שלום לכולם

WILLIAM123

New member
שלום לכולם

מכיוון שאני חולה "לוני טונס", החלטתי לפרסם ראיון עם אחד מגדולי המדבבים של "לוני טונס" - ג'ו אלאסקי. הראיון הזה קשור איכשהו בשם הראשון של הפורום - דיבוב. תורגם על ידי. דרך אגב, הקטע על "איך עובד הדיבוב" רלוונטי רק לארצות הברית. ___________________________________________________________ האיש מאחורי הברווז – ראיון עם ג'ו אלאסקי מאת מת'יו האנטר ג'ו אלאסקי, מדבבם הנוכחי של דאפי דאק, סילבסטר, טוויטי ועוד. מר אלאסקי הקדיש במיוחד בשבילי כמה דקות מלוח הזמנים העמוס שלו. מת'יו האנטר: תן לי לשאול אותך שאלה אחת. איך הגעת לכל העניין הזה – דיבוב – ואיך הפכת ישר למדבבם הרשמי של דאפי דאק, סילבסטר, טוויטי וכו'. אני יודע שאתה עובד הרבה על טייני טון, מה אתה יכול לספר על זה? ג'ו אלאסקי: לא יפה! זה שלוש שאלות! טוב, אספר לך. איש ההנפשה הצנוע ביל סקוט (תראו אותו, ילדים!) הביא אותי להוליווד בשנת 1985. לפני כן, הייתי שדרן ברדיו בוסטון והגשתי שם את תכנית הבוקר. ביל וג'ון פוריי המקסימה הבטיחו לי שהם יעשו ממני כוכב גדול, אמרו ועשו. עד היום אני חייב להם תודה גדולה על זה. פריץ פרילינג אירגן לי סיור באולפני האחים וורנר בזמנו, הוא נתן לי רשימה ארוכה של דמויות שנוצרו שם. ב-1988 עבדתי יחד עם מל בלאנק על הסרט "מי הפליל את רוג'ר רביט", ודיבבתי שם את יוסמיטי סם. אתה רוצה שאספר גם על טייני טונס? נו, טוב. ובכן, הם ביקשו ממני לדבב את פלאקי דאק, "כמו את דאפי דאק, רק שונה". איכשהו, הצלחתי לעשות את זה. גם לברווז הירוק הקטן הזה אני חייב תודה. מת'יו האנטר: מי הדמות האהובה עליך ב"לוני טונס"? ג'ו אלאסקי: דאפי דאק. הגיוני, לא? מת'יו האנטר: מהו הסרטון האהוב עליך ביותר של "לוני טונס"? ג'ו אלאסקי: "Chow Hound". הומור נדיר. מת'יו האנטר: איזה פרויקט שעבדת עליו אהוב עליך במיוחד? ג'ו אלאסקי: "טייני טון – ליל כל הקדושים". זה הפרויקט האחרון, נכון לעכשיו, שבו דיבבתי את פלאקי דאק, אם לא להחשיב משחקי מחשב ופרסומות. מת'יו האנטר: מי הבמאי הכי אהוב עליך ב"האחים וורנר"? ג'ו אלאסקי: צ'אק ג'ונס, ללא ספק. "סקרלט פומפרניקל", "דאק ברדאק", "סופר-דאק", "מה נשמע באופרה, דוק?" ועוד מלא סרטונים אהובים ומצחיקים. מת'יו האנטר: אם הייתה לך הזדמנות לפגוש עכשיו את מל בלאנק, מה היית אומר לו? ג'ו אלאסקי: אהלן מל. הבחור מ"רוג'ר רביט", זוכר? מת'יו האנטר: איזו דמות לדעתך הצלחת לעשות באופן שהכי קרוב למקור? לדעתי – סילבסטר. ג'ו אלאסקי: זאת שאלת חשיבה. אני כבר זקן, באמת. לחשוב זה לא טוב בשבילי. ותודה על המחמאה. מת'יו האנטר: האם אתה עובד כיום על פרויקטים עתידיים? ג'ו אלאסקי: לא, אני לא עובד כיום על פרויקטים עתידיים. על פרויקטים עתידיים אעבוד בעתיד, לא כיום. מת'יו האנטר: איך כל זה עובד, העניין של הדיבוב? ג'ו אלאסקי: כולם מתיישבים יחד באולפן, יושבים בחדר אקוסטי ומקשיבים להוראות הבמאי שהוא גם טכנאי ההקלטה בדרך כלל. מקובל לתת טקסט לשחקנים כדי שיעשו עליו חזרות בבית, ומי שעושה חזרות יותר, מגיע יותר מוכן. ובלי שמות! אתה חושב שאני מלשין?! מת'יו האנטר: עשית עוד משהו פרט לעבודות על הדמויות של "האחים וורנר"? ג'ו אלאסקי: לא הרבה. רק כמה משחקי מחשב של בובספוג וספיידרמן, קריונים וקולות רקע בסרטים שונים. מת'יו האנטר: מה דעתך על המהלך השערורייתי להוציא את "לוני טונס" מהקולנוע ולהמשיך אותם רק בטלוויזיה וב-DVD? ג'ו אלאסקי: אני חושב שלהמשיך להציג את "לוני טונס" בקולנוע יהיה בדיוק הדבר הנכון לעשות. זה יניב ל"האחים וורנר" יותר רווחים. מת'יו האנטר: ראיתי את הסרט "מסביב לעולם עם טוויטי". סרט מרגש מאוד. איך אתה מרגיש לגביו? ג'ו אלאסקי: כמעט כמו כל כוכב קולנוע. או שיהיה עליי לומר כוכב "ישר לווידאו"? מת'יו האנטר: שאלה אחרונה. יש עוד משהו שאתה רוצה שהציבור ידע עליך? ג'ו אלאסקי: טוב. אסכם את הראיון כך: יש לי שפם, בדרך כלל אני מעדיף לשבת ולא לעמוד, אני נוהג לשיר אופרות באמבטיה, אני שותה כל יום תה כדי לא להצטרד, אני מתעמל כל יום בחדר כושר, פעם היה לי תוכי מקלל, הלב שלי ממוקם בצד ימין ואני שונא ראיונות. שלכם, ג'וזף אלאסקי. That's all, Folks!

porky169

New member
אם לא הייתי יודע שזה ג'ו אלסקי../images/Emo134.gif

הייתי בטוח שהראיון עם עמי מנדלמן
(לוני טונס, שפם ועוד XD)

porky169

New member
Anyway...../images/Emo134.gif

קבל ח"ח ענקי על התרגום! גם אני מאוד אוהב את לוני טונס, למעשה התחלתי להתעניין בנעשה מאחורי הקלעים שלהם כבר לפני 8 שנים ובמסגרת המחקרים שעשיתי גיליתי המון דברים מעניינים.

למעלה