שלום לכולם :)

שלום לכולם :)

קראתי את השרשור הארוך שדן בסוגיה האם ירידה במשקל היא עניין של החלטה וכוח רצון בלבד, האם דיאטות באמת עובדות, האם אכילת יתר באה ממקום נפשי וכו'.. הגבתי על השרשור הארוך אבל הוא כל כך ארוך שנראה לי שתגובתי קצת הלכה לאיבוד
אז הדבקתי אותה שוב, כי זה עניין שאני מתעסקת בו הרבה שנים והייתי שמחה להביא את דעתי לעיני הפורום.. אני מסכימה ברמה העקרונית שאין להתחמק מהעניין שירידה במשקל היא אפשרית, דיאטות הן לא שקריות, ואם תרד במשקל אז תרד במשקל. כמו שנאמר בתגובות שלפניי- משוואה פשוטה של קלוריות יוצאות מול קלוריות נכנסות. הבעיה היא הקושי לשמור על המצב הזה, ואני חושבת שלהגיד שהכל רק עניין של החלטה וכוח רצון זה קצת התחמקות מעומקו של עניין. זה נכון ברמה השטחית, ונכון כסלוגן, אבל במבחן המציאות הדברים האלו נובעים מדברים עמוקים ומושרשים בנפש האדם כמו עישון סגריות או התמכרות לאלכוהול- רק שאוכל הוא בעייתי יותר, כי האדם זקוק לו ברמה היום יומית והוא אינו מסוגל לשבור את ההרגל ולהעלים אותו מחייו כמו להפסיק לעשן. כל דבר שאנו עושים לגוף שלנו שהוא אינו זקוק לו, כמו לתת לו יותר מזון ממה שהוא צריך- נובע ממקומות נפשיים בלבד. וההסבר לכך הוא מאוד הגיוני- אם הגוף היה פועל מתוך הצורך הפיזי שלו בלבד, ללא כל השפעה רגשית או שכלית, הוא היה ניזון מכמות הקלוריות שנדרשת לו בשביל לתפקד בצורה מקסימלית ובריאה, וזהו. בלי נישנושים כי "בא משהו מתוק" או כי "אין לי מצב רוח". אני יכולה להעיד על עצמי, כאחת שנאבקה במשקל כל חייה, שברגע שהבנתי באמת מאיפה אכילת היתר מגיעה, והבנתי זאת בגיל דיי מאוחר, הפסקתי בבת אחת את מלחמת הדיאטות של "לרדת עשרה קילו ולעלות 20" והתחלתי לעבוד על עצמי איפה שזה באמת חשוב- להבין מדוע אני עושה את זה לעצמי ולגוף שלי, מדוע אני דוחפת דברים לפה, גם כשהבטן לא מקרקרת. התשובה הפשוטה היא- כי אני אוהבת לאכול.. אבל למה אני אוהבת לאכול יותר ממה שאני צריכה? ברגע שהצלחתי במאמץ גדול יותר מכל דיאטה לחשוף את המקומות האלו, להבין את החללים הפתוחים שדורשים את "המילוי" הזה שעשיתי באמצעות האכילה..לחשוף פצעים עמוקים של הנפש ולעבוד על המקומות שהייתי מעדיפה לשכוח מקיומם.. מהמקום הזה השתנתה התפיסה שלי על האוכל. לא ניסיתי לשנות את התפיסה הזאת, זה קרה תוך כדי התהליך כמעט בלי ששמתי לב. הסיבה שדיאטות לא עובדות היא שמטפלים בסימפטום ולא בבעיה, בדיוק כמו שיכאב לך הראש ותיקח אקומול- למשך כמה שעות נראה שזה עוזר, ואז אתה חוזר לאותה הנקודה, כי לא באמת שינית שום דבר אמיתי. אני יכולה העיד על עצמי שברגע שהצלחתי להתחבר למקומות האמיתיים האלו, הכואבים האלו ולהתמודד איתם, אני כבר רואה שינוי קיצוני בחיים שלי. איבדתי את הצורך לבלוס. אני עדיין מלאה, ואני עדיין אוהבת לאכול, אבל לא עליתי במשקל כבר 3 שנים ואני יורדת לאט לאט בלי לנסות בכלל, שבעיני זה הישג עצום בתור אחת שעלתה כחמש קילו בשנה באופן קבוע לא משנה כמה דיאטות הייתי עושה ולא כי אני מחזיקה את עצמי בכוח ומשננת מנטרה של רזון, זה בא ממקום אחר ואמיתי וזה תהליך ארוך ודרך ארוכה עוד לפני, אבל אני לא במאבק יותר, ובמלחמה עם עצמי ועם הרצונות שלי, ואני יודעת שזאת הדרך הנכונה ואני לא אסטה ממנה. למעשה- כבר אין דרך חזרה, אני בכלל לא מסוגלת לחזור למי שהייתי ממקודם, גם אם הייתי רוצה. בשורה התחתונה, לדעתי להפנות אצבע מאשימה לשמנים ולהגיד להם שזה רק עניין של החלטה וזהו זה לא הוגן, כי הדברים יותר מורכבים מזה, דברים כאלו מגיעים ממקומות עמוקים שצריך לעבוד עליהם, אין כאן עניין של לקום בבוקר ולהחליט החלטה, כי כאן המתכון לכישלון- ה"החלטה" והמוטיבציה מחזיקים לתקופה מסויימת ואז אט אט נעלמים, חוזרים להרגלים ישנים ועולים שוב במשקל. צריך לעקור את הבעיה האמיתית מהשורש. זאת דעתי לפחות :)

