שלום לכולם.

ליהיS

New member
שלום לכולם.

אני סכרתית מגיל 12. "כנראה סוג 2" כנראה בגלל ששום רופא לא היה מוכן להתחייב על סוג 1/2 . מוזר אבל .... כרגע 4 חודשים לאחר לידת תאומים עמוס באינסלין. (כ-260 יחידות ליום) הבעיה שמאז הלידה אני לא מצליחה להביא את עצמי לבצע בדיקות. לוקחת את הכדורים, אבל אין לי מושג אם הם משפיעים לטובה, למרות שאני לא מרגישה אי אילו היפו או היפר. לדעתי אני יציבה יחסית. איך אני חוזרת לשיגרת הבדיקות??????

10shosh

New member
חושבת על התאומים שלך

שצרכים אמא בריאה אני לא רוצה להשמע מאיימת אבל אם לא תשמרי על עצמך את עלולה תוך כמה שנים לא לראות אותם (כי תאבדי את יכולת הראיה) לא לרוץ אחריהם בפארק (בשל בעיות ברגליים) וכדומה גם אני סוכרתית וכרגע בהריון ואין דבר חשוב יותר מהדברים הקטנים הללו... כפי שאת בטח יודעת יותר טוב ממני. האם את מניקה? הנקה אמורה להוריד את הסוכר בצורה משמעותית היפו עלול להיות מסוכן כאשר אתה מחזיקה עולל על הידיים. יתכן ואת לא מרגישה היפו או היפר כי הגוף שלך התרגל להיות בערכיים מסויימים. למרות התעסוקה הרבה שבטח מספקים לך שני הזעטוטים הדרך היחידה לחזור לשגרת הבדיקות היא פשוט לקחת את המכשיר ולהתחיל לבדוק !!!!!! וכל פעם שאת מתייאשת להכנס לפה אנחנו נעודד אותך להמשיך
ואני בטוחה שזה יהיה הדדי. ניסיונך כאם סוכרתית יכול לתרום כאן רבות לאחרות (כמוני למשל...)לכן נשמח אם תשארי איתנו מחזיקה לך אצבעות (דקורות
...) שוש

ליהי-ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני שמחה שהצטרפת אלינו, וגם אני מחזיקה לך אצבעות... הכי חשוב-לחשוב חיובי!!!

לזר

New member
הערכה מחדש

ליהי, שקלי הערכה מדויקת של מחלתך, משום שאת חייבת לדעת את סוג הסוכרת. ראי את ההודעה של ד"ר קנטר בפורום דוקטורס ובדקי אפשרות לבצע דיאגנוזה מחדש. כך גם יתאימו לך את התרופות. כל יום יש חדש בסוכרת והרופאים מחכימים. אנו צריכים להעזר במומחה,כי כך העתיד טוב יותר בהצלחה

ליהיS

New member
תודה לכולם על העידוד../images/Emo9.gif

לגבי הערכה. עברתי בדיקות לנסות לאתר את סוג הסכרת לפני כשנה וחצי. התוצאות לא היו ברורות. מצד אחד אין לי נוגדנים הורסי תאי אלפא, דבר שאופייני לסכרת טייפ 2 . מצד שני תגובות הסופכר שלי מתאפיינות יו7תר לפי סכרת טייפ 2, כוול הגיל המוקדם שבו היא התפרצה. הרופא שלי טען שהוא מעדיף לרדת מהניסיון להגדיר את הסוג משום שגם כך, היום, הם מחלקים את הסכרת לפי תלוי אינסולין ולא לפי סוג.

לזר

New member
סוג הסוכרת

שלום ליהי, לטייפ 2 יכול להיות שתי אפשרויות: תנגודת אינסולין והפרשה מועטה של אינסולין. טייפ 1 הוא ללא הפרשת אינסולין. את זה אפשר לבדוק מצוין. קיימת בדיקה יקרה (1000$ עולה לקופה). היא נקראת בדיקת c-peptide אשר יכולה לפסוק במדויק את הבמצועים של הלבלב שלך. בבקשה קחי אותי ברצינות. הרופאים לא אוהבים להמליץ על הבדיקה הזו. תהני מהחיים.

ליהיS

New member
לזר-האם אתה יכול לפרט יותר לגבי

הבדיקה? בבדיקות אשר ניסו לקבוע את סוג הסכרת היו תוצאות שקבעו שאני לא מייצרת כלל אינסולין-מה שמתאים לטייפ 1 . אבל גם לא מצאו נוגדני אלפא (הנוגדנים אשר הורסים את התאים שמייצרים אינסולין) דבר שנוגד את סוג 1 ומתאים רק לטייפ 2. לכן רשמתי שלא הצליחו לסווג אותי לפי טייפים. האם אנו מדברים על אותה הבדיקה?

לזר

New member
לא, הבדיקה רק מודדת

את ה-c-peptide. את יכולה לשאול את ד"ר קנטר באתר של דוקטורס ולציין בדיוק את מה שאמרת כעת. אני מניח שהוא יענה לך במדויק. אם לא, הוא ימליץ לך ככל הנראה לבוא אליו למעבדה ברמב"ם. זו כמובן רק הערכה שלי. כל טוב ראי דף זה אצלי http://www.tcb.ac.il/type1file/hba1c.html

למעלה