שלום לכולם

en li shem 7

New member
שלום לכולם

זאת הפעם השניה שאני כותבת פה, כשאני קצת מהורהרת, או לא טוב לי ואני צריכה לשתף מישהו
בסך הכל המצבי רוח שלי די בסדר, אם כי לפעמים אני מרגישה שאני בירידה.. ואני מתחילה לחשוב על החיים שלי ועל כל מיני דברים אני כל הזמן חושבת לאן החיים שלי מובילים, ומה אני רוצה לעשות... ואני לא רוצה שהם יילכו במסלול הרגיל הזה של כולם: צבא, או שירות לאומי (כמוני), למצוא מישהו, להתחתן, לעבוד כל החיים, להביא ילדים ולמות... אני עכשיו בשירות לאומי, וכל החברות שלי במקומות אחרים.. אני מרגישה שאין לי באמת מישהו שמבין אותי ויודע מה אני מרגישה... החברה הכי טובה שלי התגייסה, היה לה חבר עד לא מזמן והם נפרדו לפני יום. בזמן שהם היו חברים כל מה שהיא דיברה עליו היה הוא והיא, וכמה היא מאושרת, או כמה קשה לה... ואני לגמרי מבינה את זה שהוא כל הזמן בראש שלה וחשוב לה.. אבל ראבק, תדברי איתי גם על דברים אחרים. במשך כל השבוע לא היינו מדברות, והיינו נפגשות מדי פעם בשבתות כולן ביחד אבל פשוט כל הזמן היינו מדברות על קניונים, ובגדים וכל מיני שטיקים משעממים וחומריים שפשוט כבר לא מעניינים אותי. עכשיו כשהיא נפרדה מחבר שלה, אז היא מתקשרת אלי ובוכה לי בטלפון, בסדר, אני מעודדת אותה והיא חשובה לי אבל היא מצפה ממני לעצות שפשוט אין לי מה לתת לה, אני באמת לא יודעת מה להגיד, או איך לעודד בצורה הנכונה - ובכלל, אני מרגישה שאני די עסוקה בעצמי, כמו עכשיו, ואני זאת שצריכה קצת חיזוק.. ויש לי חברה שעושה איתי ביחד שירות, והיא מדהימה ואנחנו פשוט מבינות אחת את השנייה מאוד. אבל גם היא עסוקה עכשיו קצת בשלה, כי היא חושבת לעזוב, וגם כי יש לה חבר. מה, ככה זה החיים? אני צריכה חבר וזהו? בשביל שיהיה לי עם מי לדבר איתו? כל אחת מוצאת את המישהו שלה וזהו? ועד שמישהו מתחיל איתי באוטובוס, ומבקש את השם שלי בפייסבוק אז הוא לא שולח לי אישור... דיברתי עם אמא שלי והיא אומרת שעכשיו אני מחפשת את עצמי ושאני צריכה לחשוב חיובי. אולי היא צודקת, אבל אני מרגישה שזאת עצה לא פרקטית.. אוח, אני מקווה שהבנת את הכוונה שלי...

dar dahan

Member
כל כך מבין אותך במידה מסוימת

אנשים כל כך אוהבים סדר לכאורה וללכת ולהיות כמו כולם שזה מעצבן, למצוא חבר/ה לדבר עם אנשים עליו/ה כאילו מדובר באיזה חפץ וכו' האנשים בעולם הזה רודפים אחריי כלום, הלוואי והיה יותר קל למצוא משהו מעבר לכל מה שאנשים עושים ביומיום...

גרא.

New member
en li shem 7,אימך ללא ספק צודקת.למרות שאת כבר

בת 18,כנראה את כמו רבים אחרים עדיין בשלבי סיום גיל ההתבגרות,היכול להתמשך לעיתים גם עד גיל 26. אין הכרח דווקא בחבר אישי/אינטימי בכדי לדבר איתו,יש סבות אחרות נוספות לחברות כזו.את יכולה לדבר גם עם חברה ,ידידת נפש אם יש לך כזו,אלא כפי שאת מתארת,זו שישנה,נוטה יותר לעסוק בעניניה היא,במיוחד שלה כבר יש חבר.בכל מקרה,אם וכאשר את חשה צורך לדבר,במיוחד במצבי לחץ או מחשבות אקסזיסטנציאליסטיות על החיים,על העתיד ,או על רגשות שמציפים אותך,את תמיד תמיד יכולה להתקשר לער"ן (עזרה נפשית ראשונה) פשוט בכדי לשתף בכל מה שעובר עלייך ,לשתף את זה/זאת שמולך,לקבל לא רק הקשבה,גם הבנה,תמיכה ואמפטיה. זה תמיד טוב שעה שאת מרגישה שאת זקוקה לחיזוק.הבעייה של חברויות בשירות לאומי,מוכרת לי מעבודה עם בנות כאלה בבי"ס.המציאות,העבודה המשותפת,החוויות והקשיים,יכולים תמיד ליצור חברויות חדשות,שאינן על בסיס הכרות מילדות.תמיד כדאי לך לנסות ולהתנסות בכך.

en li shem 7

New member
דיברתי עם חברת נפש טובה שיש לי

ואני מרגישה שזה קצת עזר לי. אבל מעבר לזה, אני מרגישה שלא טוב לי.. שאני לא מאושרת במה שאני עושה ובאיך שהחיים שלי נראים עכשיו. אני מרגישה תקועה, לא מתקדמת לשום מקום. חשבתי להתקשר לער"ן, אבל יותר טוב לי לדבר עם אדם שאני מכירה. מעבר לזה, עכשיו זו תקופה של חורף, שאין כל כך עבודה ואני פשוט מרגישה משועממת.. וכשאני משועממת ומחפשת דרכים להעסיק את עצמי אז כל הזמן המוח שלי עובד, ושואל מה יהיה ואיך יהיה וכמה... ואם יהיה טוב או שאני עדיין לא אהיה מרוצה.. אני מקווה שזה פשוט משהו שיעבור לי חחח

ינשוFית

New member
תמיד תקשיבי לאמא ותגיעי לחוף מבטחים

לא להעמיק במחשבות לחיות את החיים ולהיות מאושרים ממה שיש לנו . יום מלא מחשבות נעימות וטובות לך

למעלה