שלום לכולם

maya3366

New member
שלום לכולם

אני בשנות השלושים פלוס שלי, שוקלת להשתתף בסדנא שתאפשר הכרות עם אנשים חדשים, ואולי הכרות לזוגיות בכלל. המליצו לי על סדנת מהות (הומניקיישן), שמועברת במשך 5 ימים ברציפות. אני לא שוללת, אבל ממש לא בא לי על סדנת שטיפת מוח, אלא על משהו קליל ונחמד שמאפשר לפתוח מעגל חברתי לעוד אנשים ולא כזה שמנדנד על "עבודה עצמית". כבר עברתי סדנת יחסי אנוש אחת, זה נחמד, אבל כל מסרי ה "סדנה שתשנה לך את החיים" - אני לא קליינטית של המסרים האלה. פשוט בא ולהכיר אנשים חדשים ועל הדרך לאווורר את הראש בקצת למידה חוויתית, לא משהו עם מסר יומרני... מה דעתכם על סדנת מהות הומניקיישן - מישהו היה / יודע ויכול להמליץ או לא? תודה, מאיה.

לא מכירה את הסדנה אבל...

קודם כל מאוד אהבתי את הרעיון של להכיר אנשים חדשים דרך פעילות כייפית ומעשירה ולא רק בדרכים הידועות (פאבים, אינטרנט וכו'). אחלה חשיבה. איכשהו נשמע לי שלא כל כך בא לך על סדנה כזאת והמניע הוא יותר היכרות כייפית עם אנשים ("לא כזה שמנדנד על עבודה עצמית"). נכון? בכל מקרה, אני בעד שהיכרות עם אנשים תיעשה במקומות שגם ככה כיף לך להיות בהם, למשל רכיבה על אופניים, בישול, כתיבה, צילום... האם יש תחום כלשהו שאת מתעניינת בו ובא לך להרחיב אופקים וגם להכיר אנשים חדשים? אם התפתחות אישית הוא תחום עניין שלך ממילא, אז הרעיון שלך הוא מצויין בעיני וגם טוב עשית שפנית לפורום לקבל דעות על הסדנה. לצערי לא מכירה באופן אישי, אך מאמינה שתכף יכתבו לך אלו שכן מכירים. בהצלחה ובהנאה!! ענבר

maya3366

New member
הי ענבר

אכן בעבר עשיתי סדנת מודעות, היה נחמד. הרגיש לי קצת כמו כת של משוכנעים. אני לא סגורה על הקטע הזה של 5 ימים ברציפות, נראה לי מתיש קצת ויקר מדי. אני באמת מעדיפה משהו שלא קשור בנבירה עצמית ועל הדרך ליצור קשרים חדשים... משהו שפותח את הראש ומעניין אחרי שגרה משעממת של עבודה. כבר עברתי סדנאות וחוגים בחיי, רקדתי, יש לי מנוי בחדר כושר (כל אחד שם די עובד עם עצמו) וחסר לי איזה גליק חדש אך מומלץ בלי שיכנסו לי לקרביים...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עוד רעיונות

אם נלך לכיוון אחר - שנותן דגש על הרענון וההכרות ולאו דווקא על המודעות, מה דעתך על: חוגי יצירה - יש כמובן מגוון עצמום סדנת פיסול בבוץ - ורטיגו בנתיב הל"ה סדנת חקלאות אקולוגית סדנאות תנועה למינהן - יש מבחר באתר של "דרך הגוף", סדנאות יוגה סדנאות צילום - יש מגוון רחב, ל"נשים מצלמות" יש גם סדנאות סוף שבוע גם בתחום סדנאות המודעות יש מבחר גדול, ולא חייבים ללכת ללכת ל-5 ימים. שמעתי גם על its my choice דברים טובים, ומן הסתם יש עוד.

maya3366

New member
היי לכולם

תודה מקרב לב על הרעיונות, אעשה חושבים עם עצמי מה מעניין אותי (וכנראה שזה לא יהיה סדנת מודעות אלא משהו עם תחום עניין אחר), שבת שלום לכולכם ושוב תודה על השיתוף והעזרה :) מאיה

ordanco

New member
מכיר

שלום, מכיר סדנת הסופ"ש שלהם טובה פעילות טובה, עד כמה שאני יודע הם מוכנים להחזיר את הכסף חזרה אם את לא מרוצה לא מכיר את פעילות 5 ימים ברציפות שלהם

לא מכיר את הסדנא אבל -

דבר ראשון באמת רעיון טוב, כולם מגיעים למטרה נפלאה. אני לא יודע אם בסדנא יש שטיפת מוח או לא. אבל את לא תשיגי את יעדייך בסדנא אם לא תגיעי משוחררת. אפשר להכיר אנשים חדשים כל יום כל דקה. היום בעולם הטכנולוגי שבו אנו חיים קל יותר מתמיד להכיר כל הזמן אנשים חדשים. אבל בשביל להכיר אותם צריך לבוא מי שאת, בענווה ובעיקר - משוחררת. תבואי מי שאת ומה שאת, תכירי את עצמך וככה תוכלי להכיר אנשים חדשים. תבואי את ותבואי משוחררת, בלי מחשבות ובלי אג'נדות בנושא ההיכרות, תבואי נקייה. תבואי ככה ובכל מקום אליו תלכי תכירי אנשים חדשים.

