שלום לכולם

שלום לכולם

שלום לכל החברים, בעבר כתבתי כאן מעט אך הפסקתי לאחר תקופה קצרה עקב עומס מרובה שנפל עלי. לאחר תקופת העדרות ארוכה מאוד נפגשתי לאחרונה עם אחד מידידי הטובים ולתדהמתי התברר לי שהוא העומד מאחורי הניק 'הייליגער כויפר' וזו סיבה ממש טובה לחזור לכאן. אני רואה שהפורום פעיל היום הרבה יותר מבעבר וכנראה שיש רעב בארץ לשמוע את דבר האנוסים, ובכן, לא עת לחשות עתה, החלש יאמר גיבור הנני וגם אנוכי הקטן לא אמנע מליטול חלק בפעילות חשובה זו לכבוד התורה ולומדיה.

שראליס

New member
ברוך השב כנראה אתה ליטוואק שאתה חולק על

הבעש''ם הקדוש שאמר במקום שמוחו של אדם שם היא נמצא

ולמה אתה בטוח שאתה היחיד?

ובכלל, מנין לך שלהיות חרדי הוא בהכרח להיות מאמין ואיש תורה? כששואלים אותי מה מאפיין חרדי אני עונה: לחרדי לעולם תהיה כיפה שחורה, אשתו לעולם תהיה בכיסוי ראש זה או אחר, ולעולם המוח שלו מאופסן בלשכה של הרעבע או הרב כדי שזה יחשוב במקומו. כפי ששמת לב, אין כאן שום התיחסות לאמונה ודת. יש חרדים שהם דתיים ויש הרבה שלא, בדיוק כמו בחברה הכללית, אין שום הבדל. אבל אתה יהודי מאמין, בסיטרא אחרא לפחות

הן הן הדברים

בישיבה על כוס הקפה והקינוח באחד מבתי הקפה בארצינו הקטנטונת, באמצע ריתחא דאורייתא, נודע כי ידידי משכבר הימים אינו אלא הניק "אשר גינצברג" (אחד העם בלע"ז). ברוך הבא!

מהווי האנוסים

פעמים שאתהמכיר ניק זמן רב עד שאתה זוכה להכיר את הדמות שמאחוריו ופעמים ההיפך, נפלאות דרכי ה'.

רעביש

New member
שלום

נחמד שכותבים מוכשרים נמצאים כאן. עלינו לתחזק את הבית מדרש הוירטואלי שנבנה כאן, ומי יודע אולי עוד נרשם בדפי ההיסטוריה כמובילי הרנסאנס של הציבור החרדי.

למעלה