שלום לכולם!

blue and green

New member
שלום לכולם!

אני חדש בפורום, ויש לי שאלה קטנטונת. אחרי מספר נסיונות של ניהול יומן חלומות, תמיד הגעתי למצבים שבהם לקח לי משהו כמו 20-30 דקות לרשום את החלום בבוקר, מה שהביא לזה שלא היה לי זמן לכתוב את זה, או פשוט לא היה לי חשק לקום באותו רגע, והעדפתי להמשיך לישון, ואז החלום נשכח. לחלומות צלולים לא הצלחתי להגיע, ונורא חבל לי, לכן אני רוצה לנסות שוב... כמה מפורטים צריכים להיות הפרטים שרושמים ביומן? האם מספיק לרשום מה שצריך כדי להזכר בחלום בזמן הרישום, או שכדאי לרשום ככה שאפשר יהיה להבין מה היה בחלום גם אחרי כמה ימים? תודה על התשובות :)

ravehor

New member
ברוך הבא! ../images/Emo24.gif

תראה, בשביל להגיע לחלומות צלולים אתה תצטרך הרבה סבלנות. צריך להתמיד ביומן ובבדיקות המציאות, ובסופו של דבר זה יגיע. יכול לקחת ימים או שבועות, אבל זה מגיע. לגבי היומן, המטרה שלו היא להעלות בהדרגה את הזיכרון והמודעות לחלומות ובחלומות. הכתיבה האידיאלית היא זו שתגרום לך "לחיות מחדש" את החלום בראש על כל פרטיו בעת הכתיבה. לכן אין טעם להתעסק בשאלה של רמת הפירוט, אתה כותב מה שעולה לך בראש ורלוונטי, והכתיבה תעלה לך זכרונות שלא זכרת בהתחלה (אבל ברור, הכל במידה, לא תתחיל לכתוב כל חלום על 5 עמודים ותפרט כל צבע של קיר שראית.. מה שחשוב). ברוב החלומות שתכתוב ותקרא אותם אחרי כמה ימים תיזכר לבד, אבל גם אם לא - לא נורא. כי שוב, המטרה היא לגרום לך לעבור על החלום בראש באותו הרגע ואולי בהמשך היום, אבל זה כבר לא כזה קריטי אחרי כמה ימים, זו כבר בחירה שלך אם אתה רוצה. תשקיע בזה וזה ישיקע בך חזרה. וכשאתה מגיע לחצלול שתף אותנו

DreamAlma

New member
זו לא הדרך אלא המטרה

היי, כמוך גם אני חדש כאן בפורום אך יש לי ניסיון רב בחלומות ובחלומות צלולים בפרט. ככול שהחלום יעסיק אותך במהלך היום ישנה סבירות גבוה יותר שתזכור את החלום של היום למחרת. הכוונה היא שככול שתעסוק ותעמיק בחיי היום יום בנושא החלימה כמו כותבת יומן חלומות, כניסה לפורום, שיחה עם אנשים על הנושא או סתם תהיות ומחשבות בנושא החלומות כך תקרב עצמך לחלום הצלול. כמה זמן אתה מנסה להיכנס לחלום צלול?

blue and green

New member
ניסיתי מספר פעמים

פעם אחרונה היתה לפני כמה שנים טובות (כיתב יא' או משהו כזה). הגעתי למצבים שבהם כמעט כל לילה הצלחתי לזכור 2-3 חלומות (ואז לקח לי איזה שני עמודים במחברת לרשום את זה), ואיזה קטע מוזר שבו אני כאילו הבנתי שאני חולם, וכאילו זה הפך להיות חלום צלול, אבל בעצם זאת רק היתה הבנה בתוך החלום, והכל נשאר אותו דבר... הנסיון האחרון התחיל לפני שבוע בערך, אני עדיין לא זוכר כל לילה אבל מתקדם. עדיין לא התחלתי עם בדיקות מציאות.. אני כל הזמן שוכח מזה. קראתי בהרבה מקומות שבחלום צלול אתה אמור להרגיש כמו במציאות, אבל למשל היה לי חלום שבו אני "הבנתי" שאני חולם, ואז חשבתי לעצמי, טוב , מה עושים עכשיו, והחלטתי שאני רוצה לאכול שוקולד, אז הופיע שוקולד, והיה לזה טעם של שוקולד, אבל ההרגשה היתה עדין כאילו בחלום, זאת אומרת, ההחלטה מה לעשות היתה החלטה לא מודעת כזאת, כמו שקורה בכל חלום... אני מניח שזה לא נקרא חלום צלול, נכון?

