שלום לכולם,

estersh

New member
שלום לכולם,

יש לי קרוב משפחה שכבר שנים חוקר וכותב על המפחה שלו. סיפרתי לו על הפורום הזה והוא היה כל כך נלהב שהפציץ אותי בשאלות. אז הנה כמה מהם (אין לי מושג אם השאלות הגיוניות או לא, אז תסלחו לי אם אני מבקשת משהו מופקע) 1) הוא מחפש מידע על אח של סבא שלו שנעלם בזמן מלחמת העולם הראשונה. לאח קוראים יונה כהן-גלויברמן (או גלוברמן) בן מרדכי יקותיאל גלויברמן. הוא יליד ירושלים וכן גם אביו מרדכי יקותיאל. אבל הסבא שלו יליד פינסק. יונה התגייס לבריגדה בזמן המלחמה ומאז אין עליו מידע. האנשים המבוגרים שזוכרים אותו, לא זוכרים אם חיפשו אותו, ואם מצאו איזה מידע עליו. ליונה היה גם אח בשם לייבל גלויברמן, חולה שחפת, שהתגורר בת"א, וכנראה התפרנס מכל הבא ליד. גם עליו אין שום מידע. השאלה היא, איפה אפשר לחפש על יונה ואחיו? האם יש מרשם תושבים של ירושלים לפני 50-60 שנה? (בעיקר לשכונות מזכרת בתיה ושערי חסד)? איפה אפשר להשיג את זה? איפה אפשר להשיג מידע על פינסק? 2) אדם נוסף שהוא מחפש עליו מידע, היה גר בשפיה ,מושב ליד זכרון יעקב, ע"ש מאיר שפיה, מושבה שנוסדה יחד עם זכרון אבל לא התפתחה כמוה, היו שם הרבה אנשים שהגיע מירושלים ושמשו שם בתפקידים כמו: שוחטים, דיינים וכו´ והשאלה היא, אם יש רישומים כלשהם על היישוב הזה, ואיפה אפשר להשיג אותם? תודה רבה מראש אסתר

estersh

New member
תגידו משהו

מקפיצה לפני שזה עובר לדף הבא. אשמח מאוד אם תגיבו, אפילו אם תגידו שאין לכם מושג. תודה מראש אסתר

כוכה

New member
העברתי את בקשך

לחברים שיש להם גלוברמן / גלויברמן מפינסק לבדיקה

estersh

New member
תודה רבה!

ולגבי מרשם תושבים פינסק/ירושלים/שפיה- יש כזה דבר?

ornan

New member
מאיר שפיה- זכרון יעקב

שלום אסתר סליחה שלא הגבנו קודם, את צודקת, בד"כ מישהו מגיב, כנראה בלהט הארכיון הציוני, ההודעה נסתרה מהחברים. לגבי האדם משפיה, מה שמו? בזכרון יעקב יש בן לאחת המשפחות הוותיקות בירושלים (מש´ וויספיש) שהגיעה לשפיה. אפשר ליצור איתו קשר, מס´ הטלפון שלו וודאי מופיע בבזק, אם לא השגת, מסר אישי אלי יענה לך על מס´ הטלפון שלו. ארנה

estersh

New member
מצאתי

וייספיש עקיבא ויפה ברחוב היין 7. אעביר את זה לקרובי עוד היום. תודה רבה ד.א : אני מאמינה שקרוב משפחתי שזקוק למידע יכנס לכאן בעצמו באחד הימים (הוא צריך ללמוד להתעסק עם פורומים באינטרנט). זה בטח יהיה נעים יותר לכל הצדדים.

משה לרר

New member
ידע רב בנושא שפיה וזכרון

בן משפחה נוסף השופע ידע הינו יעקב דוד פרלין שחי בירושלים 02-5389918 אלו צאצאי ר´ חיים דב קנטרוביץ שנולד בקרלין ועלה לארץ ב-1875

למעלה