שלום לכולם

קריסטבל

New member
שלום לכולם

אני זקוקה להכוונה מכם, בעלי הניסיון. אמי לקויית שמיעה כבר מספר שנים, וזה מאוד מקשה עלינו בשיחות איתה. יש לה מכשיר שמיעה באוזן אחת אך גם כשהיא מרכיבה אותו שמיעתה לא טובה מספיק. כשמדברים איתה, בעיקר אנשים זרים, היא מעמידה פנים שהיא שומעת הכל למרות שזה לא נכון, ועונה סתם מתוך ניחוש. היא מתביישת בכך שהיא לא שומעת וגם זה לא עוזר למצב. לאחרונה שמתי לב שהיא נסוגה אל תוך עצמה ומפתחת מין סוג של דיכאון. היו אצלה מ"הלב" והתאימו לה טלפון אך הוא לא ממש מתאים הווליום שלו חזק מאוד ויש לו הדהוד שמקשה על השמיעה. בקיצור, מה שאני צריכה עבורה, לדעתי, זה הפניה לאדם אחד - לא אכפת לי אם הוא רופא, או עובד אכפתי ובעל ניסיון באחד ממכוני השמיעה, זה לא כל כך משנה - שיכול ללמוד את המצב שלה ולכוון אותה למכשירים שהכי יתאימו לה. אם אתם מכירים מישהו כזה אשמח מאוד להפניה כזאת. אשמח גם לדעת מה קופת החולים מממנת בתחום - יש עכשיו פרסומים על מאה אחוז מימון - מה המשמעות של זה? כמה עולה מכשיר לפני הנחה? האם ככל שהוא יותר יקר הוא טוב יותר? בסך הכל אני מעוניינת שהיא תשמע ויש לנו אפשרות כספית, השאלה מה קונים. ובנוגע למכשיר סלולרי - האם יש בשוק דגם שמתאים יותר לאנשים קשישים ששמיעתם לקויה? אשמח לדעת! תודה על העזרה.

rikaaa

New member
תשובה מנסיוני האישי

ראשית שתלך לקופת החולים אליה אתם שייכים. לרופא א.א.ג. והיא תשלח למכון שבו יבדקו את רמת השמיעה שלה. יתכן והיא ירדה, ועל אף שיש לה מכשיר אינה שומעת. זה מביא להרגשה של דכאון כי את מכתנסת לתוך עצמך בצר לך. שנית רופא משפחה יכול להמליץ לה על כדור ציפרלקס שירומם את רוחה יעזור לה מבחינה דכאונית שלב שני הוא והיה אם באמת הירידה בשמיעה חזקה מאד אפשר להפנותה לקבלת אוזניה או השתלת שתל קוכליארי באחד ממרכזי ההשתלה ברחבי הארץ. כל זאת בהתאם למצב שיוודע לאחר אודיוגרמה כלומה איבחון שמיעה.אכן כן קופות החולים משתתפות בתשלום עבור האוזניה ואם יש לה אחת מתכניות המשלים מה טוב. אני לא יודעת מה סכום ההשתתפות היום אבל הוא לא גבוה. לגבי החברה מהלב. אני סידרתי לעצמי קישור לפעמון הכניסה כי אני התחרשתי בבת אחת בשתי האוזנים לחלוטין. וזה עוזר מאד כי מהבהב כשמישהו בדלת. ואז אני רואה בעינית אם אפשר להכניסו. יש לי גם שלוחה לאינטרקום בכניסה לבנין. עצה ידודותי אל תנפנפי בעובדה שיש לך כסף כי כך יתקבצו אליך כל מיני שרלטנים. תלכי בהמלצת הרופאים. לגבי מכשיר סוללרי עוד רחוקה הדרך אבל תעברי קודם את השלבים האלו. יש כל מיני מכשירים סוללרים ולא כולם מתאימים. אחרי שתעבירי את השלב של הבדיקות עם המסקנה תוכלי לפנות שוב לפורום ויהיה מי שיעזור לך. אני נעזרתי בהם המון והם טובים בזה. את יכולה לפנות גם לאירגון בקול שיעזור לך במתן אינפורמציה כל טוב בהצלחה ותיידעי אותנו על התקדמותך. בהצלחה

