שלום לכולם

היויו

New member
שלום לכולם

אני עובד בחברת הייטק גדולה וכדרכן של חברות כאלה - עומדת על הפרק הצעת רילוקיישן להולנד (מאסטריכט). מישהו יכול לתת לי קצת פרטים על עלויות המחיה שם? מעבר לכך, איך מסתדרים שם עם בתי הספר של הילדים?יש שם בתי ספר ישראלים (לא דתיים!!) או בינלאומיים שבהם הלימודים באנגלית? האם גם אשתי צריכה למצוא עבודה ולעבוד שם (אם מדובר בפרק זמן של שנתיים) או שהגיוני לחיות שם ברמה נורמלית+ עם משכורת אחת? בנוסף, האם יש צורך לדאוג למסמכים מיוחדים אם אני יודע שמקום העבודה מסדיר את רוב ענייני ההגירה ואני מגיע הסימוכין? תודה מראש.

בקר12

New member
לא מכיר את הולנד לעומק אבל

אני מאוד אופתע אם ישן בית ספר ישראלי שם. אני גם אופתע מאוד אם יש שם בכלל בית ספר יהודי למיטב ידיעתי אין שם קהילה יהודית משמעותית וגם לא ישראלית. שים לב ע"פ הלינק הזה http://www.jhm.nl/culture-and-history/the-netherlands/limburg/maastricht היו רשומים בעיר ובאזור כ 60 יהודי בלבד. לגבי הויזה, אני מניח שאתה או אשתך אינם אזרחים אירופים. אם לא, חובת החברה שלך לזדר לכם ךכם ויזות שהייה/עבודה והם צריכים להנחות אותך. לגבי בתי ספר בינלאומיים, לא יודע אם יש שם, אך קח בחשבון שאם כן הם יהיו פרטיים ומאוד יקרים.

היויו

New member
דווקא מצאתי משהו

בית ספר בינלאומי... בהתחשב בעובדה שיש שם את הדגל שלנו, אני מניח שיש שם גם תלמידים ישראלים
http://www.joppenhof-id.nl/Site/M._Preschool.html

בקר12

New member
זה PRE SCHOOL כלומר גן ילדים

ולא בית ספר. לא כתבת באיזה גיל הילדים שלך. בכל אופן, אין לי הרבה לתרום מכבר למה שכתבתי והתייחסתי לבתי ספר יהודים או ישראלים.

noa scotland

New member
מה שנותן לך אפשרות להיות יצירתי:

לכתוב לבי"ס, להסביר שאתה שוקל רילו', לבקש שיבקשו אישור מהמשפחה הישראלית לתת את פרטי המייל/טלפון שלהם, ולבקש מהם (= מהישראלים) פרטים נוספים על המקום מנקודת מבט ישראלית...

היויו

New member
וואלה, לא חשבתי על זה ../images/Emo13.gif

המון תודה, זה רעיון מצויין. אני לא יודע עד כמה יסכימו בביה"ס לחשוף פרטים בהתחשב בעובדה שזה בי"ס פרטי, אבל שווה לנסות
. תודה!! וד"א - הילדים שלי בגילאי שנתיים (כמעט), 5 (כמעט) ו7 וחצי.

noa scotland

New member
ביה"ס לא יחשוף פרטים

(ואין קשר להיותו פרטי או לא - אף בי"ס לא יעשה זאת, זוהי בריטניה, לא ישראל!) קרא שוב מה שכתבתי: אתה צריך לבקש מהם שהם יפנו למשפחה הישראלית ויקבלו את אישורם לתת לך פרטים. או לחילופין, להעביר את המייל שלך לישראלים ההם. בהצלחה.

בקר12

New member
ההיפך, זה שזה פרטי אומר שהם רוצים להרוויח

ולכן יש להם אינטרס לקשר אותך עם ישראלים אחרים.

smaak

New member
מאאסטריכט אחלה עיר

לא ציינת כמה ילדים יש לכם כך שאני לא יכולה לומר אם אפשר לחיות ממשכורת אחת. בכל מקרה, גיגול קצר מעלה שיש בית ספר בינלאומי במאאסטריכט, אם כי כדאי לבדוק. בדרך כלל בתי ספר בינלאומיים הם בתי ספר פרטיים ששכר הלימוד בהם גבוה מאוד. לגבי עלויות מחייה, ישנן מספר רשתות סופרמרקטים, הזולות ביותר נחשבות בדרך כלל אלדי ולידל. בהחלט צריך לדאוג למסמכים בטרם עת, ולא להגיע ולהצהיר על הגעה, גם לא אצל אשתך. דברו עם השגרירות ההולנדית.

למעלה