DreamAlma

New member
הכי חשוב להמשיך ולנסות

היי, ישנם כמה רמות מודעות של חלום צלול, אני לא אפרט עליהן כאן מאחר וזה מעט ארוך, אתה היית באחת מרמות אלו. ישנן רמות עמוקות יותר שאפשר ומאוד מומלץ להגיע אליהן. מה שחווית בחלום עם השוקולד הוא הכרה תודעית קצרה בזמן חלום. בפעם הבאה כשזה קורה לך נסה להבין מאיזה "חלק" של הגוף/תודעה הגיעה ההחלטה שלך לאכול שוקולד,בחלומות צלולים צריך לדעת לבקש את הדברים שאנו מעוניינים לעבור. לגבי בדיקת מציאות אני ממליץ לך לשים שעון על היד לכוון אותו שהוא יצפצץ בכול שעה עגולה ואז פשוט תסתכל עליו תראה מה השעה, תמתין 5 שניות ותסתכל עליו שנית. אם תעשה את זה כמה ימים אני מבטיח לך שפעולה זו תתבצע גם בחלום, כי בחלום בסה"כ אנו עושים את הרגלי המציאות. בחלום אתה תופתע לגלות כי השעות אינן רגילות... כלומר תסתכל בפעם הראשונה ותראה שהשעה היא 21:30 ובפעם השניה תראה שעה כזאת 88:88 מה שסביר מאוד להניח שלא יקרה במציאות. ואז המודעות תתעורר והמאבק בין חלום למציאות יתחיל :) יש סיבה מיוחדת שאתה רוצה להיכנס לחלום צלול?

blue and green

New member
ניסיתי את זה פעם

אבל השעון אז לא הופיע בחלום, ועכשיו אין לי שעון כזה.. (רטט על סלולרי יעבוד באותה מידה לדעתך? ) חוץ מזה היו לי מספר מועט של מקרים שכן הבנתי שאני בתוך חלום, אבל ללא בדיקת מציאות. או לפחות לא אחת שרציתי. לפני כמה ימים למשל חלמתי שאני הולך עם מישהו, ואז הוא מסתובב ויורה לי כדור בראש.. אחרי שהרגשתי את המכה של הכדור, הכל החשיך ונעלם, ואז פתאום הבנתי שזה חלום, אבל אחרי רגע התעוררתי. סיבה מיוחד? לא, סתם נשמע לי מגניב.

DreamAlma

New member
אם בחלום לא היה שעון אז...

