שלום לכולם

שראליס

New member

לא שחור לבן

ממש לא מומלץ לחיות חיים "בהמתנה".
זה לא שחור לבן: אתה לא חייב לספר להורים כדי להתקדם בחיים שלך.

תתחיל משכירות דירה, לבד או עם שותפים (בהנחה שיש לך כסף), ותחיה את חייך (כולל השתלבות בעולם החילוני).

בשלב כלשהו, לא בלחץ, תוכל לספר להורים.

מה דעתך?

צודק שזה לא מומלץ

בוא נגיד כך:
שכרתי כבר דירה עם חברים....

וזה לא ממש עוזר לי..

כי לא הצלחתי להתנתק מההורים שלי.
כך שלפחות פעם בשבוע הייתי מגיע הביתה

בשאר השבוע

הייתי אכן בדירה והתנהגתי כרצוני...
אך כשהייתי יוצא לעבודה הייתי מתלבש רגיל עם כל הלבוש
כי ככה מכירים אותי בעבודה....

סקפטי לגבי הגישה

כשמעלים ספקות ושאלות - זהו פתח שאליו ההורים שולחים את כל המחב"תים בעולם, אתה זוכה לשיחות ארוכות , מניפולטיביות שוברות לב אל תוך הלילה.
לא עדיף לשלב מיד גם טון תקיף של "אני יודע מה אני עושה" כדי למנוע את השתלטנות הזו ?

מי שמכיר אותי יודע

שמכל היוצאים בשאלה אני אחד האנשים שהיו לו הסיבות החזקות ביותר למהר ככל הניתן לצאת, ובכל זאת באתי בגישה שממנה אתה מפחד כל כך.

הקרבתי למענם שנה שלמה מהחיים בה נשארתי בישיבה, נפגשתי עם כל מחב"ת שהם רצו, שמעתי שיחות מכל מיני בני משפחה וליצנים אחרים, בגבול הטעם הטוב גם עם ההורים שלי דיברתי על זה, ובגלל שבאמת ידעתי מה אני עושה ולא רק ניסיתי ליצור פוזה כזו, התמודדתי בצורה בריאה עם כל הדברים האלה.

ההורים שלי אמנם טיפה פחות מצומצמים מהליטאי הממוצע, אבל ברור לי שהסיבה העיקרית שהיא קיבלו כל כך טוב את היציאה שלי היא, שהם קיבלו את הרושם שאני מוכן לעשות בשבילם המון, ואם אני בכל זאת יוצא בשאלה זה באמת בגלל שאני לא יכול להמשיך לחיות בשקר.

אם מנהלים את זה נכון זו יכולה להיות סיבה לכך שההורים שלך יעריכו את ההשקעה, לא פחות משיצטערו על התוצאה שלה.

moshe010

New member
אתה עובד בכזו עבודה שאם תצא בשאלה

יפטרו אותך?
אם כן תחפש לך עבודה אחרת
הפס בסלו כבר גורם לשינוי בנקודת המבט

חפש לך עבודה או לימודים או כל עיסוק אחר, תחביב או התנדבות
שתגרום לך להתחכך עם סביבה לא חרדית

ממש לא

המקום עבודה שלי וכן המקצוע שאני לומד ממש לא מהווים בעיה...

הבעיה זה רק המשפחה

גם אני חדש

מהפורום השכן, ובעקבות המסיבה החלטתי להגביר את מספר הכניסות לפה ואף לחנוך סימניה..

ובנוגע להודעתך - חילוני למהדרין אני מניח שזה אומר לא שומר מצוות, ומה באורח החיים החילוני מפתה אותך?

אז ברוך הבא...

בנוגע לשאלתך: זה תלוי איפה אני נמצא
אבל בגדול אני לא שומר בכלל מצוות

לא שיש שם משהו ספציפי שמפתה אותי, אני פשוט לא מתחבר לכל המצוות והדת...

למעלה