שלום לכולם!!!

צביאל2

New member
שלום לכולם!!!

שמי צביאל ואני תמיד חיפשתי מסביבי חוזרים/יוצאים בשאלה/דתלשי"ם לשאול אותם באמת ועל רמה גבוהה שאלה אחת או שתיים...
כי אני כעת בן 17 רציני ובוגר אבל עם המון אדרנלין והורמונים שמתפרצים לעולם המבלבל הזה ועם רצון אדיר להראות לעולם מי אני ומה אני שווה ו...אני דתי לאומי ואני לא מרגיש שאני בגלל דתיותי פחות נהנה!
ונכון שחרדים זה הרבה יותר סגור וקשה אבל לדתלשי"ם - מה,העולם החילוני כיף יותר? באמת? ממבטי במבט אובייקטיבי נדמה לי שהחיים החילוניים תובעניים ודורסניים יותר...
אשמח לקבל תגובות...
{ראיתי הרבה סדרות על חזרה בשאלה כמו "חיים אחרים" או "סימני שאלה" אבל תמיד הרגשתי שיש לזה טעם לוואי של חוסר אמינות לא יודע למה...}

צביאל2

New member
אוקיי

אז אם כן למה את חזרת בשאלה?
חוסר אמונה? הרגשת שאת משקרת לעצמך? למה?! למה אני מכיר מסביבי המון חברים בגילי שלמדו איתי ועכשיו חזרו בשאלה ואילו לי אין כמעט בעיות בעניין? במה אני שונה מהם? זה מטריד אותי אני לא מצליח להבין את זה...
ועוד שאני תמיד הייתי הרבה יותר דוס מהם: אני חרדלני"ק ,אבא שלי רב וכל האחיות שלי מאוד אבל מאוד דוסות... אחותי הגדולה רבנית ב"ראש יהודי" ומרצה בבניין שלם {אם זה בכלל אומר לך משהו...}...ועוד אחות חרדיה מבית שמש...
בקיצור העניין מטריד אותי- מה ההבדל?

לכל אחד יש את הדרך שלו.

אין דרך אחת נכונה לחיות. בעיניי, שכל אחד יילך בדרך שלו ויעשה מה שמתאים ונכון לו כל עוד הוא לא פוגע באף אחד.
אנחנו אנשים שונים ולכן אנחנו גם חושבים שונה, ומה שמתאים לך לא בהכרח מתאים לי.
איך זה שאני אוהבת סגול ובן זוגי לא? מה ההבדל?
איך זה שאני בעלת דעות פוליטיות שונות מדעותיהם של הוריי?
איך זה שלי יש עיניים חומות ולאחי יש עיניים כחולות?

התשובה היא שההבדלים הם רבים ואישיים.

בנוגע ליציאתי בשאלה- אני יצאתי בשאלה בגלל שאני לא מאמינה שהיהדות היא הדרך הנכונה עבורי. מצאתי לי דרך חיים ערכית בה אני מאמינה הרבה יותר, ואני חושבת שרוב באי הפורום יצאו מסיבה דומה- הם לא מאמינים שזו הדרך שלהם. כל אחד מאיתנו בחר לו את הדרך שלו.

טוב לך להיות דתי ומאמין? יופי, מצויין. תחיה בדרכך. הדרך שלך לא טובה עבור כולנו.

רות014

New member
צביאל- אני לא יודעת מאיזה בית דתי לאומי

אתה יוצא..
אבל אצלי לפחות זה היה מורכב בטירוף..
בגלל היותי דוסית יחסית בציבור הדתי לאומי (שלושת רבעי , גרבים ועוד.)
לצאת פתאום לעולם החילוני הלא מוכר, לאבד כמה חברות בדרך לאו דווקא בגללי.
לחטוף מבטים מהרבנים שלך..
זה לא כזה פשוט..
ושלא נדבר על המשפחה..
והחיים שלי בציבור הדתי לא היו כאלה רעים..
הפוך הם היו טובים. היה לי מלגה ללימודים שהפסדתי בגלל שיצאתי בשאלה.
אבל למרות זאת ידעתי שאין ברירה..
אני לא יכולה לחיות את חיי בשקר ובחוסר אמונה ולכן יצאתי..
ושתהיה בעניין שהחיים החילונים אולי בשבילי יותר אמייתים אבל לאו דווקא יותר מזהירים

damtiela

New member
אז מה בעצם אתה שואל?

העולם החילוני כיף יותר? לא בהכרח. היה לי נורא כיף ונוח בבני עקיבא. אבל לפחות אני לא משקרת לעצמי, זה שווה משהו, לא?

אכן, גם לעולם החרדי יש ווריאיציות נוחות מאד. ספוגות בשקרים יומיומיים.
לא שווה.

אם הסיבה היחידה "לצאת"

היא כי "כיף בחוץ" - אז עזוב.

אני אינני דתי מפני שאינני מאמין בנכונותה של הדת.
למרות שכתוצאת לוואי, שדי לא צפיתי אותה, ישנם מספר דברים שנעשו טובים יותר בחיי עקב היציאה. אבל זו לא סיבה לצאת, כאמור.

העולם החילוני כיף יותר ללא ספק

יש לך הרבה יותר אפשרויות כמעט בכל קטגוריות החיים שאתה יכול לחשוב עליהם -
יחסי מין, משפחה, קריירה, אוכל, בילויים, תרבות, השקפות עולם, פולחנים, תחביבים ועוד ועוד.
יש לך גם הרבה פחות איסורים החרמות ונידויים ותחושות רבות יותר של חופש ושליטה.

תבוא יהיה מוי כיף!

סדרות טלוויזיה לא מתיימרות להציג את המציאות

הן רוצות לספק שעה של בידור מהול בפרסומות בעצם, המטרה של סדרת טלוויזיה עבור הצופה היא שיקנה את המוצר שמפרסמים בין סצנה לסצנה כדי שהמפרסמים, יוצרי הסדרה וזכיין הערוץ ירוויחו כסף.

ולענייננו-
אני לא מרגישה שחיי כחילונית קשים יותר או דורסניים יותר, אבל כנראה שזה תלוי מאיזו מסגרת באת ומה מידת ההיכרות שלך את החיים החדשים שלך.
ברור שלאף אחד לא מחכים אוצרות בצד השני של הקשת, ברור שאם אין לך תעודת בגרות כי למדת בישיבה אז יהיה לך מאוד קשה. אבל השאלה היא מה בא לך- לשבת שבוע שלם להשלים בגרות ואז ללכת לבית הכנסת בשבת ולספור את הדקות עד שהשבת תצא או שבא לך להשלים בגרויות כל השבוע ובשישי בערב לצאת לבלות?

אם נוח לך לחיות כדתי ואתה מרגיש שהעולם הדתי לא דורסני עבורך- שיהיה לך בכיף! קום בבוקר, טול ידיים, תאמר מודה אני על כל הטוב שהאל נתן לך והמשך את שגרת יומך הכוללת שלוש תפילות, קריאת שמע שעל המיטה ושמירת שבת כהלכתה.

מעניין אותי לדעת למה אתה רוצה לשוחח עם דתל"ש, כתבת שאתה רוצה לשאול ואין אפילו סימן שאלה אחד בכל ההודעה שלך. אם בא לך לשאול- בשמחה, כל עוד אתה מנהל דיון ענייני ולא כזה שמסביר לי למה כדאי לי לחזור בתשובה.

למעלה