שלום לכולם

nirsld

New member
שלום לכולם

שמי ניר ואני עוסק בתחום הצלילה החופשית ודייג,,הרבה פעמים בשביל להתאמן אנחנו צריכים לנסוע עד אילת בכדי לקבל עומק(25-40 מטר),,השאלה שלי היא ככה,,, לעשות רישיון משיט 12 ואז להשכיר סירה באחד המועדונים(אנחנו בד''כ 3-4 חברה)כך שקל יותר להתחלק בהוצאות) או ש- הבנתי שאני יכול להיכנס עם מפרשית-גם בהשכרה - עד 7 מטר (כמובן שאעבור איזושהי הסמכה),,ואז לחסוך הוצאות דלק,, בגדול המטרה היא להגיע לנקודה לעגון עד שעה ולהמשיך לנקודה הבאה,,קצת מבולבל לי אבל אשמח להמלצות,,תודה

gb228

Active member
לא הבנתי משהו

כשאתה יוצא לצלול או לדוג - איך אתה מגיע היום לאתרים בעומקים האלו? במה זה שונה מלצאת רק להתאמן? בכל מקרה - למיטב ידיעתי אין מועדונים שמשכירים סירות מהירות (משיט 12) אבל ייתכן ואני טועה - אם יש, זו אופציה לא רעה כי היא תביא אותך מהר לנקודה. האופציה של מפרשית עד 7 מטר גם אפשרית - ייקח לך יותר זמן להגיע ולחזור (ל 40 מטר זה ייקח כשעה לכל כוון). הקוקפיט של מפרשית גם פחות נוח מבחינת ציוד (אם יש), ובסירות הקטנטת האלו אני לא יודע כמה נוח זה לעלות ולרדת למים מהן, אם כי שכנראה לא יותר גרוע מהמצב בסירה מהירה קטנה.. בכל מקרה של השכרה - תברר אם יש עוגן מספיק כבד ועם מספיק חבל כדי שתוכל לעגון ולא להסחף. תברר גם אם מאשרים עגינה (שלא עקב מצב חירום), נדמה לי שיש אפילו מועדונים שמסירים את העוגן מהחרטום.

nirsld

New member
תודה

כיום אנחנו מגיעים לעומקים של 12-15 מטר,,,עם קיאק או טילוף(בזבוז של המון אנרגיה עד לנקודה אחת),,מה שמאפשר בעיקר דייג,,ההבדל שבחלק מהאימונים המטרה היא צלילת עומק שזה גם הכי כיף,,,בכל מקרה נראה לי שאלך על משיט 12 לפי ההמלצות,,ולא לדאוג בצלילה חופשית תמיד אחד צולל והשני למעלה,,שלא תהיה לנו איזה אגדה לספר:))))תודה

כמה נקודות לשיקול

מפרשיות זה ספורט (הספורט) בפני עצמו, ולכן עדיף סירה מהירה (עם קבוצת צוללים וציוד - יהיה לכם מאד לא נוח על מפרשית קטנה). יש להביא בחשבון שכדי לשכור מפרשית המועדון ידרוש ממך לעבור לפני כן קורס של מספר שעות עם מדריך מטעמם, כמובן בתשלום. בעלות של שתיים או שלוש ירידות לאילת(של כל החבורה), תוכלו לממן רשיון + כלי בסיסי מאד. עלות אחזקת סירה מהירה לשנה דומה לעלות אחזקה של מכונית (אותו סדר גודל של מחיר, כתלות כמובן בדגם, בכמות השימוש, ברמת התחזוקה ....). (*) מסתובבת "אגדה אורבנית" על קבוצת צוללים שעגנו סירה, צללו, וכשעלו - גילו שהסירה התמלאה במים ושקעה בינתיים. מומלץ מאוד להשאיר מישהו בסירה לפני שיורדים לצלול!!! ללא קשר - מפרשיות זה לא ספורט, זה כיף. אז אם מישהו מהחבורה ממילא בכוון של להנות ממפרשית, זה בהחלט שווה.

קובי ש

New member
סירה:

קנו סירת (גומי למשל) עד 7 מטר עם מנוע של כ 5 כ"ס לא צריך רישיון ! רק להזהר

gb228

Active member
סירת גומי של 7 מטר

ואפילו של כ 5 מטר, עם מנוע של 5 כ"ס לא תגיע לשום מקום - בטח לא בזמן סביר ולא בים שהוא יותר מפלטה. 5כ"ס מיועד לסירת שירות, או כמנוע עזר למפרשית - לא לסירה מנועית שאמורה לפעול לאורך זמן בצורה עצמאית.

danielia1

New member
היום יש 2כ"ס 4 פ' עושים פלאות....

רק לזכור שהסירה חייבת כושר שייט ביטוח וציוד.....

LALO123

New member
צלילה

היום דיברתי עם חבר ברציף וכניראה שתוכלו להיסתדר יש לו סירה מתאימה כולל ביטוח וכושר שייט מתאים אם אתה מעוניין שלח מסר

למעלה