Yukita

Active member
מנהל
לפי המצב שתיארת

שהוא אגב מצב קלאסי של אדם מבוגר שאיבד את שמיעתו והמתכחש לכך (או, כפי שתיארת, מעמיד פנים ששמע) - יעזור לכם מאוד להתייעץ עם הארגון הארצי לכבדי שמיעה ומתחרשים בישראל - ארגון "בקול". הביאו בחשבון שכל עצה שניתנת כאן בפורום ניתנת מבלי להכיר את אמכם ואת מצבה הפרטני. משום כך, עוד יותר טוב שיש מקומות בהם ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע ללא עניין כלכלי. "בקול" הם עמותה ללא כוונות רווח והם לא מוכרים מכשירי שמיעה או ציוד, ולכן כל מה שצריך לעשות זה לגשת אליהם עם בדיקת השמיעה של אמכם ולהתחיל בתהליך הייעוץ. הם מתעסקים במיוחד במתחרשים מבוגרים. העובדים הסוציאליים שלהם ייעצו לכם, חינם אין כסף, בדבר האפשרויות הקיימות בשוק לגבי מכשירי שמיעה שונים המתאימים לאמך (וגם יוכלו לומר לך אם יש טעם לבדוק את עניין השתל הקוכליארי שציינו בתגובה אחרת פה, זו ממש לא אפשרות פשוטה או קלה). הם יוכלו לפרט לכם את עניין המימון ולעזור לכם לגלות אלו זכויות מגיעות לאמכם בנושא השמיעה בכל הנוגע למימון מביטוח לאומי ומקורות אחרים. בנוסף לזה, יש המון עזרים נוספים בשוק מלבד מכשירי שמיעה, למשל אור מהבהב המחובר לפעמון הדלת או מגבר מיוחד לטלויזיה או לטלפון ועוד הרבה דברים. ב"בקול" יש להם אפשרות להסביר לכם גם על זה, וגם להראות לכם ממש אביזרים מהסוג הזה, שיש להם בתצוגת הדגמה כדי שאנשים יתנסו ויחליטו אם הם רוצים לצאת ולרכוש זאת. הם גם יוכלו להסביר איך מכשירי סלולרי שונים מתאימים למכשירי שמיעה (או לא...). יש להם גם קורסים קצרים שונים של שניים-שלושה מפגשים ("אני והשמיעה שלי" שבו מסבירים איך להסתכל על בדיקת השמיעה ומה להבין ממנה לגבי איזה מכשיר שמיעה מכל הסוגים שיש בשוק מתאים לכם, ומה זה אומר שאמא שלכם שומעת או לא שומעת בדיוק, וגם נוגעים בצד הנפשי/פסיכולוגי של אובדן השמיעה). יש לא מעט מתחרשים שהגיעו ל"בקול" ומצאו שם עוד אנשים שמרגישים בדיוק כמותם לגבי אובדן השמיעה, ולכן גם מצאו חברים חדשים. בקיצור, לדעתי הם הכתובת למירב התשובות בנושא. צרו איתם קשר בעזרת הפרטים באתר שלהם: www.bekol.org.il

rikaaa

New member
תשובה

ראשית אני לא מבינה מה הוספת למידע עם תגובתך הארוכה והמתפלספת. אני אדם מבוגר יותר מרוב הכותבים בפורם זה ונעזרתי בו רבות. אני יכולה להבין את הבחורה שדואגת לאמא שלה. גם בני דאג לי בזמנו ואני כתבתי בראש הכתבה שזה נסיוני האישי. חבל שתרוץ ממקום למקום ותבזבז זמן . בביטוח לאומי לא מגיע דבר למבוגרים שהם מחוץ למעגל העבודה. פניתי ואמרו שלא מגיע. בקול נתנו לי את העצות שאני נתתי לה ללכת לעשות אודיוגרמה לפנות דרך קופת החולים וזוה. אז רק היקלתי עליה . תודה

Yukita

Active member
מנהל
אין לי שום כוונה להמעיט מערך התגובה שלך

אבל בבקול יש גם מערך תמיכה רגשית, ונראה לי שזה מה שהם צריכים בשלב הזה. עם כל הכבוד, שום אדם פרטי לא יכול לתמוך באותה מידה במצב הזה כמו ארגון שכולו מוקדש בדיוק לכך. גם עניין הזכויות לא כזה חד וחלק. לא ידוע לנו מה גילה של האם ולא שום דבר אחר. למה לסגור מראש דלתות?

rikaaa

New member
תגובה על תגובה

אנא קראי בנחת מה כתבתי. אם האם מחוץ למעגל העבודה כלומר גיל 62 ומעלה לא מגיעה לך כל תמיכה מביטוח לאומי. לא בכסף ולא בעזרה ממשית. הייתי במצב טראומתי עמוק. ורק הרופאים במרפה עזרו לי וכיוונו את דרכי כך שלא סגרתי אף דלת אלא מנעתי ריצות מיותרות כך ענו לי למרות שאני התחרשתי בבת אחת בשני האוזניים וגרה לבד. כך תפקדתי שנה שלמה והיום אני חודש אחרי השתלת שתל קוכליארי ומתחילה להבחין ברעשים. לי ארגון בקול אליו פנה בני לא עזר במאומה. נשלחתי לקופת חולים וכך עשיתי . וגם כתבתי שכל מה שאני אומרת זה נסיוני האישי. שיהיה לך יום טוב

