שלום לכולם!!

mishi777

New member
שלום לכולם!!

הי זאת פעם הראשונה שאני בפורום הזה ואני לא יודעת אם אני פניתי למקום הנכון.....אם לא אני אשמח אם תכוונו אותי. אני בת 21 מהצפון ויש לי חבר בן 24 כבר יותר משלוש שנים.הזוגיות שלנו במשבר כי הוא טוען שאני לא מבינה אותו וכמישהי שאמורה להיות חלק מהעתיד שלו היא צריכה להבין אותו.האמת שאני לא הבנתי מה הכוונה שלו בזה שאני לא מבינה אותו.....מישהו יודע גברית??? איך אני יכולה להבין אותו???אני יודעת שהשאלה כללית מידי אבל יש איזה שהם כלים?והבעיה אצלי שאני לא מבינה או שהוא פשוט לא יודע להסביר לי(הוא בחור שפועל על הגיון ואני פועלת יותר על רגש)איך ניתן לגשר בין הדברים??והאם זה קשור לזה שאני לא מבינה אותו???בנוסף הוא אומר שלא אכפת לי ממנו ושלא מעניינת אותי מערכת היחסים כי העלתי את האפשרות שניפרד,בנוזף הוא אומר לי שאני מוותרת בקלות.אם הוא סובל וגם לי זה לא בדיוק פיקניק אז לא כדאי לחתוך??הוא טוען שהוא לא רוצה כי הוא אוהב אותי ואפילו לא יודע למה....גם אני אוהבת אותו מאוד.סליחה על השאלות הרבות אבל זה מטריד אותי כי שנינו סובלים. נ.ב זה לא נעים לשמוע שמישהו אומר שהוא אוהב אותי ולא יודע למה זה ממש מעליב בתודה מראש מישל

גרא.

New member
mishi777,מקובל לחשוב כאשר אדם מנסה להעביר מסר

לאדם נוסף,שהאחריות להעברת המסר,היא על האדם המעביר.רוצה לומר סביר להניח שחברך מתקשה להעביר לך דברים שחשוב לו שתדעי,כ נ ר א ה בגלל איזה שהוא חסך במיומנויות תקשורת.והקושי הזה,באם לא יבוא על תיקונו,עלול ליצור בעתיד קצרים בזוגיות שלכם.אפשר לחשוב על פתרון בדרך של טיפול זוגי,גם אם אינכם נשואים לפי שעה.או להצטרף לסדנא קבוצתית המתמקדת בנושאים כמו אימון ברגישות והקניית מיומנויות תקשורת.אפשר למצוא קבוצה כזו באתר "קבוצות" בגוגל.

mishi777

New member
תגובה

הוא היה מדריך והעביר הרצאות ואני דיי בטוחה שהוא יודע להעביר מסרים...הבעיה היא שהוא טוען שהרבה פעמים אני לא מבינה מה שהוא מנסה להעביר.אולי צריך להעביר לי מסר בצורה אחרת מאנשים אחרים וזה מתסכל אותו ואותי שהוא לא מצליח כי זה גורם לחיכוכים.

DeMitri

New member
משהו בדברייך סותר אחד את השני

את אומרת שאת אוהבת אותו ומצד שני מעלה אפשרות להפרד. בחורה שבאמת אוהבת מישהו בחיים אבל בחיים לא תעלה את האופציה להפרד על הפרק כי היא לא תוכל לראות את חייה בלי האהוב שלה, ואת עשית זאת. יחסי הכוחות הם שהוא אוהב אותך יותר חזק ממה שאת אותו אם בכלל. תשאלי אותו מה הוא מצפה ממך שתעשי ככה תצליחי להבין יותר טוב את הראש

mishi777

New member
תגובה

תאמינו לי שאני אוהבת אותו יותר משאי פעם אהבתי מישהו בחיים שלי...אבל הוא סובל וגם אני.אני אדגיש אני לא רוצה להיפרד!!!!!!! בגלל זה אני פונה אליכם אני באמת אוהבת אותו והוא אותי בגלל זה אנחנו החזקנו עד עכשיו.יש עוד כמה גורמים למשבר אבל הכותרת הגדולה היא קצר בתקשורת. חבר שלי טוען שהוא מס' פעמים כבר אמר לי מה הוא מצפה ממני אבל לא הסביר לי דרך פעולה,למשל,יש התנהגות שלא מוצאת חן בעיניו שאני עושה הוא אומר לי להפסיק אותה,אני שואלת איך??והוא פשוט עונה:פשוט תפסיקי אותה.

באמת

קשה להבין מהמשפט הזה למה הכוונה, מכיוון שהמשפט לא מלווה בדוגמה ממחישה. אם חשוב לך "להבין אותו" והוא אינו מרגיש שאת "מבינה אותו" בקשי ממנו דוגמה כדי להבין יותר טוב. שיספר לך על פי אילו התנהגויות הוא מסיק שאת לא מבינה, ואחר כך שימנה לך התנהגות אחת או שתיים שבעיניו מעידות על הבנה. אם הקשר עמו חשוב לך, נסי פשוט לברר.

mishi777

New member
תגובה

לפי מה שאני הבנתי ממנו הוא מסיק שאני לא מבינה מכיוון שאני מתווכחת איתו על דברים שהוא אומר,למשל הוא מציע לי עצה(כי ביקשתי ממנו עזרה)ואז אני מעלה נקודות שמפריעות לי בעצה או חששות או הסתייגות אז הוא מתעצבן ואומר:אם את לא מתכוונת לפעול לפי העצה אז למה את פונה אלי לעזרה?? או שאני לא מגיבה כפי שהוא מצפה שאני אגיב.

DeMitri

New member
אז ככה

רואים שאת מתאמצת לרצות אותו ולהתחשב בבקשות שלו זה יפה מאוד. אולי הוא מצפה ממך להיות מישהי שאת לא פשוט? כמה שלא תנסי את אף פעם לא תיהי כזאת שהוא מצפה שתיהי? אולי זה משהו שהוא עדיין לא מבין ובעצם מחפש בך את מה שאין בך, אולי הוא עדיין לא קיבל אותך כמו שאת באמת. תסתכלי על עצמך ותבדקי אםזה כך.

mishi777

New member
תגובה

כן אבל נראה לי שהוא היה קולט אחרי 3+ שנים...ואם מה שאתה אומר זה נכוון והוא מצפה ממני להיות מי שאני לא אז מה לעשות עם זה?? אני צריכה לנסות להיות מי שהוא רוצה?או שחבל על המאמץ??

DeMitri

New member
זה משהו ש..

רק את יכולה לענות עליו, תלוי מה העקרונות שלך, האמונות שלך. תפעלי בהתאם לאופי שלך אני בטוח שאת מכירה את עצמך הכי טוב ואת תדעי מה לעשות במקרה הזה.

למעלה