קודם כל גנבת לי את הציטוט!

אני מסכימה איתך לגבי העניין הזה כי אני לא מעט אוכלת מתוך חסך רגשי. לא כל כך האמת בא לי לפרט את זה על גבי הפורום אבל כחלק משינויים שבכלל אני מנסה לעשות בחיי התחלתי לאחרונה גם דיאטה ואני בהחלט מאמינה שאי אפשר לעשות דיאטה ולהתמיד בה אם אותם דברים וקשיים והרגלים יחזרו על עצמם. ובהחלט להגיד מה הבעיה לעשות דיאטה זו פשוט בורות ואי הבנה של אנשים, אני חושבת שבכל מה שקשור לשמנים היד קלה על ההדק או יותר נכון הלשון קלה בפה. אנשים פולטים שטויות כשכל מה שעומד מאוחרי העניין זה איזה רתיעה משמנים. שאף אחד לא ידבר על בריאות, לאנשים קשה אסתטית עם שמנים ולכן לא ישפטו ויגידו דברים כמו מה הבעיה להיגמל לאדם שמעשן למשל. בסופו של יום אבל אנחנו צריכים להיות שלמים עם מי שאנחנו ולדעת מה באמת טוב לנו ונכון לנו ועם זה לחיות את החיים בין אם זה כרזים או כשמנים

destiny23

New member
תראי מה שאת אומרת מעניין

ואני יכולה להזדהותכי יוצא לי לאכול הרבה בלי שליטה ) לבלוס( אבל מאז ומתמיד הייתי ככה, אני לא זוכרת משבר ספציפי מסויים שגרם לזה. אז בעצם זה גורם לי לתהות, האם אני ככה באופן טבעי? אם כן, האם זה רע?

עופר 123

New member
אבל אז לשמנים אין לאן לברוח מהתיוג החברתי...

תקועה על הירח, מצד אחד, את צודקת. זה הרבה יותר מורכב מאשר "תפסיקו לאכול ותהיו רזים", ובהחלט מדובר פה במשהו שלעיתים הוא עמוק יותר מאשר לקמץ באכילה. מצד שני, גם הדברים שלך עדיין משמרים את השמנים באותו המקום: אם בתפיסה של "תפסיקו לאכול ותרזו" שמנים נתפסים כחסרי כוח רצון ומשמעת עצמית, לפי התפיסה שאת מציגה - שמנים הופכים עכשיו להיות בעלי תסביכים שאוכלים רק כדי לפצות על משהו. יוצא שבאופן אוטומטי לשמנים יש בעיה: או שהם חסרי כוח רצון ומשמעת, או שיש להם איזה תיק נפשי שהם סוחבים איתם. אין דרך לברוח מהתיוג הזה של איזה פגם נפשי שגורם לאדם להישאר שמן. מה צריך להיות כדי ששמן לא יתוייג מעצם היותו שמן? לקבל את השוני במשקל של האנשים, ולהבין מלכתחילה שכמו שיש אנשים בהירים ואנשים כהים ואנשים בגווני ביניים, וכפי שיש גבוהים, נמוכים וממוצעים, יש אנשים במשקלים שונים, שלא צריכים להתנצל על "היעדר משמעת עצמית" או להרגיש פחות טוב בגלל אכילת פיצוי.

destiny23

New member
אני חושבת שכל בנאדם עושה משהו

כדי לפצות על משהו אחר בצורה כזו או אחרת.