זהבית135

New member
סליחה, יוקיטה

אני חולקת עלייך. לא התמיכה הרגשית היא שחשובה כאן כרגע, אלא הייעוץ הטכני. איזה מכשיר שמיעה צריכה האם? אם יתאימו לה מכשיר אחר אולי היא תשמע טוב יותר. איזה טלפון (ביתי) יעזור לה לשמוע את בני משפחתה טוב יותר? הם כבר רכשו טלפון לא מתאים. אני מקווה שגם ידעו להחזירו למהל"ב. אלה צעדים ראשונים. את הצפת את השואלת במידע לא רלוונטי. בגיל מבוגר (כנראה מעל 80) לא ישקלו שתל, וממילא אין טעם לדבר על זה בכלל בשלב זה. טלפון סלולרי? לופים? חכי רגע! קודם יש לפתור את הבעיה העיקרית! מדובר בליקוי בינוני או חמור אם טלפון של מהל"ב חזק מדי. ייתכן שניתן לעזור באמצעות מכשיר בתוך האוזן ואת זה ניתן להסתיר, מה שיכול לתת מענה לאם, וגם לפתור את הבעיה הרגשית. אז כן, קודם כל צריך לעשות בדיקת שמיעה, ואח"כ ללכת למכון שמיעה, שיכול להיות בבי"ח שבו אין מוכרים מכשירים, כמו תל השומר. ואמצעי העזר הנוספים יבואו אח"כ, אם בכלל. המשך יום נעים!

Yukita

Active member
מנהל
כל אחד זכאית לדעתו ../images/Emo13.gif

מנסיוני עם אנשים מבוגרים שאיבדו את שמיעתם, לעתים הם לא מוכנים מיד למכשיר שמיעה - ודווקא אביזרי עזר שונים הם נקודת פתיחה טובה. הפוסט המקורי של זו שהביאה את הבעיה מספר על מצב שבו האישה שהיא לק"שית טרייה מתקשה קצת להתמודד עם הבעיה. ולא רק היא - אלא גם בני משפחתה תוהים איך מתמודדים עם זה. קראתי את זה ואני רואה מצב שבו התמיכה הרגשית והסברה של כל האופציות, לא רק מכשיר שמיעה זבנג וגמרנו, היא חשובה מאוד. פשוט לא ברורה לי כל ההתנגדות להפנייה למקום שבו יכולים להסביר להם מעט או הרבה כפי שירצו, ולקבל מידע מרוכז שבמקומות אחרים יקבלו בפיסות ובחלקים ויצטרכו לעבור ממקום למקום כדי לקבל את כולו.

Yukita

Active member
מנהל
תיקון - כל אחת זכאית לדעתה, כמובן ...

rikaaa

New member
הפניה

ראי למטה את תגובתה של דליה על ההפניה לבקול בדיוק מה שאמרנו קודם. אני וזהבית. את בכח מנסה להפנות לבקול עם כל הכבוד להם. הם טובים ברמת הדיבורים המעשים צריך לעשות לבד.ועל כן גם אני וגם זהבית הפנינו אותה למקומות שם יוכלו לעזור לאמא ברמה הפרקטית. יום טוב

Yukita

Active member
מנהל
בסדר rikaaa

לא מפריע לי איפה מוצאים את התשובות. אני פשוט לא כל כך אוהבת נימה תוקפנית.

Yukita

Active member
מנהל
שמתם לב בכלל

שהפוסט מקורי מדבר על מישהי שכבר יש לה מכשיר שמיעה והיא כנראה במצב נפשי לא כל כך טוב? כלומר התשובות "הענייניות" בעניין מכשיר שמיעה בלבד מחטיאות את המטרה. מה שצריך כאן זאת באמת תמיכה רגשית....