הצעה

היי מאיה, מצטרפת לחבריי לפורום בברכת כל הכבוד, כדי לעזור בהתלבטות אולי כדאי לבקש מהמארגנים פרטים נוספים שיקלו על ההחלטה ותוכלי לשאול אותם את השאלות שהעלית, ואף לקבל פרטים של אנשים שהיו ויכולים/מוכנים לספר מחוויותיהם מה את אומרת ? ערב נעים וחמים :) סיגל

מאיה אני פה לחזק את מה שעינבר אמרה

בסדנאות שהם מכונות מטרה לא תמיד האיזון בין בנים בנות מבחינת מספר גילאים אמונות ועוד במידה ואת מעוניינת סדנה מכונת מטרה ללמידה על זוגיות ותקשורת בינאישית ממליצה בחום על החוויה הדיאלוגית לא בטוח ששם תכירי בן זוג תמיד אחוז הנשים מאוד גבוה בגלל מודעות גבוהה אצל הנשים. אני חוזרת להצעה של עינבר תעשי סדנאות או בילוים שכייף לך אתם שם הסיכוי להכרות גבוהה בהרבה תוכלי למצוא גברים בעלי תחומי עניין קרובים לשלך .ושכייף לנו אנחנו יותר פתוחים להכרויות

מצטרפת להצעות

למצוא פעילויות אחרות, אם זה לא מוצא חן בעינייך. כדאי לחפש פעילויות שבהן יש יותר איזון בין נשים לגברים. לא פעם סדנאות המודעות הן עם יותר נשים. המלצה נוספת, אם מעניין אותך לטייל - טיולי פו"פ של החברה להגנת הטבע. גם בטיולים יש למידה ובהחלט חוויתיים. כדאי למצוא פעילויות שיש הרבה זמן פנוי ולא כל הזמן בלמידה, כי הזמן הפנוי הוא הזמן הטוב ליצירת קשרים. בהצלחה.

maya3366

New member
היי לכולם

תודה מקרב לב על הרעיונות, אעשה חושבים עם עצמי מה מעניין אותי (וכנראה שזה לא יהיה סדנת מודעות אלא משהו עם תחום עניין אחר), שבת שלום לכולכם ושוב תודה על השיתוף והעזרה :) מאיה

היי מאיה

אני עשיתי את הסדנה לפני שנתיים וחצי ואני יכולה לומר שהיא היתה אבן דרך משמעותית בחיי. (אז למרות הקלישאה, כן, זו סדנה שיכולה לשנות את החיים. כמו כל דבר בעצם. כל החלטה מובילה אותך לנתיב שאולי לא היית הולכת בו אחרת.) פגשתי המון אנשים נהדרים, חלקם נשארו חברי אמת עד היום. אני לא יודעת אם זה ה-מקום לאוורר בו את הראש. למעשה אני יכולה לומר שלא היו הרבה רגעים בחיי שצחקתי ובכיתי כמו באותם ימים הסדנה, ובהחלט קיבלתי כלים חדשים וחברים לדרך. ענה על השאלה?
את כמובן מוזמנת לשאול ולהתייעץ.

