שלום לכולם

שלום לכולם

הפורום שהקמתי בהייד פארק - הורים אחרי טיפולים - עובד יפה אולם טענה אחת בסיסית חוזרת שוב ושוב הממשק הנוח שכה התרגלנו אליו בתפוז חסר למי שרגיל אליו הפעילות הרבה שהיתה בפורום החלה לסגת קמעא הבנתי שזה הזמן הנכון לפנות להנהלת הקהילות בתפוז ולבקש את הקמת הפורום במתכונתו הקיימת אך תחת מערכת פורומי תפוז שלחתי טופס הקמת פורום לא יכולתי לפרט שם את כל ההיבטים של הצורך בפורום נפרד שכזה נפרד מצד אחד מפורומי הפוריות ונפרד מצד שני מפורומי ההורים המטרה העיקרית שאני רואה בפורום היא מסגרת לכל מי שעבר יחד את תלאות הפוריות וההריון שלאחריו בתום ההריון , עם הלידה , וגם אחריה נוצר חוסר שפורום שכזה יכול למלא גם כמסגרת חברתית וגם כתמיכה בחששות מהטיפולים הבאים, המתחים והמשקעים שנותרו מהטיפולים ועוד. אשמח אם תיווצר כאן שרשרת של דעתכם לגבי פורום זה. חשוב לי שיועלו נקודות על צרכים שהפורום ימלא לא שאתנגד לתגובות אוהדות אבל חשוב לי שיועלו הצרכים היחודיים לאוכלוסיה שכזו במסגרת טופס ההקמה רשמתי את חנה ואותי כמנהלי הפורום הטופס בוחן הן את הצורך בפורום והן את מידת ההתאמה של המנהלים המיועדים אתם מוזמנים להתייחס גם לנקודה זו תודה מראש, ליאור

טוב טעם

New member
באמת ליאור...

אתה פונה אלינו בתור הריוניות או יולדות? סליחה על הציניות אבל הפורום שלך בהייד פרק לא משרת את האוכלוסיה הנוכחית כאן. כבר פתחת שרשרת בעבר וקיבלת התיחסויות. היום לשם הלגיטימציה שלך להקים ולנהל פורום אתה שוב מתחיל עם הסיפור כאן כשהקהל כלל לא מתאים. קצת יותר מחשבה לא תזיק...

טוב טעם

New member
שניפתח שוב את הויכוח הזה?

המטרה של הפורום המדובר הוא יותר קהילה חברתית למי שעברו טיפולים->הריון ->לידה וממשיכים הלאה יחד. חוץ מטיפולים,רובנו לא עברנו את המסלול הזה ולכן אני לא ראיתי טעם להעלות את המישאל הזה כאן. לגבי נחיצות פורום למי שיש לו ילד ונמצא בטיפולים-עצם זה שהעלו את הבקשה הזו מראה שיש בעייה של התנגשות ברגישויות של מי שיש לה ומי שאין. אבל זה לא הויכוח כאן,ואני לא חושבת שאני טועה..

פפושקי

New member
לא עונים לאלמוניות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

היה ברור שמישהי תקפוץ עם הלוגו הזה

פפושקי לידיעתך-גם נועם כתבה שיש אפשרות לגיטימית לכתוב בשם בדוי אני מתארת לעצמי שאת נולדת בשם פפושקי??
לי אין כוח כבר להתייחס לדיון שמתחילים כאן בפעם המי יודע כמה,אבל לא יכולתי שלא להגיב לקפיצה שלך פלא שלא הוספת
מספיק כבר עם הילדותיות וההתבכינות לכל אחת יש פה לגיטימציה לכתוב באיזה שם שרוצה כל עוד אין פגיעה סתם אז רדי את ודומותיך מהסיסמא הלוחמנית הזאת.