צריך להתיפס לדברים הקטנים בשביל בדיקת מציאות, כלומר- במידה ולא היה לך שעון בזמן החלום אז היית צריך להבין שאתה בחלום ולהתחיל את ההפרדה בין החלום למציאות. :) בכול מקרה אני בטוח שאם תעשה את זה בכול שעה ביום אתה תחפש שעון בחלום וגם עם השעון לא עליך(בחלום ) זה בסדר זה בדיוק אותו האפקט. לדעתי רטט של סלולארי יעבוד נפלא כול עוד תקפיד כול שעה בהמלך היום לבצע את בדיקת המציאות. בכול מקרה אם אתה מרגיש שאתה ממש מתקשה אתה יכול לשים לך שעון מעורר לסבבי שינה זה גם מאוד יכול לעזור לך. אני חושב שאם תתן צאנס לשעון תוך שבועיים כבר תשלוט בעולם החלומות. אני ממליץ לך בחום גם למצוא סיבה לחלום הצלול ולחשוב עליה לפני שאתה הולך לישון. הסיבה יכולה להיות כול דבר שאתה מרגיש שיכול להעצים אותך. סביר להניח שהתעוררת מהחלום שלך עקב עוררות יותר ( התרגשות/פחד ) החלומות הצלולים הראשונים הם מאוד קצרים עקב התרגשות מטורפת או שלפתע פחד שוטף את החולם, זהו מנגנון הגנה של התודעה שלנו הנועד למנוע מאיתנו להחשף לתכנים שהדחקנו או הכחשנו במהלך השנים. לאט לאט כול חולם לומד איך להתגבר על מנגנונים אלו ( גם כאן יש טכניקות ) וכך החלומות הצלולים מתארכים, ישנם חלומות שנמשכים כ-45 ואף יותר. אחד הדברים המדהימים בחלומות צלולים היא שתחושת הזמן היא מציאותי לחלוטין, כלומר החולם ידע לשער בערך כמה זמן היה החלום שלו. טוב מספיק לקשקש שיהיה בהצלחה :)

ravehor

New member
כל ההבנות האלה והרמיזות בזמן החלום

הן סימן שאתה מתקרב לחלום צלול איכותי יותר. אל תטעה, מדובר בסוג של מודעות גם אם זה חלום בתוך חלום, אם זה התייחסות, אם זה רמיזה, אם זה לא באמת זה.. כשאתה אומר דברים כאלה, אתה אומר אותם כי זאת ההרגשה שהחלום נתן לך. אבל תזכור, כשאתה נוגע בנושא הצלילות בחלום סימן שאתה מתקרב והמודעות עולה. והסיבה לזה היא ההתעסקות שלך בחלימה צלולה במהלך היום, בבדיקות המציאות וביומן החלומות. לגבי השעון, עבורי זאת בדיקה מועילה מאוד ורוב בדיקות המציאות שלי בחלום היו באמצעות השעון. אם אתה מנסה לעשות בדיקת מציאות ומגלה שאין לך שעון זאת רק עוד דרך של המוח לגרום לך לנטוש את הנושא ולא לגלות שאתה בחלום. אבל אפשר לעקוף את זה.. אם למשל תענוד שעון באופן קבוע ביום, ותבצע את בדיקות המציאות, סיכויים גדולים שהוא גם יופיע בחלום. ואם לא, במקום לעזוב את זה, זאת רק עוד סיבה בשבילך לחשוד שאתה בחלום ולבצע בדיקות מציאות אחרות.

romikili

New member
וואו חבר'ה..

הפורום הזה פשוט ברמה גבוהה. כיף לקרוא מה שאתם כותבים, זה מעניין ומגרה להמשיך לעסוק בחלומות! בהצלחה לכולם
blue and green מחכים לשמוע על החלום הבא שלך

blue and green

New member
אני מרגיש קצת תקוע

אני מבצע בדיקות מציאות מדי שעה (צפצוף בשעון) אבל אף פעם לא נזכר לעשות את זה במהלך חלום... ואני גם לא זוכר את החלומות כל לילה, לפעמים יש יומיים שלושה ברציפות שאני לא זוכר. ההמלצה היא להמשיך עם בדיקות המציאות, או אולי כדאי לנסות שיטה אחרת? תודה!

DreamAlma

New member
אל תתיאש

יש כאלו שלוקח להם מעט יותר זמן, תאמין לי זה ישתלם לך בסוף. אתה כותב יומן חלומות?? כמה זמן אתה מנסה להיכנס לחלום צלול?

blue and green

New member
אני כותב יומן. עד כה מזה שלושה שבועות.

אני משתדל להקפיד למשל לעשות בדיקות מציאות כשקורה משהו מסוים, אבל לא יצא לי להזכר בזה בחלום, כשקורה הדבר הזה.

למעלה