שלום לכולם!

inbi242

New member
שלום לכולם!

מישהו מכיר ויכול לכתוב לי תפריט לשם ירידה במשקל , צמחוני כמובן... ללא דגים וחיות מתות אחרות (כן ביצים ומוצרי חלב) (אני צמחונית כבר 7 שנים מטעמי אידיאולגיה , בפעם האחרונה שבדקתי ברזל ובי-12 היו תקינים ואני לא נוהגת להשלים עם כדורים) אם אפשר שיכלול את כל האגוזים והזרעונים והדברים המגניבים האלה (:) תודה לכל החברים!

היי לך,

אני לא חושבת שמישהו פה יכול לכתוב לך תפריט, אנחנו לא תזונאים. אני כן הייתי ממליצה לך להתייעץ עם תזונאית\נטורופתית שמבינה בתזונה מהצומח אני יכולה להמליץ על אורית אופיר או על נטלי שוינקלשטיין. את יכולה לעשות עליהן חיפוש קצר באינטרנט או אם את רוצה אתן לך יותר פרטים במסר. ובלי קשר (או עם) הבנתי שאת צמחונית אידאולוגית וזה מדהים שאכפת לך מבעלי חיים. ראית את ההרצאה הזו?

Nightmare18

New member
אני בכיתי עכשיו בהיסטריה מההרצאה הזאת

אני לא מסוגלת להירגע, לא ידעתי שהורגים ככה חיות, ידעתי שהורגים אבל לראות את זה ... אני לא מסוגלת להפסיק לבכות אני לא מאמינה ששנים תרמתי לרצח הזה.

נהראש

New member
שתי נקודות

מוצרי חלב הם בדרך כלל קשים לעיכול ועשירים בשומן ובמלח, אם רצונך לרדת במשקל כדאי להפחית דרסטית את מוצרי חלב ולהשאיר אולי רק דברים בודדים. מבחינה אידאולוגית, ללא שום שיפוט, רק לידע הכללי, מרבית הבשר הנצרך, בארץ לפחות, מגיע מתעשיית החלב. כך שזו תעשייה שגורמת סבל רב יותר ליותר בעלי החיים מענף הבקר לבשר. גם בתעשיית הביצים מושמדים כל האפרוחים הזכרים(כ50% מכל הבקיעות) סמוך לבקיעתם. בברכה

inbi242

New member
בטטת כושר ונהראש היקרים!

תודה רבה על התגובות ! בטטת כושר מקסימה, חיפשתי משהו כמו דוגמא לתפריט יומי רק כדי לקבל מושג ולא על מנת לדבוק... ותודה על השמות של התזונאיות, עזרת לי מאוד! נהראש היקר, כמובן שבתור צמחונית אדוקה אני מודעת לחלק מהדברים (וכן, חידשת לי חלק!) אישית אני משתדלת להמנע כמה שאפשר בשאיפה להפסיק לגמרי ממש בקרוב. תודה לשניכם, המשך ערב טוב (-:

תוכנית 30 ירוקים

יש תוכנית אינטרנטית לחודש ימים שנותנת תפריטים מלאים לכל יום. הבסיס הוא שייקים ירוקים, סלטים מרקים ועוד. יש גם תמיכה קבוצתית והדרכה אישית. יש מישהי בתוכנית הזאת שרזתה בקלות 5 ק"ג תוך חודש. וגם מחסני הברזל שלה התמלאו. תעשי חיפוש בגוגל.

marx04

New member
אל תוותרי על B12

שלום לך, לעניין ירידה במשקל, רצוי מאד שתפני לבעל מקצוע - תזונאי. אני מבקש להמליץ לך לא לוותר על נטילת כדורי B12. מאחר שאינך ניזונה מבעלי חיים, מאגרי ה-B12 בגופך בהכרח "מתרוקנים", ועל כן את חייבת להשלים את ה-B12 (האמצעי המקובל והנוח הוא כדורי B12). אל תהיי שאננה. בברכה, אורי.

inbi242

New member
אורי

אכן פיתחתי שאננות מכיוון שהכל בסדר בבדיקות הדם אז נחתי על זרי הדפנה בשלווה מבלי להתעסק בכך... אבל אתה צודק לגמרי! לא כדאי לחכות שיהיה רע. תודה על התגובה! כל טוב :)

