שלום לכולם :)

FRIENDSforever

New member
שלום לכולם :)

לא ידעתי שקיים פורום כזה ויכול להיות שפה נמצא הפתרון לכל הכאבי ראש שלי!
אני בת 21 בעלת אזרחות דנית.
האזרחות שלי תקפה עד גיל 22 ואני צריכה להגיש טפסים בשגרירות להארכתה. מכיוון ואני לא חיה בדנמרק/דוברת דנית הסיכוי לקבלת הארכה שואפים ל0.
אני מעוניינת לעבור לדנמרק לעבוד שם וללמוד שם. הבעיה- המצב כרגע הוא שאני לא יודעת דנית, ז"א שעבודה היה קשה מאוד למצוא. השאלה היא אם יש איזשהו מוסד שעוזר לישראלים במצבי.
שלחתי לשגרירות ישראל בדנמרק מיילים ולא קיבלתי תשובה לצערי הרב.
אני לא יכולה לעבור עד שלא אדע שיש לי עבודה מסודרת שם..(חיילת משוחררת..מרוששת) ומצד שני, אני רוצה לעבור וללמוד את השפה כמה שיותר מהר כדי שבאמת תיהיה להם סיבה לתת לי את האזרחות.
השאיפה היא ללמוד דנית (פה או שם, תלוי עד כמה מהר אעבור) ולהשתלב שם בחברה.

תודה :)

forglemmigej

New member
hej

האם יש לך משפחה בדנמרק שתוכלי לשהות אצלם בהתחלה עד שתסתדרי ,הארכת הליך האזרחות דורש כתובת קבועה בדנמרק .
את תוכלי ללכת למה שקוראים Højskole זה מעין בתי ספר למבוגרים או כאלו שלא הצלחו ללמוד כמו שצריך בילדותם. זה תואם לתיכונים הדנים אבל בלי תעודת בגרות. את יכולה לקחת קורס שנתי ואז זה כאילו מאפשר לך לשהות במדינה שנה לפחות אין פה שכר לימוד אך אינני ידעת בקשר למקומות לינה כי הם לא במתכונת של אוניברסיטאות עם מעונות.
האם תוכלי לפחות לנסות לפטפט עם אחד ההורים הדנים שלך כדי שיהיה לך איזה התחלה לשפה היא לא קלה בכלל או אם אין קשר יש כל מיני אפשרויות ללמידת שפה פה אבל זה במשך היום כך שזה יכול להתנגש עם הלימודים בהויסקול.
האתר של הויסקול אפשר להשתמש עם תרגוגל
http://www.hojskolerne.dk/
בהצלחה וכל החיים לפניך אל תתיאשי כל כך מהר. ומה פתאום פנית לשגרירות ישראל הם לא מטפלים באזרחות דנית רק השגרירות הדנית בארץ אבל הכי טוב לפנות למשרד המשפטים שמטפלים בענין הזה זה האתר:
http://www.nyidanmark.dk/en-us/comi...ose_your_danish_nationality_automatically.htm

אספרסו2

New member
ובכלל

שגרירויות ישראל ,מעצם מהותן,לא יעשו דבר שיעודד ירידה מהארץ,
גם העובדים הישראלים המקומיים המועסקים בהן מקבלים לאחר
מספר שנים בעיטה בישבן שמעיפה אותם אל מחוץ לתחומי השגרירות.

FRIENDSforever

New member
תודה רבה :)

הבעיה היא שלא יהיה לי איפה לשהות שם ולכן אני אצטרך למצוא עבודה...המשפחה היחידה שיש לי שם זה סבתא של אבא ואין לה מקום בשבילי בדירה.
לימודי דנית בארץ עולים הרבה מאוד כסף...זה לקחת שיעורים פרטיים בברליץ. (אם היה עוד מישהו שהיה רוצה ללמוד דנית היינו יכולים לעשות קורס חצי פרטי וזה מוריד עלויות....אבל אין ביקוש בארצנו.)

פניתי לשגרירות בשאלה אם הם עוזרים לישראלים שמגיעים לשם...אבל את החוסר תשובה אקח כ"לא!!!" :)

YSEN

New member
אם את נחושה מספיק

אפשר גם בלימוד עצמי.

האינטרנט מלא בערכות ללימוד דנית, חלקן עולות יותר וחלקן פחות (ויש גם כמה שאפשר להשיג בחינם). את זה אפשר לחזק בלראות חדשות בדנית, סרטים וסדרות בדנית, תכניות לילדים ועוד סרטונים (אבל לא את זה כי זה לא באמת דנית, אם כי זה משעשע).

ברור שזה לא תחליף לשיעורים בכיתה, אבל זה יתן לך בסיס וקצת בטחון עצמי.

מומלץ גם להסתובב בחדרי צ'אט דניים למניהם - ולנסות לצ'טט קצת בדנית. כך גם אולי תכירי אנשים שיעזרו לך לכשתגיעי.

אבל רצוי להתחיל עכשיו!

FRIENDSforever

New member
התחלתי קצת דרך

האינטרנט...וקיוויתי שהשלב הבא יהיה לעבור לשם וללמוד שם כי זה באמת הכי טוב.

forglemmigej

New member
כמה זמן יש לך עד גיל 22

בואי נתחיל עם זה , את חיית להגיע עם סכום רציני בשביל ההתחלה אם אין לך שום קרובי משפחה שיכולים לעזור הייתי מציעה ללכת להוסטל זה בערך 120 קרונה ליום ועם תנאים מעולים , תלכי פשוט ממקום למקום ותשאלי על עבודה, בתי קפה, פאבים, מסעדות, בתי מלון כל מקום שלא דורש התמקצעות מיוחדת ולפעמים לא צריך שפה בהם. תקני זוג זול של אופניים וככה תחסכי על תחבורה ציבורית שיקרה רצח (אל תשכחי מנעול טוב כמובן), יש כל מיני רשתות מזון זולות כמו אלדי, לידל, קיווי, פקטה , נטו ותחפשי טוב טוב במחירים יש שם מבצעים פצצה הרבה פעמים הדברים הזולים תמיד אבל תמיד במדף התחתון. בהצלחה ורק שתדעי שיש משבר כלכלי חזק פה אז קחי את זה בחשבון .

FRIENDSforever

New member
יש לי עד מאי..

אני שוקלת אולי לטוס לשם לאיזה 5 ימים לחפש עבודה..
אבל מזה רציתי להתחמק, ואולי למצוא איזה אתר באינטרנט של עבודות לעולים חדשים.

למעלה