דליה2011

New member
עדכון

תודה לכולם על התשובות. אנחנו מכירים את בקול, הם מקסימים, הבעיה שהם לא מפנים למכונים ולא ממליצים על מכשירי שמיעה. את כל התהליך של פניה למכון ובחירת מכשיר אנחנו צריכים לעשות לבד. כיוון שהשוק מוצף במכונים ובמכשירים של חברות שונות קשה לנו לדעת לאן לפנות קודם. עשינו כבר שתי אוזניות שלא כל כך עשו את העבודה. בכל מקרה, אמי הלכה אתמול לבדה למכון קולרם ברמת גן, עשתה בדיקת שמיעה והתוצאות הן 70 אחוז באוזן אחת ו-30 בשניה. הבעיה היא בעצב השמיעה. במכון אמרו לה שהאוזניה הקודמת כבר לא טובה וישנה, והמליצו כמובן לרכוש חדשה, מתוצרת ברנפון. העלות לאחר הנחה 3,000 ש"ח. אשמח מאוד לקבל תגובות על המכון הזה ברמת גן, ועל המכשירים מתוצרת ברנפון. אפשר להעביר לי תגובות במסר. דרך אגב, אמי בת 80, האם בגיל זה עושים שתל?

rikaaa

New member
שוב מנסיון

תראי אני הייתי עם מכשיר שמיעה באוזן אחת שעדיין תפקדה ופתאום ירדה לחלוטין. נאמר לי שהבעיה בעצב השמיעה. וניסו למכור לי אוזניות מדגמים שונים. הגעתי ליעוץ בבית חולים ושם נאמר לי שרק שתל יפתור את הבעיה וחבל לשלם לאזניה שלא תשמש אותי. האם אמך ניסתה לשמוע במכון השמיעה באוזניה החדשה שהוצעה לה ושמעה טוב? אם לא כל כך תמשיכי לברר מה לעשות .אם יאמר לה שזו בעית עצב וצריך שתל לא יהיה מנוס מחזרה למרפאת א.א.ג הם שולחים אותך בהמשך לעשות סי טי של איזור האוזניים. ואז יוכלו לומר לך אם זה בכלל בא בחשבון. לגבי המכון ברמת גן אינני מכירה אותו ולא אוכל לומר. אני הלכתי למכון שקופת החולים המליצה בחולון ונמצא טוב בעיני. אגב גם אם תגיע אמך לבית החולים הם לא מסתמכים על אף מכון חיצוני. הם רואים את התוצאות אבל בודקים שוב בעצמם לפי הקריטריונים שלהם. אל תמהרי לקנות אוזניה חדשה. תתיעצי קודם עם הרופאה במרפאה. והיה אם מצבה הבריאותי של אמך טוב תמשיכי הלאה. . עוד דבר מה קטן את יכולה לפנות גם לרופא פרטי בגדר מנהל מחלקת א.אג באחד מבתי החולים בסביבה איכילוב, שיב"א או שניידר ולהתיעץ איתו גם כן לידיעתך בכל בית חולים במידה יצטרכו ניתוח שתל השיטה היא אחרת. אבל למה להקדים את המאוחר כל דבר בשלבים. בהצלחה יום טוב

Yukita

Active member
מנהל
שתל עושים בכל מיני גילאים

למטרה זו צריך להתייעץ עם אחד ממרכזי השתלים. רופא יכול לתת לכם הפנייה מתאימה למרכז, למשל בשיבא או בכל בית חולים אחר שעוסק בכך. אני שמחה שבדקתם את כל האפשרויות. למרות כל התגובות כאן, אני מאמינה גדולה בבדיקת כל המקומות ולא רק רופא - פשוט אין לדעת מה מגלים אם רק שואלים. לא משנה אם את התשובות המתאימות ביותר מקבלים ב"בקול" או במקום אחר.