איילת1974

New member
שלום

ראשית בהצלחה בדיאטה. אני בעצמי נמצאת בתהליך כזה, ואחרונה ירדתי ואני עדיין בתהליך. אני כמובן לא יכולה להמליץ לך מה לאכול, כי אינני תזונאית, אך אני יכולה לספר לך מה אני אוכלת. בבוקר 2 פרוסות מלחם מלא, לרוב לחם שיפון עם ממרח טחינה משומשום מלא וירקות. לגבי הטחינה אני מקפידה שיהיה רשום 100% שומשום מלא, וזאת משתי סיבות: 1. טחינה משומשום מלא בריאה יותר, משום שהקליפת השומשום מכילה סיבים תזונתיים שבריאים לנו. 2. רוב השומן נמצא בגרעין השומשום, כך שיוצא שטחינה משומשום טהור (היינו: לא שומשום מלא) מכילה הרבה יותר שומן וקלוריות. לפעמים אני אוכלת ממרח גבינת באפולו. גבינת באופולו לדעתי טעימה יותר מגבינת חלב פרה, ובגלל שמדובר במחלבות קטנות בד"כ זה בריא יותר. בצהריים אני אוכלת ירקות בתנור עם תפוח"א אחד). אני לוקחת תפוח"א בינוני-קטן, חותכת לחתיכות עבות, ברוקולי טרי, חתיכות דלעת, דלורית ופטריות. חותכת הכל לחתיכות גסות, ושמה בתבנית אלומיניום עם תרסיס שמן וכף אחת של שמן זית +תבלינים שאני אוהבת. לפעמים אני שמה כף או שתיים של טרייאקי. נכזה בנייר כסף ושמה ב-180-200 מעלות. מדי פעם אני מוציאה את נייר הכסף ומערבבת. בנוסף אני הוכלת סלט ירקות טרים, במעט שמן זית ולימון ומנת חלבון. בערב כמו בבוקר +-. עכשיו בחורף אני עושה לי דייסת קוואקר. אני לוקחת ספל גדול, מכניסה שקית אחת של קוואקר עם תבלינים, חותכת חתיכות קטנות מחצי בננה ותמר אחד, שמה כוס אחת (גודל של כוס חד פעמית) של חלב שקדים, ומכניסה לשתי דקות במיקרו, שמדיי פעם אני מוציאה לערבב. זה חם בבטן, טעים ומשביע (בננות מות זה דבר טעים). כמו כן בפעם ביום-יומיים אני אוכלת 2 אגוזי ברזיל. אגוזי ברזיל הם טעימים ומכילים כמות יפה של בזל ועוד דברים נוספים, אבל צריך להיזהר לא לאכול יותר מדיי מהם כי הם משמינים מאוד. כמו כן אני אוכלת תפוח, תותים ועוד. זה לגביי אם יש לך רעיונות גם בשבילי, אני אשמח לשמוע. אגב, לי יש בעייה שאני לא סובלת אבוקדו, קישואים, חצילים ועוד דברים רבים שצמחונים/טבעונים חיים עליהם.

yair and sveta

New member
יש לי המלצה קטנה

הי, אני מכירה פתרון מדהים לצמחוניים לירידה במשקל אתה יכול להחליף ארוחה או שתיים בתרכובת של חלבונים מהצומח בתוספת של 22 ויטמינים ומינרלים שזה פרי פיתוח של צוות רופאים בכירים בהנחיית ד"ר דיפאק צ'ופרה אפשר לקרוא כאן על התוכנית הרזייה וזה חוסך לך את החיפושים אחרי אוכל נורמאלי שמתאים לך ירידה בריאה במשקל מובטחת

רנירן

New member
אהלן

כמה טיפים (וקצת מתכונים) נסי לאכול את הארוחות שלך במנות קטנות ותכופות יותר, כך לא תגיעי למצב של רעב בו תתנפלי על האוכל ולא תלעסי אותו טוב תשתי הרבה מים - גם ממלאים וגם עוזרים להמון תהליכים בגוף ספורט כמובן, יכול מאוד לעזור - אפילו הליכה בערב, קצת מתיחות בבוקר, הגוף שלך יודה לך לגבי זרעים וכאלה - אני מוסיף לקאווקר בבוקר כף של זרעי צ'יה (אחלה מקור לאומגה 6) וקצת צימוקים / חמוציות וסוגר הכל עם חלב סויה גם טעים וגם משביע. מאגוזי מלך אני עושה ממרחים - מטגן בצל (חתיכות גדולות, לא צריך לקצוץ דק) בשמן זית ולאחר כמה דקות מוסיף איזשהו ירק (הכי טעים קישוא או אפונה) וכשהם נצרבים וכמעט מוכנים, טוחן יחד עם האגוזים. מעט מלח פלפל וזה ממש טעים. פירות הם אחלה פתרון לרעב קטן, מספקים המון ויטמינים וסיבים תזונתיים (בכלל כדאי לשלב המון פירות וירקות טריים במשך היום) בהצלחה:)

למעלה