קייצית

New member
../images/Emo22.gifהיי ליאור

אני יכולה להבין את החשיבות בפורום הורים אחרי טיפולים, אף על פי שאף פעם לא הייתי במצב כזה. נראה לי מבחינה אישית שאם הייתי נכנסת להריון כתוצאה מטיפולים הייתי רוצה לשכוח מזה אחרי הלידה (כך נראה לי כרגע). מה שכן הקשר שנוצר עם האחרים במהלך התהליך הוא חשוב, וחשוב לשמר אותו ולכך המסגרת יכולה לשמש בנוסף לנושאים ייחודיים לאוכ´ זו כמו למשל האם הטיפולים משנים את אופי ההורות באיזושהי צורה, והאם צלקות הטיפולים בכל זאת משפיעים אח"כ שוב אני יכולה כרגע רק לנחש. אולי ניתן לאחד את הפורום הזה עם פורום הורים שעוברים טיפולים הרי רבים יעברו לקטגוריה זו בהמשך. ביקצור ניסיתי ליאור אבל אני לא ממש יודעת.... קייצית.

MERRY5

New member
לפורום כזה יש בהחלט מקום...

זה הרי ברור לי ואני מאמינה שיש מי אנשים שמזהים איתי פה, שאני לא יהיה אותה אמא שהייתי אמורה להיות אם לא היתה עוברת עליי התקופה הזו של הטיפולים.... כולנו פה מקוים ומאמינים שזה יקרה.... ואני בטוחה שלהיות הורים אחרי טיפולים שונה מלהיות הורים.... עדיין לא ניסיתי את שניהם לצערי, אבל אני מקוה שבקרוב... ליאור שיהיה בהצלחה...

פפושקי

New member
אני אתייחס למיהות המנהלים

אין לי ספק שאתה ליאור ניחנת בתכונות המתאימות למנהל פורום תמיכה. התגובות שלך תמיד מעודדות ומנחמות וניכר שנושב מהם חום אנושי רב! לגבי הקמת הפורם - אני מניחה שהתמיכה של פורום כזה הינה בעיקר לגבי הריונות המשך. כפי שראיתי להרבה בנות בפורום זה קשה לקרוא הודעות של אנשים המבקשים להרות בפעם השנייה והשלישית ואו אז אותם אנשים מפחדים לשאול ו/או להביע את דעתם/רגשותיהם. לכן אני סבורה שטוב יהיה אם יפתח פורום מעין זה, כשאתה מנהלו (מצטערת אני לא מכירה את חנה, אבל אני מאמינה בפתגם "תגיד לי מי החברים שלך ואגיד לך מי אתה"...) אז שיהיה בהצלחה פפושקי

מרב.

New member
אני רואה את הנחיצות

בעיקר בהיבט החברתי. הבכרות שנרכשה כאן, בין אם וירטואלית ובין אם על בסיס קבוע יצרה משהו מאוד ביתי, וכפי שהרגשתי- בפורום "להיות הורים" יש איזושהי הרגשה של "ללכת לאיבוד"... אין לי מושג אם הורות לאחר טיפולים שונה באופן מהותי מהורות רגילה- הייתי רוצה להאמין שלא, אבל אין לי ספק שארגיש יותר "בבית" לשאול חברים שמכירים אותי מאשר לחדור לפורום חדש, ומעבר לזה, קיימות השאלות המשותפות למי שעבר טיפולים, שאלות שאתה מעלה מדי פעם בפורום בהיידפארק. מברכת על הרעיון- ומקוה שיצא לפועל! מרב

אני חושבת אחרת

נראה לי פורום מיותר לחלוטין פורום שעושה הפרדה גדולה יותר בין הבנות שמטופלות בפוריות לבינכם. עד היום חשבתי שכל מה שאני צריכה לעשות זה לעבור פורום ולהיות "אחת מהחברה" בפורום הריון אחרי טיפולים. עכשיו מסתבר שיש לי עוד פורום לעבור. המרחק שנוצר הוא גדול. מעיק. ולא נח. זו דעתי.

