שלום לכולם

דוגן1

New member
שלום לכולם

השאלה הזאת אולי תישמע קצת מטורפת, אבל אני רק בשלבי גישוש.

אני בן 39 , עבדתי במשך שנים רבות בעסק שפשט את הרגל (והרווחתי לא רע) ב 4 השנים האחרונות אני לא עובד, אבל משקיע בלימודים אקדמאים, בקרוב מאוד אני מסיים תיזה לMA, אני רוצה להשתלב באקדמיה בארץ כמרצה בשנה הקרובה ואם זה לא ילך, אני רוצה לנסות פשוט לעוף מהארץ ולנסות את מזלי בחו"ל.
בעיה קטנה היא שיש לי כלב שארצה לקחת איתי. נשמע בלתי מציאותי אולי, ובכל זאת הנקודות שעומדות לזכותי הן: תואר שני (בקרוב), יש לי כאן דירה משלי שאותה אוכל להשכיר, אני רווק ולא נמצא כרגע בזוגיות, ואולי הכי חשוב יש לי אזרחות ודרכון פולני מה שלמיטב ידיעתי יאפשר לי לקבל אישור עבודה באירופה. בנוסף האנגלית שלי מעולה ואני גם יודע גרמנית ברמה בינונית. יש לי משיכה מסוימת לגרמניה ולכן אני רוצה לנסות את מזלי תחילה דווקא בגרמניה ונראה לי שברלין מתאימה לכך, מיותר לציין שאסכים לעשות שם עבודות שלא הייתי מסכים לעשות בארץ.
ברור שאם אתקבל איכשהו כאן לאקדמיה, אז כל ההודעה הזו לא רלבנטית, אבל אם לא, אז הגירה לחו"ל היא תכנית ב' שלי ואם איכשל תמיד אוכל לחזור לארץ ולדעת שלפחות ניסיתי (יש לי דירה משלי כאן כפי שציינתי אז יהיה לי לאן לחזור).

ועכשיו שאלת מיליון הדולר, לאור הנתונים שציינתי, מה האפשרויות העומדות לרשותי (אני מעדיף לנסות בגרמניה וכאמור הגרמנית שלי בינונית, באיזור B2 של מכון גתה למי שזה אומר לו משהו).

מאיפה מתחילים? האם רק עגלות בקניונים ומכירת ציורי שמן הם האופציות היחידות או שעקב האזרחות האירופאית שלי אפשר לכוון גבוה יותר ואם כן לאן ואיך ?

אני יודע שזו שאלה כללית מאוד אבל אני רק בשלב הגישושים ל"תכנית ב" שלי, אתם יכולים לזרוק כל רעיון שבא לכם, לי אין שום ידע בנושא בכלל כך שכל דבר יעזור.

תודה רבה מראש לכולם.

גוזליה

New member
תשובה כללית מאוד

היכולת שלך להצליח בהגירה תלויה מאוד בנתוני הפתיחה.
לרוב הם כוללים: אשרה (ויזה/אזרחות מתאימה), השכלה, נסיון וידיעת שפה. באופן צידי אוסיף יכולת כלכלית בסיסית להתקיים בזמן שלוקח להסתדר.

מדבריך עולה שאין שום סיבה שתלך לעבוד בעגלות או במיכרת ציורי שמן- זה עבודות לחיילים משוחררים שאין להם ויזת עבודה. אלא אם אתה חושב שתוכל להצליח במשהו שכזה, אני לא באמת רואה סיבה שמישהו בגילך או בהשכלתך יעסוק במשהו שכזה. אין שום סיבה לשבור את הכלים ולעסוק במקצועות שהם במובהק לא מתאימים לגילך ולמעמדך ו"להתכלב" רק כדי לגור בחו"ל. אמשיך ואשתמש במטאפורת הלשבור את הכלים- אין גם שום סיבה לעשות את זה בצורה פזיזה וחפוזה רק כי בוער לך בעצמות לעבור. החלטת לעבור? יש לך נסיון? יש לך השכלה? יש לך שאיפות? כבר מקום טוב להתחיל ממנו. לזה מתווספת העובדה שיש לך אשרת עבודה מתאימה (קרי: אזרחות מתאימה), אז גם הדאגה הזו ירדה לך מהראש
שב, תעשה שיעורי בית, תכין את הקרקע כמו שצריך להגירה שלך.

אז מאיפה כן להתחיל?
יש המון (המון!) שרשורים בפורום של "לאן להגר". יש שיקולים רבים שעומדים מאחורי לאן להגר (שפה, מזג אוויר, יוקר מחיה ואופי הם רק חלק קטן מהם), ואני חושבת שכדאי שתתחיל מלחפש עבודה בשוק המתאים לך. אפשר לעשות את זה גם מהארץ, וגם אם אתה עדיין לא שולח קורות חיים, זה הזמן לעשות היכרות מעמיקה יותר עם גוגל ונפלאותיו- ולחפש באתרי משרות במדינות/ערים אליהן אתה רוצה לעבוד מה השוק כרגע לאנשים עם השכלה ונסיון כמו שלך (נא קח בחשבון שהנסיון שלך בישראל קצת פחות רלוונטי- הוא לא "לא רלוונטי" לחלוטין, אבל ברוב המקרים מעסיקים יעדיפו נסיון מקומי. זה כמובן משתנה ממקצוע למקצוע וזו הכללה פראית, אבל עצם העובדה שיש לך נסיון כלשהו טובה על לא כלום). לחפש ולראות מה סדר גודל המשכורות, מה ההיצע כיום בשוק לאנשים שעושים מה שאתה עושה, ולהחליט לפי זה אם משתלם לעשות נסיון, לנסוע ולחפש עבודה, ולהמשיך משם.

יתר הדברים- נסיעה עם כלב וכיוב'- תוכל להתארגן תוך כדי תנועה ואחרי שתחליט לאן אתה מהגר.
ידיעת השפה, גם אם בסיסית, היא לטובתך, ואני משערת שאם תחיה במקום זמן מספק, תוכל לדעת אף יותר
(למרות שאסייג ואומר שאי ידיעת השפה באופן מספיק יכולה להוות רועץ בהקשר התעסוקתי, אז אולי שווה ללכת הפוך- במקביל לבדיקת הקרקע להעמיק את הידיעות בשפה).

בהצלחה

דוגן1

New member
תודה על התשובה המושקעת והמקצועית

אני חושב שזוהתגובה הכי רצינית שקיבלתי (פירסמתי גם בפורומים נוספים)

אם אפשר להמשיך ולשאול עוד דבר קטן נוסף.

אני שוקל לשלב לימודי דוקטורט (בפילוסופיה) עם העבודה בחו"ל וחשבתי על גרמניה כאמור

האם הדבר מעשי ואפשרי ? אולי יש אוניברסיטאות שניתן לעבוד וללמוד בהן למשל וכו', יש לציין שמלבד הדירה שברשותי שהשכרתה תתן לי סכום כלשהו, אני די חסר אמצעים כלכליים

למעלה