שלום לכולם !

שלום לכולם !

שנים יש לי את הבעיה הזאת ואני לא מצליחה לפתור אותה . אני מקווה שתעזרו לי . מאז שאני זוכרת את עצמי אני ילדה נורא ביישנית וסגורה . הבעיה שלי שאמא שלי ,שהיא האמא הכי טובה בעולם ,תמיד דאגה לי ופינקה אותי ,מפחדת עליי .היא לא מרשה לי ללכת לבד ברחוב אפילו גם לקיוסק למטה כי היא מפחדת . אני לא יודעת מה זה אוטובוס ,לא חזרתי מהבית ספר כמוכם עם אוטובוסים, תמיד זה היה הסעות עד כיתה ט . כבר אז חזרתי ברגל . אני ילדה נורמלית והראש שלי חושב טוב ,אבל הנפש שלי מפוחדת ,אני מפחדת לצאת מהרחוב .אני יודעת במוח שזה בסדר אבל אם אני עולה עם אמא למשל לנסוע לאבן גבירול, אני מפחדת ,לא נוח לי ,שלא יבוא מחבל ויתפוצץ האוטובוס . בבית אתה סגור, מרגיש בטוח, ברחוב שאני יוצאת אני מרגישה כמו בום כזה, הכל זז ,קשה לי לעכל את זה . אני יודעת למה זה קרה לי, כי אני לא התמודדתי איתו עם עצמי ,תמיד יש איתי מלווים , אבל לא אני עם עצמי . בגלל זה זה זר לי כל הדבר הזה . אניי מרגישה שאני יורדת לרחוב, כאילו אני נמצאית בארוע לא משהו שהוא שגרתי . אין לי ביטחון להיות במקום שהוא לא הבית שלי ,אני נסגרת מהר ,לא נוח לי ומאבדת את עצמי . ואני נורמלית כי עליתי על הבעיה אבל באיזה דרך אפשר לצאת מזה . ואני לא מתביישת לספר, אני לא מכירה אותכם ,אני רוצה כבר לצאת מזה תודה .

גרא.

New member
אורטל כהן 3,על פניו לפי התאור שלך,יתכן שאת

סובלת מאגרופוביה (פוביה מפני מקומות פתוחים).פוביה היא פחד לא הגיוני מפני אובייקטים או מצבים מסויימים,הפוביה שאת כנראה סובלת ממנה היא פחד הקשור במרחבים פתוחים,שהיא נפוצה למדי.ההתנהגות במצב כזה מסתכמת בתחושת חרדה עזה בעת הנסיון להתחמק מנושא הפובי,או תוך כדי הנסיון לחפש אובייקט מרגיע.הסבות,לכך לא חשובות כרגע,אלא הצורך בטיפול דחוף בכדי להקל עלייך את חייך.הטיפול נעשה בגישה קוגנטיבית התנהגותית בדרך כלל.אם כי יתכן גם שבגישת EMDR .את יכולה למצוא מטפל טוב גם בקופת החולים שלך,במחיר מסובסבד.

תודה לך על תשובתך

שאלותי הם : 1. כמה עלות הטיפול ? 2. היות ואני לא בקיאה בפרטים האם מדובר במחלת נפש ? והאם ייפתח לי תיק בשל כך .? שוב תודה , אורטל

גרא.

New member
אורטל כהן 3,עלות שכר שעת טיפול בקופ"ח,כשיש

סבסוד של הקופה,היא בקרוב ל-160 ש"ח לשעת טיפול.זה במשך 30-60 שעות טיפול לפי התקנון.טיפול פרטי יכול להגיע עד 400 ש"ח לשעת טיפול, ולמעלה מזה.פוביה אינה נחשבת למחלת נפש,אלא לסוג של הפרעה נוירוטית,המתבטאת בתחושת חרדה כשהסובל מהפוביה מנסה להתחמק מהגורם הפובי,או כשהוא פנוה לכיוון של גורם מרגיע.אגרופוביה,קשורה למרחבים פתוחים ושכיחה ביותר.תיק נפתח תמיד בקופ"ח לכל מטופל,אלא שאי אפשר להגיע למידע שיש בו בלא וויתור על סודיות של החולה בכתב.בכל מקרה,עדיף לטפל בבעייה,ולהשאיר את החשש מפני חשיפת המידע לאחר מכן.

שוב שאלה

שוחחתי עם אמא שלי בנושא והיא אמרה לי שבטיפולים כאלה ובכלל נותנים כדורים להרגעת חרדות כמו לדוגמא : פרוזאק , הבעיה שאיני רוצה מחשש תופעות לוואי הנלוות במשך הזמן .... האם זה גם כרוך בבעייתי ובטיפולים שכתבת לי ? אשמח לשמוע שוב את דעתך תודה .

גרא.

New member
אורטל כהן 3,אכן אפשר לטפל בכדורים נוגדי חרדה,

המיועדים למתן את הסימפטומים של החרדה.אבל טיפול תרופתי,לא מטפל בסבות לחרדה,אלא רק מרגיע כשהיא מתרחשת.לכן נהוג לעשות לפעמים טיפול משולב,תרופתי-להרגעה,ופסיכולוגי,בכדי לטפל בסבות.עקרונית,יש לתרופות שונות תופעות לוואי,תלוי בתרופה,ובמשתמש בה. לגבייך,הטוב ביותר,להגיע לפסיכיאטר,להעריך את מצבך,והטיפול המוצע.ממו גם תוכלי לשמוע על תוצאות הלוואי.בכל מקרה,הסבל שנמנע על ידי טיפול תרופתי,רב יותר מאשר תופעות הלוואי,בדרך כלל.

תודה שענית לי

התייעצתי עם אמא שלי והיא אומרת שמה שאני צריכה זה רק לצאת לרחוב בלי טיפולים . היא לא מאמינה בהם ואומרת לי שסתם ישיבו אותך עם קבוצה של אנשים כמוני ושכל אחד יספר את הבעיות שלו ושהפסיכולוג יקשקש לך משפטים ויתן לך כדורים נגד חרדות היא סיפרה שהיא הכירה משהי שנתנו לה כדורים והיא התנפחה מהם בגלל תופעות לוואי . מערכת החיסון שלי נמוכה ואיני יודעת איך זה ישפיע עליי בעת שאקח .

כמו שגרא כתב

חשוב להבין שטיפול תרופתי רק עוזר להפחית את הסימפטום אבל הוא לא גורם לך לצאת מהבית ולעשות דברים. עוד חשוב להבין שלא רק לכדורים יש תופעות לוואי. גם להתנהגות שלך ולניסיון חיים שאת צוברת כרגע יש תופעות לוואי. אם תמשיכי כך בלי טיפול (תרופתי או משולב) תמשיכי להתבגר תוך שאת צוברת פיגורים יחסית לבני גילך בכל רבדי החיים. חתיכת תופעת לוואי, אם את שואלת אותי. כששוקלים טיפול תרופתי חשוב לא להתמקד על "תופעות הלוואי" רק של התרופה, אלא גם של מה שסובלים ממנו ולעשות שיקול מחושב ען הייתרונות, לא רק החסרונות.

תודה על עזרתיך

מה שמפריע לי זה שאיך הכדורים ישפיעו עליי.יש אנשים שהתנפחו כתוצאה מכך .אני לוקחת בחשבון גם שמערכת החיסון שלי חלשה .

למעלה