אולה *

New member
זה לא צבא ../images/Emo3.gif

אף אחד לא מכריח אותנו "לעבור פורום". אני מכירה הרבה בנות שנכנסות להריון ולא מגיעות לפורום הריון אחרי הטיפולים. כי הן לא רואות בכך צורך. אצלי המעבר לפורום השכן (כשיהיה) יהיה מעבר לצורך בתמיכה ואינפורמציה, אלא גם בקטע החברתי - הרבה חברות שלי שם. יש כאן בפורום בנות שמסתירות את היותן אמאות. אני אישית לא מעודדת את הגישה, אבל זו המציאות. בנות כאלה צריכות מסגרת (פורום) נפרדת.

אולה אני לא מסתירה את היותי אמא

אני לא חושבת שבנות שהן אמהות צריכות מסגרת אחרת,מה הקשר? אז נכון אני אמא אבל!!!!!יש לי בעיה רצינית להכנס שוב להריון,ואני בטיפולים. אולה במילים אחרות את אומרת שאמהות מיותרות בפורום הזה?

אולה *

New member
ממש לא הבנת אותי, וחבל

כל אחת רצויה פה, כולן נמצאות מרצון. אבל יש בנות שסיפורי ילדים מפריעים להן. וצריך לכבד את זה. לכן, אני מסכימה עם חשיבותו של פורום הורים בטיפולים.

לצערי יש הכרחה

ואני אסביר פורום פוריות עוסק בטיפולים וזה נהדר ברגע שנכנסים להריון יש התנגשות נושאים באופן טבעי מצפים מהמצליחות לספר איך הצליחו ומצד שני יש העדפה שלא ינפנפו בה ואז עוברים לפורום הריון אחרי ושם קורה אותו תהליך שוב פער בין רק התחלה עם בטא , לבין לקראת לידה, לבין לאחר לידה ושוב מצפים מהיולדות לספר על הלידה אבל לא לנפנף בילדים וכאן נוצר החלל התחושה האיומה ביותר שקשורה לטיפולים הוא החשש המוצדק - מה יקרה אם לעולם לא אצליח (בין אם פעם ראשונה ובין אם שוב) להכנס להריון זו השאלה שמקננת אצל כולם ולא משנה אם זה טיפול ראשון באיקקלומין או הפריה מספר שלושים ובטח גם אם מדובר בנסיונות להביא ילד נוסף בחרתי לפנות בפורום פוריות עם השאלה המקורית אחרי המון מחשבה אני בא ושואל כאן כאחד ששנתיים וחצי כותב כאן אם לא שלוש שנים. כאחד שמעולם לא הזכיר בשום הודעה שלו משהו לגבי ההריון ולאחריו הלידה וכבר שאלו אותי כאן ובצאט ובמסרים באיזה שלב בטיפולים אנחנו. כאחד (מבין הגברים בטוח היחיד, ומבין הנשים בין המעטות) שממשיך כל הזמן לתמוך ולענות ולעזור בכל דבר שיכול בנושא. כאחד שברור לו שמצד אחד כרגע חלק מהמשתתפים לא רואים את עצמם אי פעם נעזרים בפורום החדש ומצד שני רבים נכנסים אליו ואל הריון אחרי כמקור עידוד ומצד שלישי תוך זמן כזה או אחר יתהפך הגלגל ואתם אלו יהפכו לצרכנים בפני עצמם. כאחד שברור לו שדווקא בגלל הקושי נדרש פורום כזה כדי להפריד וירטואלית בין האוכלוסיות. כמובן (ואני דוגמא לכך) שכל אחד יוכל לגלוש לאילו מהפורומים האמורים לפי רגישותו ולפי צרכיו. ליאור

זה הכרחה - זה רצון שלי כבר להיות שם

ואני רוצה להיות שם. אבל המרחק כמה שהוא גדל ביני לבין החברים שלי כי להם יש ילדים,ולי אין, ופעם גלשנו והיינו באותו מצב, רק גדל ע"י זה שפותחים עוד פורום. ולא רק מתרחקים מאיתנו פיזית אלא גם וירטואלית. אוץ´ זה בהחלט כואב! חוצמזה לי אישית אין בעיה לקרא בפורום הריון אחרי טיפולים הודעות על המשך טיפול בילדים ואני נהנית לראות תמונות שלהם.

