שלום לכולם

hamutalc

New member
אני בטוחה בזה

שאתם תתמכו בי ברגעים הקשים ביותר,
יש לי מזל שבמקרה פגשתי חברה מהתיכון וכשראיתי אותה לא האמנתי שזאת היא לא ידעתי שהיא יוצאת בשאלה
ודיברנו והיא סיפרה לי על הפורום הזה.

בקשר לבגרות יש לי ואפילו יש לי תעודה של מאפרת מקצועית,
אבל בגלל שאני מממנת את עצמי למרות שאני גרה עם ההורים אני משלמת לימודים וכל שאר ההוצאות ועכשיו שהתחלתי לא מזמן ללמוד משחק אז אני חייבת למצוא עבודה עם משכורת יותר גבוהה בשביל לעבור דירה.

מתוך סיקרון

באיזה בי"ס למשחק התחלת ללמוד?

לי יצא פשוט לקחת רק קורס קצר בת"א, אבל בעיקרון זה לא נותן כלום לרזומה (רק לטעום...) וחשבתי ש'חלום' זה יקרה רק כשאוכל ללמוד משחק בחו"ל אולי כקריירה נוספת בעשור הבא...

בישראל לא חשבתי כלל ללמוד ממספר סיבות פשוטות (לדעתי):
1. רמת המשחק לא ממש מפותחת.
2. סרט בשפה העברית פשוט בקושי מדבר אליי. (אולי רק תוכניות קומדיה וכאלה).
3. אי אפשר להתפרנס מזה (גם אחרי השקעה של זמן וכסף של שלוש שנים), וגם שחקנים מפורסמים תמיד יש להם עבודות נוספות שאיכשהוא הצליחו להשיג, מי ש'זכה' הןא גם מדגמן, או מגיש תוכניות / מנהל בר וכו'.

אני משער שגם דברים אלו ידעת, אבל טוב להדגיש ולשקול לפני הקדשת לימודים שלמים...

והכי חשוב - בהצלחה!

hamutalc

New member
אז ככה

אני לומדת בבית ספר למשחק ובידור של ענת ברזילי
אחלה בית ספר אחלה מורים זה לא קורס קצר זה 10 חודשים שנה ראשונה.
אני מסכימה איתך שהקולנוע הישראלי הוא ברמה מתחת לאפס וגם אני לא בידיוק רואה סרטים ישראליםורק אמריקאים.
אני לא אומרת שזה קל להיות שחקן כי זה ממש לא!!!
ללמוד משחק בחול זה חלום שלי אבל לא בזמן הקרוב אולי בעוד כמה שנים, אבל בנתים אני לומדת פה שיהיה לי בסיס וזה מאוד תורם בחיים ללמוד משחק בין אם זה ביטחון עצמי או לעמוד מול קהל ועד מלא דברים שתורמים בעבודה בלהשיג מטרות ...

עכשיו בקשר לרמת המשחק זה כבר משהו אצל " השחקנים " בחסד שיש לנו פה.
לסיכום אני ממליצה בחום ללמוד שם כי אין על האוירה המורים ההנהלה, ובעתיד הרחוק יותר אתה תוכל לממש את החלום וללמוד בחול

אם לא ראית סרטים ישראלים

איך אתה יודע שהם ברמה מתחת לאפס? יש כמה וכמה כאלה שיכולים להתחרות עם כל סרט הוליוודי רדוד. כדאי שתראה לפני שתחליט.

hamutalc

New member
אני ראיתי סרטים ישראלים בעבר

וזה הספיק לי בשביל לדעת שזה ברמה נמוכה וזה לא רק הדעה שלי אפילו מורים ישראלים למשחק חושבים ככה.
אני לא באה ואומרת שאין סרטים ישראלים יוצאי דופן שהרמה שלהם באמת טובה אבל הרוב המכריע זה סרטים ללא רמה בכלל.
אני גם לא אומרת שכל הסרטי הוליווד הם הכי טובים שיש אבל הרוב המכריע זה שסרטי הוליווד ברמה גבוהה.

שתי הערות

לא מבין את ה"אפילו מורים למשחק...".
ממתי יש להם או למישהו אחר סמכות כלשהי על איכות?

רוב סרטי הוליווד הם זבל מזוקק (ואפילו הבמאים הגדולים חושבים ככה), את פשוט לא נחשפת לדברים האלה כי הם לא מגיעים להפצה בינ"ל.

hamutalc

New member
אוקי

אני אחזור על זה שוב זאת הדעה שלי והוספתי על זה שזאת גם דעתם של כמה ממורי למשחק שדרך אגב חלקם גם במאים.

אין לאף אחד סמכות על איכות כי זה אינדווידואלי. לכל אחד יש טעם אחר!!!

חוץ מזה אני ראיתי מיליוני סרטים שלא הגיעו להפצה בינ"ל.

מיליון זה מושג חשוב מאד

אני נפגע באופן אישי כשאנשים מזלזלים בו, בכך שהם משתמשים במונח הזה במקום שבו ברור שהוא לא שייך.

אבל זו בעיה אישית שלי, אל תרגישי לא בנוח.

hamutalc

New member
חחח

מצטערת שגרמתי לך לאי נוחות ולא לקחתי באופן אישי,
זה היה בשביל להבהיר את הנקודה .
כל אחד ודעתו
שיהיה לך המשך לילה מהנה

כן, באמת נראה לי

שהטעם שלנו בסרטים מעט שונה. קורה.

ואני חלילה לא מדברת על סרטי בורקס סוג ז' אלא סרטים באמת טובים כמו החברים של שלומי, הערת שוליים, כנפיים שבורות, אביבה אהובתי, לילסדה ועוד.

גנדרן

New member
אולי לא סרטי מופת

אבל בהחלט יצירות המשקפות את התרבות הישראלית על גווניה השונים ועדותיה.
ושכחת את הסרטים של אפריים קישון, מסאלח שבתי ותעלת בלאומליך ועד ארבינקה. שאותם עשה ללא כל הכשרה מוקדמת כבמאי.

גנדרן

New member
אורי זוהר

היה מספר שחקן מס' 1 כאן בבידור עד שהחליט לחזור בתשובה (אחרי שניסה הכללללל...) וזה עוד לפני שדודו טופז גמר תיכון וחלם להיות הראשון בבידור- בבידוד וידע מה הוא רוצה מעצמו, הוא גם היה במאי לא רע בכלל.
הסרטים שלו הם סרטים ישראליים קלאסיים, לא בורקס ולא גפילטע. והוא עד היום כך שמעתי,מרוויח עליהם יפה מאוד.

ממש מעצבן אותי

שכשמדברים על מישהו שחזר בתשובה תמיד מדגישים שזה אחרי שהוא ניסה הכללל

דיקוטקים בחורות סמים וכו.. (ככה הם תמיד אומרים "דיסקוטקים")

לא יכול להיות אדם נחמד שלא ניסה את כל הבחורות והסמים וחזר בתשובה?

כנראה שאנשים שפויים שלא מנסים הכללל לא חוזרים בתשובה.

למעלה