אני חושבת שיחסית

לרוב האנשים, הגעתי לסדנה מאוד פתוחה. חברה שלי המליצה לי ללכת ולא הייתי זקוקה ליותר מדי שכנועים. סמכתי על זה שאם היא ממליצה, היא יודעת על מה היא מדברת ובאתי בלי התנגדויות. (כמעט) יש הרבה דיבורים בסדנה אבל גם התנסויות בפועל שלומדים מהם, וזה משהו שאני מאוד אוהבת. התנסות יחסית "נחרטת". אם מישהו מזכיר לי משהו ספציפי שחוויתי שם אני ישר נזכרת ברגשות שהיו לי באותו רגע ובמסקנות שלי. אני לא רוצה להכנס יותר מדי למה שקורה שם, אני כן חושבת שחלק מאוד חשוב מהסדנה זו העובדה שלא בדיוק יודעים מה קורה וצריך לשחרר את הרצון לשלוט בכל רגע. מבחינת תכנים ושינוי שזה עשה אצלי.. אני חושבת שהדברים המשמעותיים ביותר שלקחתי זה האפשרות לזהות אם אני מתנהגת קורבן או שאני לוקחת אחריות על החיים שלי, למדוד את ההצלחות שלי לא רק ב"האם השגתי בדיוק מה שרציתי" (גם) אלא להעריך את עצם זה שהעזתי, שעשיתי ועוד. למדתי להוריד מסכות תדמית שלא עשו לי שירות טוב, למדתי שלמרות שזה נהדר לחשוב,אבל דברים לא באמת משתנים אם אני לא אנקוט במעשה ועוד לא מעט תובנות שמלוות אותי. אז חוץ מזה שבאמת הכרתי אנשים נפלאים (ואני לא חושבת שאפשר שלא בסדנה הזאת. למרות הפרשי הגילאים והשונות נוצר שם קשר מאוד חזק. למעשה החברות הכי טובות שלי כיום הן מהסדנה והייתי בזוגיות ארוכה עם בחור משם)(ושוב, זו ממש לא הסיבה הנכונה לטעמי ללכת) הפסקתי לאחר הסדנה טיפול נפשי (לא הרגשתי צורך ואני עומדת מאחורי ההחלטה הזאת. היתה תקופה שהייתי באימון אישי) המערכות יחסים שלי השתנו בלי הכר, ואני חושבת שהדבר הכי גדול שזכיתי בו, זו אני. פשוט שי, בלי מגננות, בלי מסכות, בלי מה יחשבו עלי. עושה נטו מה שנכון עבורי. וזה שינוי גדול.

maya3366

New member
סבבה, אני שמחה בשבילך שזה עזר למצוא את עצמך

השתתפתי בעבר בסדנה כזאת (לא 5 ימים אלא אחת לשבוע שנמשכת כמס' חודשים). היה נחמד, אבל לא אהבתי את ההטפות מוסר של אנשים שתופסים מעצמם מנטורים מטעמם, לא ברור של מי. לא לכל המסרים הסכמתי... את המסרים של "תפוס את עצמך ועשה מעשה" או "אל תקרבן את עצמך" אני מכירה בעל פה, כך ששום דבר שיגידו לי בסדנה הזו לא יהמם אותי ויגרום לחיים שלי שינוי מהותי ואני מכירה עוד אנשים שחוו סדנאות מאד נחשבות ובסופו של יום חיים את החיים, עם ההצלחות והכשלונות - להגיד שזה משנה חיים לא ממש, בטח לא אצלי, מקסימום חוויה נחמדה, וכמה אנשים נחמדים שהכרת, אספת או לא אספת לחיים שלך אם היתה כימיה (לפחות חבר טוב אחד יצא מזה, והיה שווה ולו בשביל להכיר אותו :). תכלס לא זקוקה לכל הדיבורים האלה כי כבר עברתי את זה. אבל לא יודעת מה כן, אם בכלל...

מאיה,

כפי שבטח שמת לב, בהודעה שלי הבעתי את דעתי קצת מוזרה לי התגובה שלך בהתחשב בזה שביקשת דעה על הסדנה.

maya3366

New member
היי יקירתי - הסבר :)

אני פשוט לא באה ממקום של "לעבוד על עצמי" אלא על מקום של לפגוש אנשים חדשים והמליצו לי על הסדנא הזו בדיוק למטרה הזו. מדובר ב- 5 ימים צפופים ושאלתי מתוך חשש, כי לא בא לי על יותר מדי התעסקות עצמית.. אני רוויה מזה ולא מרגישה שזה מה שאני צריכה כרגע, בא לי על חוויות שמחות ולא כאלה ששואלות שאלות קשות ומחטטות. כנראה שכבר החלטתי שאני צריכה ללכת לכיוון אחר שלא כולל התעסקות עם עצמי, אולי בזמן אחר אחליט שהסדנה הזו תתאים לי, כרגע לא... בכל אופן תודה על הדעה, אני מכבדת ומחבקת אותה לגמרי אם זה עבד בשבילך :) תודה ושבוע נפלא, מאיה.

אבי 122

New member
סדנת מהות

שלום מאיה הלכתי לסדנה הזאת פעמיים פעם ראשונה פני כ 22 שנה ופעם שנייה לפני כ 15 שנה. מאוד מאוד נהניתי מהפעם הראשונה. הייתה זאת אחת הסדנאות המהנות ביותר שהייתי בה היי פעם. ההשפעה הטובה נמשכה לאורך יותר משנה. מומלץ מאוד. בהצלחה !

למעלה