רומי 007

New member
ליאור יקירי

אין לי ספק לגבי יכולתך ויכולתה של חנה לנהל פורום משלכם. ללא ספק אתם בעלי כל הכישורים לכך (וגם הנסיון - מאחר שיש לכם כבר פורום בהייד פארק). אתם ראויים לאמון הזה ואני בטוחה שתצליחו גם בתפוז. עם זאת - מאחר ששאלת - אני אביע שוב את דעתי שכבר הבעתי בעבר לגבי אוכלוסיית היעד של הפורום. מדברייך, עושה רושם שהפורום שאתה מדבר עליו הוא פורום חברתי "סגור" ליוצאי "הריון אחרי טיפולים" ששוקלים חזרה לטיפולים ואולי חלקם כבר חזרו בפועל לטיפולים. הפורום יתאים אולי גם לחברים חדשים שנמצאים במציאות כזו של חזרה לטיפולים. עם זאת, בעיני, הפורום שאתה מציע (על שלל תמונותיו ועיסוקו בקטנטנים - והעובדות בשטח, בפורום הייד פארק, כבר נקבעו שזה טיבו של הפורום) לא יתן שום תוספת מהותית למי שהוא הורה לילד גדול ואשר חווה שוב טיפולים. מבקשת שתראה את הזוית הזו: חזרה לטיפולים כשיש בבית ריח של תינוק אינה דומה לחזרה לטיפולים כשיש ילד בבית ספר ולפעמים אפילו בחטיבת ביניים ותיכון. אני חושבת שאין סוף לוריאציות ומבחינתי - אני מוצאת יותר את מקומי בפורום פוריות ומרגישה יותר הזדהות עם הבנות כאן מאשר עם אוכלוסיית היעד של הפורום שאתה מציע. אמרתי בעבר ואני חוזרת שוב - יש לי קושי אמיתי עם התמונות והדיבורים על תינוקות ובכך מצבי דומה יותר להרבה בנות כאן. זה לא נובע מקנאה אלא מקושי נפשי שלי. מה לעשות - מודה באשמה - עד שזה לא שלי - קשה לי. אני לא רוצה לגלוש בפורום שבו אולי יכאיב לי להכנס לחלק מהדיונים. את השאלות הקשורות בפוריות מן הסתם אמשיך לגלגל כאן. את השאלות הקשורות בהורות - מהן אני נמנעת כאן ולמדתי ללכת על קצות האצבעות וזה לא קשה. בפורום שאתה מציע אין לי מה לתרום (כבר מזמן שכחתי איך מחליפים חיתול) ולא יודעת במה אוכל להתרם שאינני יכולה בפורום הנוכחי. כל האמור לעיל אינו בא כדי ליתר את הצורך בפורום שאתה מציע אלא להצביע על כך שאין לראות בו מענה לצרכים של כל מי שהוא כבר הורה. כאמור, זו נקודת מבטי הסובייקטיבית, אם כי אני יודעת שיש כאן עוד אמהות לילדים גדולים שחושבות כמוני. כפי שהפורום כבר "יצוק" היום בהייד פארק יהיה קשה מאוד לשנות את היסודות ואין לי גם כוונה להציע זאת, ועל כן, מבקשת מראש את סליחתך ואת ליחת חנה אל שלא אגלוש בפורום הזה בשלב זה של חיי. מבטיחה להכנס אחרי שאצליח להכנס להריון וארצה לחזור שוב לטיפולים כשתינוק קטן בביתי.

רומי 007

New member
ליאור לילה טוב

קיבלתי את המסר, שמחה שאתה מבין ומאחלת לכם בהצלחה. מקווה שתצליח לשכנע את הנהלת תפוז. קצת עיפה אז לילה טוב לך ולחנה.

למעלה