לא ירדת לעומק דעתי עופר

לא התכוונתי שכל אדם שיש לו עודף משקל יש לו בעיה נפשית, יש אנשים שפשוט נולדו עם נטייה חזקה להשמנה, וגם אם אוכלים כמויות הגיוניות ולא יסבלו משום תסביכים עם אוכל יהיו מלאים, אבל זה לא אחוז גדול מהאוכלוסייה שסובלת מעודף משקל. לכל אחד יש את ההסבר שלו למה הוא אוכל יותר ממה שהוא צריך, בדיוק כמו שלאנשים אחרים יהיו סיבות למה הם כוססים ציפורניים בכפייתיות, או חייבים כוס וויסקי או סיגריה להירגע, או סתם מתקשים להתחייב לקשר.. כולנו מתוסבכים, אין אנשים נורמלים ללא בעיות או מיטרדים, בצורה זו או אחרת. במה שאני דיברתי התייחסתי לנושא כבחורה שנאבקת במשקל כל חייה, והשריטות שלי והבעיות שלי חלקן הגדול מתבטא ביחס שלי לאכילה. ואני מאמינה שלכל אחד זה מגיע ממקום בתוכו. ולכל אחד זה אחרת ונובע ממקומות אחרים, אצל חלק קשים יותר ואצל חלק פחות, לפעמים זה יכול לבוא פשוט מחינוך מהבית וחוסר מודעות ולפעמים מדברים עמוקים וכואבים יותר. בשורה התחתונה אני לא חושבת שה"תיוג" שאומר שאכילת יתר נובעת ממקום נפשי בהכרח אומרת שכל מי ששמן הוא בעל בעיות נפשיות, אלא שלכולנו יש בעיות נפשיות כלשהן, ואצל כל אחד זה מתבטא בצורה אחרת. כמובן שהסביבה שלנו והגירויים שהיא יצרה מעודדת את עלייתה של התופעה- מזון מהיר ושמן, חוסר פעילות גופנית, טאבו על השמנה שגם יוצר תסביכים וכו'.

עופר 123

New member
ירדתי היטב

אני מבין את מה שאת כותבת, ומבין גם שאת אומרת את הדברים הללו בגלל שחווית אותם בעצמך. עדיין, אני סבור שמה שאת אומרת הוא בעייתי בדיוק כמו אלו שמאשימים (מאשימים, לא פחות) את השמנים בהיעדר משמעת עצמית וכוח רצון. בשני המקרים ההתייחסות לשמנים היא כאל אנשים עם בעיה, מה שמשמר תיוג. כשאת אומרת "זה לא רק עניין של משמעת וכוח רצון, זה מגיע ממקומות עמוקים יותר", את עדיין משאירה את השמנים באותו המקום הלא-תקין, הבעייתי, זה שדורש טיפול, זה שאומר שמלכתחילה הם לא בסדר.

