שלום לכולם

tori20

New member
שלום לכולם

אני בת 28 + ילדה בת שנה וחצי אני בעלת אזרחות אוסטרית ובתי עם אזרחות הולנדית (אב הולנדי) מתכננת מעבר להולנד. איך אני מתחילה? יש לי שם זכויות? לאן פונים? אשמח לקבל כל עזרה

מלפפiן

New member
אין לי מושג למה זה נתן לך את התשובה

הזאת, אולי הכוונה למישהו שבא להולנד למטרת איחוד עם הילד שלו שכבר גר בהולנד? בכל מקרה, אני לא יודעת מה מטרת המעבר, אבל אם יש לך אזרחות אוסטרית אז לא תהיה לך בעיה לעבור להולנד, את לא צריכה לבקש ויזה או משהו כזה, נדמה לי שצריך רק להירשם בעירייה בה עוברים לגור. לגבי זכויות, אין זכויות מיוחדות או משהו כזה, הולנד זו לא מדינת קליטה כמו ישראל, אם את בעלת אזרחות אירופאית אחרת, אז מותר לך לעבור להתגורר בהולנד ולעבוד למחייתך, ופה זה נגמר. אבל שוב, רצוי לדבר עם הגורמים הרשמיים (שגרירות הולנד או IND) כדי שלא יהיו טעויות או אי הבנות. אני אישית עברתי את התהליך ללא אזרחות אירופאית ולפני הרבה שנים, מאז השתנו דברים, כך שאני מניחה שנסיוני לא יתרום לך הרבה. בהצלחה!

עמנואל21

New member
בתור אזרחית האיחוד האירופי

כל מה שאת צריכה לעשות זה להירשם בעירייה שבתחומה את גרה ולקבל את המקבילה ההולנדית למס' זהות קוראים לזה סופי-נומר. וזהו את יכולה לעבוד לפתוח חשבון בנק וכו'. מעבר לזה אני לא יודע כי מעולם לא עשיתי את זה, אבל גם לי יש אזרחות אירופאית (יוונית) ולכן בדקתי מה צריך לעשות. הבעיה שלקח לי נצח לקבל את האזרחות שכבר בחרנו לחיות בישראל. בהצלחה

הכי פשוט שיש

לבוא, למצוא עבודה, להרשם בעיריה ולהתחיל לחיות את החיים זה לא צעד פשוט - אבל בהחלט מעשי. את לא צריכה שום אישור מאף אחד. הזכויות הסוציאליות שלך הן כשל כל תושב אחר - אין תקופת המתנה לביטוחי בריאות וילדים בכל מקרה מבוטחים חינם.

tori20

New member
לגבי עבודה

אני עוזרת גזבר כרגע בארץ, וחיפשתי באינטרנט עבודות בהולנד ולא כ"כ מצאתי בתחום שלי (אני גם עבדתי כמנהלת חשבונות) יש שם לשכת עבודה? מה יקרה אם לא אמצא עבודה ישר? אומנם אני אגיע עם קצת כסף אבל אני אצטרך לשלם שכירות וכו' מקבלים עזרה בתשלומים לגן? או שכירות?

Siegel

New member
הסוות מקצוע זמנית

הולכים לשטוף כלים, לעבוד בנקיונות. כל דבר שמניב פרנסה, עד שמוצאים. את מגיעה למדינה שבה עוד לא הספקת לשלם מיסים ואת מצפה להטבות סוציאליות מיידיות? בלי שפה איך את מצפה לעבוד כעוזרת גזבר או כל עבודה אדמיניסטרטיבית אחרת בהולנד? כנראה שתצטרכי לעבוד בעבודות פשוטות יותר עד שתלמדי את השפה ברמה די גבוהה.

Fair game

New member
חובה ללמוד את השפה

גם לבעלי מקצוע מוגדר וזה די קשה וצריך לשים את האגו בצד ולמצוא עבודות "פשוטות" כדי להתפרנס עד שמסתדרים ולומדים את השפה.

למעלה