שלום לכולם! ^.^

Mariposa Azul

New member
שלום לכולם! ^.^

היי, איזו הרגשה מוזרה ונעימה לחזור לכתוב כאן :) אני יודעת שנעלמתי.. היו לי מלא עניינים לסגור עם עצמי.. והאמת שחזרתי כדי לספר לכם על תהליך ההצלחה שלי. ידיד שלי נדנד לי כבר כמעט שנתיים שאני אלך לאיזו סדנה.. ואני לא סובלת סדנאות, או יותר נכון לא מאמינה בהם (כי בחיים לא הייתי), ואני בן אדם שמאוד עקשן בדעות שלו וקשה לשכנע אותי. אז אמרתי לעצמי - מה כבר יגידו לי בסדנה שישנה לי משהו? איזה קלישאות ימכרו לי? אבל בסוף הלכתי.. הלכתי יותר ממקום של - רע לי, עצוב לי, נשבר לי. אני מרגישה ריקנות, אני מרגישה שאני לא ממצאה את עצמי. מה אני כבר יכולה להפסיד? מקסימום אני אשאר באותה נקודת חרא.. זו סדנה דיי מסיבית של 5 ימים. איך שהמנחה נכנסה - לא סבלתי אותה. איך שהיא הוציאה את המשפט השני מהפה - התאהבתי בה! היא גאון! הסדנה הזו היא לא סדנה רגילה של דיבורים, קלישאות וחפירות. זו סדנה של חוויות. עם המון אנשים שבמצב שלך, ולאט לאט מראים לנו איך אפשר אחרת! אבל באמת אחרת!! אני אומרת לכם שאחרי שחיים שלמים אני חיה עם תסכולים וחוסר סיפוק כמעט בכל תחומי החיים שלי, פתאום בסדנה הזאת באמת ראיתי שאפשר אחרת ולמדתי א-י-ך ! רחשתי המון חברים חדשים שאני באמת אוהבת אותם, ואנחנו ממש קרובים כי חווינו יחד המון דברים. יש לי היום את הבטחון להאמין בעצמי, להעיז להצליח, להעיז לחלום ולעשות מה שצריך כדי להשיג מה שאני רוצה! ואני מתארת לעצמי שזה נשמע לכם "אני לא קונה את הבולשיט הזה, לי זה לא יעזור" אבל מצד שני - הדרך שלכם עד היום, עוזרת לכם?? באמת שהייתי במקום שלכם, ואני מבטיחה לכם שאת זה שווה לנסות! כי באמת יש דרך טובה יותר מזאת שאתם מכירים.. [אני כמובן פונה לאלו שרוצים את השינוי הזה ולא מרוצים כרגע ממה שיש או אין להם בחיים] אני מספרת לכם את זה, כי אני זוכרת באיזה מצב קשה הייתי. מכל הבחינות. וכמה הייתי צריכה שמישהו רק יראה לי איך אפשר אחרת. והיום, אחרי התהליכים שעברתי וחוויתי שם, חשבתי עם מי אני יכולה לחלוק.. פשוט באמת מרצון לעזור.. ולראות איך אנשים משפרים משמעותית את החיים שלהם :) אם זה מעניין מישהו אתם יכולים בכיף לשאול אותי עוד שאלות כאן או בפרטי :) אוהבת

שמחה שהצלחת ../images/Emo24.gif

באמת יש כאן כמה שלא סגורים על עצמם ומרגישים לא טוב עם עצמם, אולי זה יכול לעזור להם. האם תסכימי לספר לנו על מה הסדנה המדוברת ואיך היא עזרה לך (אני מתכוונת, באילו נושאים שהיו בעייתים עבורך)?

Mariposa Azul

New member
אשמח לספר :)