עופר, אצל שמנים יש בעיה שצועקת לכולם בעיניים

בניסיון להבין למה זה קיים, אנשים מוצאים תשובות חלק מוצאים תשובות חיצוניות (הם לא יודעים לסגור את הפה ולא לאכול) חלק הם בענייני שליטה (משמעת עצמית וכוח רצון) וחלק מבינים שזה עמוק יותר ואז... חלק הופכים את זה למחלת נפש (הפרעות אכילה הן בעיה נפשית שמטופלת ע"י פסיכיאטרים) חלק מבינים שזה נפשי ומתבטא באכילה (אכילה רגשית, פיצוי ועוד) המציאות שלנו היא שכל האנשים חולים (לא נתקלתי עד היום באף אחד שאין לו בעיה) אצל הרוב זה לא נראה או משתלב יפה בהסוואה של החברה (תסמונת "כמו כולם") לחיות בשלום עם עודף המשקל שלך זה כמו לחיות בשלום עם אף גדול, שיניים עקומות או אוזניים בולטות. לחיות בשלום עם עודף המשקל שלך זה כמו לחיות בשלום עם כל בעיה בריאותית אחרת, לפעמים לדעתי קל יותר כי ברוב המקרים, אתה שמן ובריא. לבוא ולומר: להיות שמן זה סימן לבריאות (חחח היה פעם) זה לטמון את הראש בחול. כמו שטמינת הראש בחול אינה מסתירה את גופה הגדול של היענה, כך האמירה 'אין כאן בעיה' אינה מעלימה אותה. כיון שכבר הסכמנו (אני מקווה) שלכל האנשים יש בעיה כזאת או אחרת (לפחות אחת), אז אין הבדל בינינו השמנים לבין האחרים וכל אחד חי עם מה שיש... בחזקת: "מה שיוצא אני מרוצה" כמו שאנחנו חיים עם כל שאר המרכיבים של חיינו, עודף המשקל הוא חלק מהכל (וגם נגזרת של הכל) לסיכום. השמנים במקום בעייתי לא תקין שדורש תיקון - לבריאות, לדימוי עצמי, לשמחה פנימית ולאהבה עצמית אבל... כך גם שאר יושבי תבל... אז אנחנו בסדר

עלמה88

New member
ירידה במשקל אפשרית, שמירה על משקל נמוך - לא!

כל הכבוד לך. התהליך שאת עושה נשמע מוועיל ומרתק. בטווח ארוך ברוב מוחלט של המקרים עולים חזרה במשקל וזה הרבה יותר מורכב ממשוואה של קלוריות יוצאות וקלוריות נכנסות עדיין לא נמצאה דרך לשמור על משקל נמוך. הגוף מתנגד לזה לא לגמרי ברור למה, יש כל מיני הסברים, מה שבטוח שלא רק שלא מצליחים לשמור על משקל נמוך, הרבה עולים במשקל יותר משירדו, כלומר ברוב המקרים דיאטה משמינה. אנשים באים בכל מיני גדלים. החברה לא ממש מקבלת את זה. האמונה שיש לנו השפעה על המשקל שלנו בניגוד לגובה למשל, מוטעית. מהסיבה הזו כוח רצון מצד שני אנחנו חיים בתקופה של שפע - אוכלים יותר ממה שדרוש לגוף ונעים פחות ממה שדרוש לגוף. אכילה בריאה ומהנה ופעילות גופנית מתוך מודעות ובחירה, בלי רגשי אשמה, מאפשרות לנרמל את האכילה. ובעיניין אכילה רגשית - אני לא מאמינה שאפשר או צריך לעקור אותה מהשורש. צריך לזהות את האכילה הרגשית. כשמזהים אותה אפשר לבחור איך להתנהג - להיות עם הרגש או לאכול אותו.

לעלמה

אני מסכימה שאנשים יורדים ואז עולים, ואני מסכימה שבטבע הגוף הוא לאגור שומן ולא להיפטר ממנו, אבל אני עדיין חושבת שהסיבה שאנשים עולים חזרה במשקל היא לא באשמת מטה קסמים שהחדיר שומנים לדמם, אלא בגלל שהם חוזרים לאכול כמויות גדולות, והחזרה הזאת היא שבירה, ושבירה היא דבר נפשי. ובנוגע למה שאמרת על אכילה ריגשית- אכילה ריגשית היא מושג, שמתאר תופעה שאדם אוכל לא כי הוא רעב אלא כי הוא מרגיש משהו- עצב, כעס, שמחה וכו'. ויש סיבה שהוא עושה את זה, והסיבה מגיעה עמוק מבפנים, ולדעתי, צריך קודם כל לפתור את הסיבות האלו ולהתמודד איתן, ואז האכילה הריגשית תעלם, כי לא יהיה בה צורך. ואני הדוגמא החיה לכך.

destiny23

New member
תראי,

אני שמחה שמצאתי פתרון לבעיה שלך זה באמת יפה, אבל אל תקחי מהסיפור האישי שלך ותשליכי על כל בני האדם באשר הם... בכללי - כולם שונים זה מזה , ומה שגרם לך לאכול זה לא מה שגורם לאחרים.

