שלום לכולם.

טלטול226

New member
שלום לכולם.

יש לי בעיה די הפוכה מרוב הפניות כאן, אך מקווה שתוכלו לעזור לי. אני נמצאת בתת משקל, מאז ומתמיד מאוד מאוד רוצה לעלות 4 ק"ג, שעל פניו זה נשמע משימה מאוד פשוטה לרובכם. לי זה קשה מאוד, אני בנאדם שקשה לו לאכול, בכמויות גדולות לפחות. אני שובעת מאוד מהר וזה ברור לי שזה משפיע על היכולת שלי להשמין עשיתי בדיקות שונות כגון גסטרוסקופיה, סיטי בטן אולטראסאונד בטן והכל יצא תקין... בכל מקרה ניסיתי המון סוגים של דיאטות השמנה גם עם תפריט מדיאטנית צמודה אבל פשוט מאוד מאוד קשה לי לעמוד בו. אם אני קצת מוסיפה לתפריט אני ישר נתקפת בחילות ובא לי להקיא. שוב, אני יודעת שזה נשמע לכם קצת שונה מכל הפניות פה אבל הבעיה שלי לא פחות קשה מהרזייה. שאלתי היא, מה בכל זאת אפשר לעשות במצב כזה? שניסיתי פשוט הכל כולל גיינרים שאותם בכלל מ-א-ו-ד קשה לי לשתות, האם יש כדורים שאולי עוזרים איכשהו בעלייה במשקל? ברור לי שאין כדורי קסם, אבל אולי בדרך כלשהי יעזרו לי "לאכול יותר"? מאוד מיואשת, אשמח לכל תגובה שהיא. תודה מראש ושבת שלום!

iced tea

New member
היי

יש לי בעייה דומה לשלך. את צריכה לשנות גישה. לא אוכל בכמות גדולה יביא אותך לעלות, כי ברור שאת מתקשה עם זה, יש הגבלה של הקיבולת, אלא מאכלים שיותר עשיר בקלוריות ביחס לנפח. זה לא אומר לאכול עוגות ושוקולדים כל יום (אבל אין בעייה כמובן לשלב). פנית לדיאטנית? ניסית אולי להתייעץ איתה ולקבל תפריט קטן בנפח ובארוחות קטנות שיתאים לטעם שלך שיעזור לך לעלות בלי שתרגישי מכך סבל כבדות ונפיחות? אם את רוצה להתייעץ אפשר במסרים, אנחנו אפילו באותו גיל:) אני לא איש מקצוע, אבל פשוט ניסיתי הרבה דברים בתחום הזה...

yair and sveta

New member
תוכנית לעלייה במשקל

הי, בזמנו צילמנו סרטון על הנושא של עלייה במשקל התוכנית לעלייה במשקל שעליה מדובר בסרטון היא לפי תפריט תזונאית קלינית לצפייה תלחצי כאן

תשובה

שלום רב, בניגוד למה שאת חושבת, הבעיה שלך אינה נדירה, ואכן הקושי לעלות במשקל קשה לא פחות מלרדת במשקל למי שזקוק לכך. בנוסף, את כבר יודעת - בתזונה אין, לצערי, פתרונות קסם. ארוחות קטנות ודחוסות קלורית על פני היום יכולות לעזור לך לעלות במשקל אבל כמובן שאחד הדברים החשובים זה התמדה - משהו שלא תוכלי להחזיק בו לאורך זמן פשוט לא יעזור. דוגמאות לדברים שניתן לנסות הם מזון רפואי כמו אנשור / אנשור פלוס (פחות עשיר מגיינר ולכן אולי פחות יכביד עליך), תוספת של שמן, אגוזים/שקדים/בוטנים לתפריט ועוד. אני ממליצה שתנסי שוב להפגש עם דיאטנית קלינית ולהסביר לה מדוע לא הצלחת לעמוד בתפריט הקודם שקיבלת על מנת שתוכל לסייע לך בצורה יעילה יותר. בהצלחה נטלי

למעלה