ותודה על התמיכה
הייתי מאוד חסרת בטחון, הייתי מאלו שקמים בבוקר, ולא מרוצים מכלום.. מכירים את זה שאתה קם מהמיטה ודופק את הזרת הקטנה של הרגל במיטה? ואז מצחצח שיניים והראש נכנס בארון שמעל הראש?? ואז אתה אומר לעצמך - חרא של יום! מה כבר יצא ממנו?!! אז אני הייתי מאלה :) כל פעם שקיוותי שמשהו יקרה, שרציתי לעשות משהו אחרת, התמלאתי פחדים של "מה אם לא אצליח" או "אין לי סיכוי" או "אני לא טובה מספיק" והסדנה מראה פשוט כמה זה לא נכון - ומעבר ללהגיד לך שאתה כן טוב מספיק - היא באמת מראה לך איך אפשר להצליח! לזה אני מתכוונת שהיא מאוד מעשית! כי היא לא רק מספרת שאפשר - היא מראה איך! היא באמת מלמד דרך חדשה שלא הכרנו קודם. זה כמו ללמוד שפה חדשה. ואם אתה בא פתוח ומוכן לשנות. אם אתה מודה שעד היום לא הצלחת, ולכן אתה כנראה לא יודע איך עושים את זה, ומוכן ללמוד דרך טובה יותר משלך..- אז זה ה-מקום! ומעבר לזה זה המון חוויות, שאותם קשה יותר לספר - כי כל אחד חווה חוויות בצורה שונה.. אבל זה דברים מדהימים שפשוט גורמים לך לעמוד מול עצמך ולהבין באמת מה אתה רוצה, ולדעת שאתה יכול להשיג! ומה שהופך את החמישה ימים האלו להצלחה אלו החוויות. כי דיבורים אפשר לשכוח - אבל מעשים וחוויות לא :) כמו שלומדים פעם אחת לרכב על אופניים - וגם אם לא תרכב 10 שנים - לא תשכח את זה - כי חווית!

איזה יופי!!!

זה סוג של סדנת קוצ'רים. שעמתי על זה הרבה. אני זוכרת שהמנצנצת רצתה שאלך איתה ועם עוד חברה למשהו בסגנון. ונורא הצחיק אותי התיאור של דפיקת הזרת והראש. זה אצלי גם משהו שבא בתקופות וזה נורא כואאאב! (במיוחד הזרת)
אישית, אני אחת שחיה באמונה שאני מסוגלת לעשות כל מה שאני רוצה ואף אחד לא ימנע ממני להשיג את מה שאני רוצה להשיג
. ולאן שהגעתי הלום, הצלחתי להשיג את כל מה שרציתי (שזו אמנם היתה רשימה קטנה, אך בהחלט לא קלה) בזכות העקשנות היתרה שלי (אני חושבת שיש פה גם עניין של אגו "מה, שאני אתייאש בגלל הכישלון המטופש הזה? אין סיכוי!!!!!") אני חושבת שהגורם להצלחה אנשים זה עקשנות והתמדה והאמונה שגם אם נכשלים, זה לא מונע בסוף את ההצלחה, אלא להיפך, זה עושה את ההצלחה הרבה יותר איכותית וטובה (ותאמיני לי, יש לי ברשימה יותר כשלונות מאשר הצלחות XD). תמיד אפשר לקחת הפסקות בין כשלונות, אבל אף פעם לא לוותר. החיים הוכיחו לי שברגע שאתה לא מוותר, החיים פתאום "עוזרים" לך ופותחים לך דלתות (כמו בשיר הגאוני, "איירוניק", של אלניס מוריסט). זה פשוט מדהים. רק צריך לשים לב לדלת שנפתחת בפניך, ולעבור בה (טוב, אצלי הדלתות היו נורא ברורות, וזה מאוד הקל עלי). אז המוטו שלי, שאני אומרת למי שמתייאש ולא רוצה להמשיך: "קודם תעזור לעצמך, ואז יעזרו לך (החיים, אנשים וכו')" הסדנאות כאלה נשמעות מאוד מעניינות
אולי יום אחד אקח כזו סדנה, אפילו סתם בשביל להחכים ולשמוע, גם אם זה בסוף לא יחדש לי

Mariposa Azul

New member
זרת ../images/Emo6.gif

כןןןן.. חחחח... האצבע הקטנה הזאת כל כך כואבת לפעמים!!!!
יפה שאת מצליחה להתמיד ולהשיג :) אבל הסדנה דווקא מדברת על זה שזה לא "יותר כשלונות מהצלחות" או להפך - אלה כל כשלון יהפוך להצלחה אם נדע איך לקחת ממנו את מה שצריך... וזה הקסם האמיתי לדעתי :) ואז אתה לא צריך כל כך הרבה כוח התמדה, כי בסה"כ לא לכולם יש כוחות לעמוד בהמון "כשלונות" ולהמשיך... וכאן זה פשוט מלמד לראות דברים בצורה נכונה יותר.. וזה מה שכבר מקל על התהליכים :) והאמת שממה שהבנתי, הסדנה הזאת מאוד שונה משאר הסדנאות (לא מידע אישי, אלה מאנשים שהיו שם ועשו המון סדנאות קודם - אמרו שרק פה הם באמת הפיקו כמו שבחיים לא הפיקו משום סדנה) - משהו בתהליכים שלה בנוי כנראה בצורה יוצאת דופן וממש ממש מוצלחת :) ולכן אני אישית ממליצה ספציפית על הסדנה הזאת!! ולא על איזו סדנה בסגנון... גם מה שיפה בה שהיא לא מפורסמת בשום מקום. היא רק עוברת מפה לאוזן.. וחברים לא ימליצו לחברים שלהם על משהו לא טוב.. ועובדה שהיא מתהלת כבר שנים - וזה מדהים :) ואני מאוד אוהבת את הגישה של לנסות ולא לשלול, כי מקסימום תלמדי מיזה משהו טוב :) באמת שאין מה להפסיד - רק להרוויח