עלמה88

New member
אני שמחה בשבילך שאת מצליחה להתמודד

ומסכימה לגמרי עם ההגדרה שלך לאכילה רגשית. ברור שאנחנו מכניסים יותר מידי אוכל במו ידנו . הרבה מהאכילה הזו היא אכלה אוטומטית, קשורה להרגלים (למשל רצון לאכול כשמגיעים הביתה), קשורה לנסיבות חברתיות (לאכול במסעדה עם חברים, לאכול מה שמונח לפני, רק כי זה שם) אני קוראת לאכילה הזו אכילה אוטומטית mindless eating. אם מניחים למשקל ומתרכזים בבריאות אפשר לייצב את משקל הגוף היכן שנועד להיות גנטית set point. אני חושבת שבמקביל ללמידה להתמודד עם רגשות לא באמצעות אוכל כדאי לשים לב לתחושות הרעב והשובע בגוף ולחקור את המחשבות שמלוות אכילה, לאכול אכילה קשובה mindful eating. זה דורש אימון וכשמפנימים אפשר להניח למאבק במשקל, מאבק שבחינתי נועד מראש לכישלון .

אני מכיר כמה וכמה אנשים...

שהורידו רבה במשקל ושמרו עליו, אז אל תגידי שזה בלתי אפשרי - הכל אפשרי. שום דבר לא יותר מורכב מהמשוואה של קלוריות נכנסות וקלוריות יוצאות, יש את מה שעומד מאחורי הקלוריות ומה שגורם להן להכנס ולצאת, אבל בשורה התחתונה - כל 7000 קלוריות = 1 ק"ג. חבל לנסות להתווכח עם זה כי זו עובדה מדעית.

עלמה88

New member
כל 7000 קלוריות = 1 ק"ג - אין ויכוח

אבל הנה כמה עובדות מחקריות - הסטטיסטיקה המעציבה, שלא משתנה כבר שנים רבות מראה שתוך שנה עד שלוש שנים 93% מאנשים שרזו מעלים חזרה במשקל. בטווח של חמש שנים 95% מעלים במשקל. כלומר 5% מוכנים לחיות במשמעת הנדרשת כדי לשמור על משקל נמוך. חלקם נועדו להיות במשקל כזה, האחרים רעבים ומאוד מחוייבים וממושמעים. במחקר אוסטרלי שהתפרסם לא מזמן מצאו החוקרים שהסיבה לעליה במשקל ביולוגית - הגוף מפריש הורמונים מעוררי תיאבון כדי להעלות את המשקל, הגוף מתוכנת לשמר אנרגיה. אני לא הצלחתי לחיות במשמעת לאורך זמן - הייתי רעבה, השתעממתי מהתפריט. ההתעסקות שלי באכילה ובמשקל גבתה ממני מחיר שנמאס לי לשלם. אני מתאמנת באכילה קשובה, אני עוקבת אחרי המחשבות שמלוות את האכילה שלי, אני מזהה את ההרגלים שלי. זרקתי את המשקל לפני שנתיים. אני שמחה יותר. אני נהנית מאוכל ומאכילה. אני לא נלחצת מארועים וחופשות. אני לומדת לקבל את הגוף שלי כמו שהוא, לשמוח בו וביכולות שלו-שלי, אני לומדת לסמוך על הגוף שיאזן את עצמו. אני שומרת על בריאותי - אוכלת יותר אוכל בריא ופחות שטויות, אבל לא מוותרת עליהן לגמרי, אני אוכלת מגוון ועושה ספורט - לפעמים כדי ליהנות, לפעמים מציבה בפני עצמי אתגר. אני לא מתווכחת. אני מרגישה שהשתחררתי מכבלי הדיאטה. מי שמתאים לו דיאטה, שילך על זה, אני מכירה את האושר שמציף כשמרזים, כשמצליחים לשמור על התוכניות המוכתבות, האפקטיביות, כי 7000 קלוריות = 1 ק"ג. אבל זה רק חלק מהתמונה וכשזה עוצר את החיים - בעוד X ק"ג אמצא אהבה, עבודה טובה, משמעות לחיי - לדעתי, עדיף להניח למשקל.

וזה בסדר גמור

את לא צריכה להתנצל על הבחירה שלך - להיפך. אם את מאושרת איתה והיא עושה לך טוב, זה העיקר.

