שלום לכולם

ordanco

New member
אימון רפואי

שלום, אימון רפואי הוא אימון שבא ללוות תהליך רפואי משמעותי, התהליך עוזר למתאמן לגייס מוטיבציה, מיקוד למטרה, מוכנות לפעולה ופעולה, התמודדות עם הסביבה (שלפעמים יותר קשה מהטיפול הרפואי) ועוד. תחום אימון זה יחסית מצוצמם במאמנים מסיבות רבות. אני מודה שלמרות שלי אישית בעקבות תאונת דרכים קשה תחום האימון עזר מאוד לעבור מנכות של 100% שהוגדרה קבועה לחיים נטולי נכות, עדין אני לא בשל לעבור תהליכים כאלה עם מתאמנים באופן אינטנסיבי ואני מאוד זהיר בסינון הלקוחות. לפעמים קורים בתהליך כזה הרבה חוויות מוקצנות שאינן פשוטות לשני הצדדים באימון. יש לי הערכה רבה למאמנים שעוסקים בנישה זו. למה את שואלת? אורן

תותי178

New member
תודה....

אני שואלת כיוון שאני לומדת אימון כיום, אני בהכשרת המאמנים. ובשירות הצבאי שלי עבדתי עם פצועים ומשפחותיהם, ראיתי מקרים לא פשוטים נפשית ופיזית. ומאוד הייתי רוצה לחזור לעבודה מול אוכלוסייה זו, כמובן שיש לי עוד דרך ארוכה לעבור. תודה על התשובה

זאת ועוד. . .

באימון רפואי קיימת מגמה של התמודדות עם משברים מתחומי הבריאות
כשמנסים למצוא דרכים להתמודד עם משברים בדרך לריפוי: להפחית את המתחים שבהם אנו נמצאים לזהות קשיים ולמצוא דרכי התמודדות בהם ללמוד לשנות הרגלים/דפוסי חיים והכי חשוב בעיניי...לקחת אחריות אישית בנוגע לתהליך הריפוי. המטרה העיקרית באימון רפואי היא להעצים את הנפגע (וגם את משפחתו) וכשיש מאמן אישי טוב הוא נותן לו כלים להתמודד עם המשבר!

למעלה