זהבית135

New member
שלום דליה, בואי נעשה קצת סדר במונחים

קודם כל, אנא קראי את תשובתי למעלה שוב. אכן, תיארתי לעצמי שאמך בסביבות 80. אז ככה: את מדברת על "אוזניה" שעולה 3000 ש"ח. המונח הנכון הוא מכשיר שמיעה. אוזניה היא החלק שמוחדר לתוך האוזן ועשוי חומר פלסטי / PVC שקוף וקשיח או חומר רך בצבעים שונים. יש שלוש קטגוריות עיקריות של מכשירי שמיעה: א. מכשיר שכולו בתוך תעלת האוזן (CIC) - זעיר, מתאים לירידות שמיעה קלות. ב. מכשיר בתוך אפרכסת האוזן - (ITC - In the Canal) - מתאים לירידות שמיעה קלות עד בינוניות. ג. מכשיר מאחורי האוזן - (BTE (Behind the Ear)- לירידות שמיעה בינוניות עד חמורות-עמוקות. ניחשתי נכון גם את רמת הירידה בשמיעה של אמך. במקרה כזה יש לאמך את האופציות הבאות: 1. באוזן שבה יש ירידה של 70 דציבל - מכשיר שמיעה מקטגוריית ה-ITC או BTE. 2. באוזן שבה יש ירידה של 30 דציבל - בלי מכשיר, או מכשיר מקטגוריית ה-CIC. ההחלטה אם לרכוש מכשיר אחד או שניים תלויה בתקצבכם, אך התוצאה שתתקבל תהיה טובה יותר עם שני מכשירים. חברת Bernafon היא יצרנית מכשירי שמיעה שוויצרית בעלת מוניטין. איני מכירה אישית את מכשיריה ו/או את מכון "קולרם". אבל אם התחלתם שם, אתם יכולים לנסות את המכשירים שיציעו לכם בלי התחייבות. אם בוחרים במכשיר שמיעה משתי הקטגוריות הראשונות, תוכלו לקבלם לניסיון למשך חודש, אך אם תחזירו אותם יהיה עליכם לשלם עבור יציקת התבנית (האוזניה שבתוכה יורכב המכשיר). זו עלות של כמה מאות שקלים. על ניסוי המכשיר עצמו לא צריכה להיות שום עלות. אם בוחרים במכשיר מאחורי האוזן (BTE) - יש ליצוק תבנית לאוזניה נפרדת והיא תישאר ברשות הלקוח תמורת תשלום של כ-200 ש"ח. על ניסוי הכשיר לא צריכה להיות כל עלות. במכון צריכים להתאים לאמך מכשירים שיתנו לה הבנה טובה למדי של דיבור בתנאי שקט, והבנה יחסית בתנאי רעש (סביבת הרחוב). יש לנסות את המכשיר בהדרגה: שעה, שעתיים, כמה שעות ביום עד שמרגישים בנוח להרכיבו כל היום - לפני שיוצאים איתו לרחוב. אם אמך מרגישה שלא נוח לה, היא שומעת קולות צורמים או שמשהו מפריע לה - יש לחזור למכון ולנסות לכוון את המכשיר שוב, כך שתהיה התאמה טובה יותר. אם לאחר כמה כיוונונים עדיין לא תהיה אמך מרוצה, לא תשמע יותר טוב, או שאתם לא תוכלו לתקשר איתה בצורה טובה יותר - יש להחזיר את המכשיר/ים ולקבל את מלוא התמורה, בניכוי ההוצאות עבור האוזניות / היציקות. במקרה כזה, ניתן לפנות למכון אחר ולנסות מכשירים של חברה אחרת. אם האוזניה / היציקה של המכשיר מציקה / לוחצת / מכאיבה - צריך לחזור ולשייף אותה. אבל אני הייתי פונה מראש למקום שבו ניתן להזמין אוזניות בלי טרטורים מיוחדים. אם תרצי פרטים - אשמח לשלוח לך במסר. בחירת מכשיר שמיעה היא כמו רכישת נעליים: אין מתכון ואין מרשם. יש למדוד הרבה זוגות נעליים עד שמוצאים את הנעל המתאימה ביותר. אני מקווה שהבהרתי קצת את הנושא. כדאי מאוד שתלמדי עוד קצת על מכשירי שמיעה, ירידות שמיעה וכו' מחיפוש באתרים של פורומים ללקוייי שמיעה ומכשירי שמיעה. לא חסר כאלה ברשת. הרבה הצלחה!

Yukita

Active member
מנהל
זאת תגובה ממש יפה ומצויינת

ובזאת אין לי שום בעיה להודות.

rikaaa

New member
שימת לב

בודאי שמנו לב לכך ועל כן הפניתי אותה לרופאת משפחה שתטפל באספקט של הדכאון. זה לא אומר שהענין השני הוזנח. מטפלים בו בזמן בשניהם. אני לא יודעת מאיזה מצב אם בכלל את הגעת לחרשות או כבדת שמיעה. אני מבינה אותה יפה מאד. גם אני לא צעירה ופתאום משמיעה מוחלטת וטובה להיות תלויה בשום מקום, בריק זו הנחתה מאד קשה ומדכאת. זה לא אוקוס פוקוס שיוצאים מזה חצי שנה לקח לי להתרומם מהמצב ואני אדם אקטיבי פעיל עד אותו הרגע. כך שיש מכשיר והוא לא טוב או אין מכשיר המצב הוא היינו אך אין שמיעה. אז אם יחזיקו לה את היד לא יעזור דבר. צריך לפעול בכמה מישורים בו זמנית .וכך מתקדמים. יום טוב

זהבית135

New member
אני שמחה ששמת לב לכך

אבל חבל שאת מתעקשת וחוזרת שוב ושוב על טעותך ואינך מוכנה לקבל דעות אחרות כשאת טועה לחלוטין.

למעלה