מה הייתה המוטיבציה שלך

לעשות "שינוי עומק"? הרצון לרדת במשקל? תחושת חוסר נוחות ושביעות רצון כללית בחיים? אנשים יכולים לעשות שינויים שדורשים מהם הרבה מאמץ, כמו לנסות ולהתחבר למקומות עמוקים יותר שמביאים לאכילה. השאלה היא רק מתי ובאילו תנאים מישהו יבחר בדרך הזו, שהרי זה בטח לא היה פשוט וקל כלל, לדעתי הרבה יותר קשה מדיאטה.

זה הרבה יותר קשה מדיאטה,זה נכון

והמניעים התחילו מתוך רצון לרדת במשקל, לנסות להבין עם עצמי איך לעזאזל זה יכול להיות שאני שמנה, אם אני לא רוצה להיות כזאת? איך זה יכול להיות שלא טוב לי, ואני לא קמה ופשוט עושה דיאטה כמו שמתבקש ופשוט מרזה? זה שיגע אותי, ודווקא למקום הזה הגעתי בשלב הרבה יותר מאוחר, למעשה שיחררתי את התחושה הזאת, הפסקתי לחשוב על עצי כשמנה שיש לה בעיה והתחלתי להתייחס לעצמי כאדם שיש לו בעיה, ומכאן לאט לאט התחילו הפתרונות, זה דרש הרבה עבודה עצמית, היו הרבה שבירות, הרבה עליות וירדיות, חשיפה של מקומות מכוערים וכואבים שלפעמים לא יודעים אפילו שהם שם או מעדיפים לא לדעת.. ובשורה התחתונה בעיני זה היה שווה את זה, כי עם ריפוי הנפש בא ריפוי הגוף.

את פשוט לא מבינה שהבעיה היא הרבה יותר מזה..

זה לא שזה נכון או לא נכון להפנות אצבע מאשימה לשמנים.. זה לא עניינו ומקומו של האף של אף אחד מה הולך עם הגוף שלי! לא איכפת לי אם זאת אשמתי או לא, אם זה קל או לא- זה הגוף שלי ולא של הסבתא שלהם, וגם הגוף של סבתא שלהם-הוא של סבתא שלהם.. אין לאף אחד את הזכות על גופי, תפריטי, והדרך שבה אני חי-כל מי שיגיד אחרת הוא אדם צר אופקים ומיזנטרופ מחורבן.. אין מקום מבחינתי לתגובה שלך, כי אני לא צריך להצדיק את עצמי לאף אחד חוץ ממני. ואני לא מתעסק בפסיכולוגיה, אני אוהב את עצמי וזה כל מה שאיכפת לי.. לתת תירוצים זה להגיד שאני לא בסדר, וכשאני עושה את מה שטוב לי-אני בסדר כשאני מכווץ את עצמי לכדור של תירוצים והסברים, אני לא בסדר. יש לי אותי, ויש לי אלוהים אי שם-העניינים שלי זה בנינו ובנינו בלבד.

אין צורך לכעוס

התגובה שלך משדרת התגוננות, כעס ותוקפנות ממש לא נחוצים. "הפניית אצבע מאשימה כלפי שמנים" היא תופעה קיימת, שלאנשים יש הסבר מאוד פשוט מאחוריה, ולדעתי היא שגויה, זה מה שאמרתי. אתה צודק, לאף אחד אין זכויות להגיד לך שום דבר, אבל אין שום ביקורת במה שאמרתי. דיברתי על עצמי ועל דעותיי ועל החוויות והדעות האישיות שלי, בדיוק כמו שעושה כל אדם אחר בפורום הזה, שמפתח אין ספור דיונים בנושא, ונשמע שלא ממש קראת את מה שכתבתי אלא רק מצאת ביקורת שלא קיימת והתנפלת.. בכל מקרה, אני שמחה בשבילך שאתה מאושר עם עצמך, גם אני מלאה ואני מאושרת ואוהבת את עצמי, בלי קשר לכל מה שכתבתי על עצמי, מבחינתי אין ניגוד בין האהבה העצמית שלי לבין ריפוי הנפש והגוף. אני לא מנסה להשתנות ממקום של שנאה עצמית, אלא ממקום של אהבה עצמית. ולדעתי כל אדם שמרגיש שהוא אוהב את עצמו נמצא במקום הנכון. חלק רוצים להשתנות וחלק לא. מציעה לך לבוא ממקום קצת יותר רגוע, לא כל דעה היא ביקורת.

למעלה