../images/Emo45.gif צודקת

ואת זה אבא שלי חינך אותי. שמהכישלונות לא רק שלומדים, אפילו לומדים יותר טוב מאלו שמצליחים מיד. גם בעבודה, הבוס שלי תמיד אמר שאם הצלחתי לכתוב קוד בלי באגים, אז זה לא טוב! XD עם הכישלונות, לומדים הרבה יותר טוב. וכן, אפשר לראות בזה גם סוג של הצלחה. הצלחתי ללמוד משהוא שלעולם לא הייתי לומדת, אם לא הייתי "נכשלת" ועכשיו אני הרבה יותר טובה ומנוסה מאלו שהצליחו ללא הניסיון בכישלונות

Mariposa Azul

New member
איזה יופי :)

איזה יופי שאבא שלך חינך אותך בדרך הזאת! וזה נכון, מכל כישלון אפשר לצמוח... :) וה"כשלונות" חשובים אפילו יותר מההצלחות... ^.^

Berethor

New member
אני חושב

שכישלון הוא לא דבר טוב, אבל הוא כן דבר שאפשר ללמוד ממנו, כדי שיקרה פחות ומתיי שמשתפרים אז יש פחות כשלונות, אם כי לפעמיים זה בכלל לא באשמת האדם עצמו, אלא יותר גורמים חיצוניים, יש כוחות הרבה יותר גדולים מאיתנו בעולם וביקום.

Berethor

New member
בנוסף

זה על אנושי לא לכשל, לטעות או להפסיד אף פעם, אז לא פשוט לא צריך לקחת את זה קשה מדיי, אבל כן עדיף ללמוד מזה.

Mariposa Azul

New member
בדיוק

ובגלל שאין לנו ברירה בחיים - אלה להכשל פה ושם - אז כדי לנו ללמוד להנות מיזה <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo8.gif>

avi1283

New member
זה מאוד נכון

העניין של הכשלונות והצלחות, מאמין שההבדל הגדול בין אלו שמצליחים בתחום מסוים לבין אלו שבכלל לא, זה היחס לכשלונות והיכולת ישר להמשיך הלאה ולא לראות את זה ככשלון. מבחינה הגיונית אני יודע כמה זה נכון, אבל פרקטית קשה לי ליישם את זה, עדיין בתחומים מסוימים אראה משהו ככשלון רגשית וזה מאוד יקשה עלי להמשיך הלאה.

snoopytush

New member
גם אם תראה משהו ככשילון

מבחינת שזה לא הצלחה אתה יכול להפוך לך את המילה בראש. למשל מציעים לקרוא לכישלון ניסיון אז במקום כישלון שזו מילה מאוד חזקה ונשמעת שלילית תקרא לזה ניסיון לא מוצלח .

Mariposa Azul

New member
אני למרי מבינה אותך

והסדנה מאוד מתמקדת גם בזה.. מללמד אותך כן לראות את זה כהצלחה - אבל דרך כך שאתה ממש מבין שזה ככה.. ואז כשזה יקרה לא תצטרך להתאמץ.. כי אתה מבין שזה הצלחה ושטוב שזה קרה.. ואתה לומד את זה מחוויות ולא כי אמרו לך איך צריך לחשוב.. :)

Berethor

New member
עם הבאה תשתדלי

לדפוק תרגל את כל הרגל, ככה לפחות המכה תתפזר באופן שווה על כל האצבעות, ולא רק על הזרת הקטנה והסכנה, ביחד הם הרבה יותר חזקים מלחוד..חחח

אתה לא מכיר את ההורים האלה שהילד שלהם נופל

והם מרביצים לרצפה ואומרים: נו,נו, נו רצפה רעה! (או לרהיט או מה שזה לא יהיה..) תמיד כשראיתי מישהו מבוגר גוער ככה בחפץ/רצפה חשבתי שזה אחד המראות המגוחכים ביותר. שלא לדבר על המסר האידיוטי שזה מעביר לילד.

למעלה