שמות של מורים מומלצים במקרה?

כמו כן, אשמח אם תחדד לי מה לדעתך ההבדלים, בגדול/באופי, בין קרב מגע/ קמ"י לבין דניס הישרדות, ומה אתה חושב שיותר מומלץ?

תודה

safafa

New member
שתי השיטות מותאמות להוואי הישראלי

דניס הישרדות יוסדה ע"י דניס האנובר שהוא אחד מהלוחמים הכי מפוארים שידענו ואיש חינוך ממעלה הראשונה. יש כאן שילוב של טכניקות כמעט מכל אמנויות הלחימה: קראטה, ג'ודו, גיו'ג'יטסו, קרב מגע והמון דברים שדניס יסד. השיטה נחשבת יחסית לאגרסיבית (יחסית למשל לאימוני קרב מגע).
קמ"י הינו סוג של קרב מגע. כל מכה כאן יכולה להרוג. ישר ולעניין. המטרה לכוון לנקודות תורפה אצל היריב. קצר ולעניין. לצורך העניין גם זקנה בת 90 שתכוון לנקודת תורפה של תוקף אמורה להצליח..
. אבל הכל גיבוב של מילים. הרץ סרטונים ביוטיוב, צא לאימונים וחווה דעה אישית. זה המוצלח ביותר.
כל מאמן שהוסמך על ידי השיטות האלה ראוי..

דרור1977

New member
הבעיה בלימוד של טכניקות הגנה עצמית בלבד

היי
אני למדתי סוג של הגנה עצמית ,
היינו מתרגלים המון מצבים וגם עושים קרבות ללא אגרופים לפנים,
הבעיה הייתה שברגע שחטפתי אגרוף לפרצוף בפעם הראשונה אחרי שעזבתי את לימוד ההגנה עצמית בשיעור איגרוף תאילנדי
הייתי בשוק והבנתי שבמצב אמת ,כשהאגרוף יותר חזק וללא מיגון כל הטכניקות של הגנה עצמית לא היו שוות עבורי כלום

יכול להיות שזו רק תגובה שלי ויש אנשים אחרים שבאגרוף הראשון לפרצוף (בחיים הבוגרים) לא קופאים וכן מגיבים

CRAZY BOLI

New member
מסכים איתך

בעברי התחלתי את דרכי באומנויות לחימה בשיטה שאין בה אגרופים לפנים ובעמידה עבדנו בסטייל של קראטה קיקושין .
הרגשתי מעולה , היה לי מאוד נוח להילחם במסגרת החוקים הללו .
לאחר שעזבתי ניסיתי להתאמן באגרוף תאילנדי ואני לא אשכח איך הרגשתי בהתחלה חסר אונים , ואת הבאסה לקבל אגרוף באף .
זה נתן לי להבין שהערכת מרחק וסגירת הפנים בצורה נכונה יכולה להיעשות רק שמתאמנים על כך באימונים עם אגרופים
לפנים .

למעלה