שלום לכולם

שלום לכולם

כתבתי הודעה ארוכה והיא נמחקה. אז הפעם אקצר , אבא שלי חולה אלצמהייר כמו שחלקכם מכירים ויודעים - הדרך לקבלת עובדת זרה היא ארוכה שהיינו בדרך החברה דרכה עבדנו (אשת הקשר מכירה היטב את אבי, עבדה תחתיו במקום אחר) כל הזמן אמרנו לנו שברגע שיהיה לנו אישור אז זה ייקח כמה ימים, בנתיים הימים הפכו לשבועות ואנחנו משתגעים. אשת הקשר שלנו כל הזמן מורחת אותנו בסיפורים - אולי זה לא סיפורים אבל בכל זאת לי זה מרגיש ככה, היא כל הזמן אומרת לנו שאבא שלי במקום ראשון ברשימה (ומספר העומדים אחריו בתור תלויים ביום בשעה ובמי מתקשר אליה) תמיד יש לה פינה חמה בלב בשבילו. בכל שיחת טלפון (אנחנו לא מסוג האנשים המנדנדים מתקשרים פעם ביומיים שלושה אולי זה כן נחשב נידנוד?) היא מנסה לדחוף לנו גבר במקום אישה כל שיחת טלפון מכניסה את זה שאולי ננסה לשכנע את אמא שלי כן להביא בחור (ניסינו, אמא שלי לא רוצה לחיות עם גבר זר בבית היא נושקת ל 70, נכה בעצמה, אפשר להתחשב גם בה) ובאופן כללי יש הרגשה של בעיקר "בלה בלה בלה" ועכשיו לתהיות שלי: 1. האם כדאי לגשת לעוד חברה? לחברה הזאת הגענו דרך הקיבוץ בו אנו חיים (אזור נתניה חדרה) 2. מה זה אומר מבחינת מחיר? האם התשלום הוא לשתי החברות? 3. האם מצוקת העובדות הזרות היא נכונה? (ואם כן אז למה היא הציעה לנו לייבא עובדת? שהיא יודעת עד כמה המצב לחוץ לנו והיא יודעת שזה ייקח לפחות חודש והמטפלת לא תהיה דוברת עברית?) 4. יש המלצות לחברה מהירה וטובה באזור שלנו זה כבר כל כך מייאש. כאילו נתנו לנו מפתח לדלת בחדר נופש, והמפתח לא מתאים, עכשיו לך תתחיל מההתחלה. תודה לכם.

drorawei

New member
שלום לך

(גם אנחנו מקרה חדרתי, ואם תרצי אעביר לך במסר אישי את שם החברה שאיתה עבדתי.) לחברות כח האדם (סליחה על ההכללה...) יש מטרה אחת: להרוויח. הן מרוויחות מצוין מכל הבאה של עובד חדש ארצה, והרבה פחות ממציאת עבודה "שניה" לעובד שכבר בארץ. לכן ינסו להסביר לך באלף ואחת צורות למה לא כדאי לך לקחת עובד וותיק, ואפילו ינסו להתיש אותך בנסיון השכנוע... הכתוב נראה קצת ברוטאלי וקיצוני, אבל הסיפור הזה חוזר על עצמו פעם אחרי פעם אחרי פעם, ואני משוכנעת שזה מה שמסתתר אחרי אי-ההצלחה למצוא מטפלת... אני חושבת שאת חייבת לעבור לחברה אחרת. תסבירי בחברה שלך שאת נאלצת לעבור, כי לא קיבלת את השרות שאת מחכה לו. כנראה שהם מנצלים את ההכרות הקודמת עם אביך בדיוק בכיוון ההפוך - הם חושבים שאת "לקוחה שבויה" ( לקוראים שאינם בקיאים במושגים - זה השם של לקוח שלא יכול לפנות לספק אחר, ולכן הוא "לקוח קל"...) זה כמו תיווך דירות: את יכולה לפנות לכמה מתווכים, אבל לשלם לזה שאכן נתן לך את השירות. אם כבר שילמת לחברה הראשונה - אכן, את בבעיה. יש מטפלות בארץ. אנשים זקנים וחולים מתים או מוכנסים למוסדות והמטפלים שלהם מתפנים. אני לא מאמינה שבמשך חודשים לא מוצאים פתרון, זה נראה לי חסר תום לב. עמדי על המגיע לך !!

אירילה

New member
דרורה וסבתא רותרות... שלום לכן

מה זה???. רק פעם אחת מגיחות ובורחות??? מגיע לנו בפורום שתשתתפנה פה יותר עם הידע שלכן. ברוכות הבאות לפורום.

ronnyw

New member
אכן, זו אני...

המחשב מתעתע בי... אני קצת פחות פעילה בפורום בימים אלה, בין היתר כי הזמן הריק שנוצר עקב הסתלקות אימא שלי מנוצל עכשו במלואו עם הנכד... אבל כפי שראית אני מציצה פה ושם, ואם אני חושבת שיש לי מה לתרום - אני משתדלת לתרום. מאחלת לכם חג חנוכה שמח ופגישה מהנה. זוכרת מצוין את הפגישה בשנה שעברה בבית לוינשטיין. כבר שנה...

סיפור מוכר

נסי למצוא באופן עצמאי דרך האתר הזה של עובדות שהתפנו ומחפשות עבודה. יש שם מבחר גדול רק לא ברור לי מה עוד אקטואלי: http://www.filipinit.co.il/caregivers.asp?CARETYPEID=20&AGE_RANGEID=&DIAGNOSISID=1&I1.x=15&I1.y=16 אם תסגרי עם מישהי החברה תרשום אותה אצלה ותגבה רק את העלות המקובלת [70 ש'ח לחודש] ולא את הכמה אלפים על השמת עובד.

ornas2

Well-known member
לאימי השגנו פיליפינית ישירות מחברה שמביאה אות

אותם ארצה, החברה סייעה ביידינו במבוך הניירת המורכבת, לאחר שהעובדת הגיעה לבית אימי, נציג החברה שליווה אותנו לאורך כל הדרך, אמר כי עלינו לבחור חברה סיעודית כל שהיא, לרשום בחברה זו את העובדת הזרה על מנת שתקבל את משכורתה דרכם, (באמצעות ביטוח לאומי, כולם מרוויחים על הדרך). ואכן רשמנו אותה בעמותת "עזר מציון", אשר מסייעת בכל שאלה וקושיה. את ההפרש למשכורתה אנו מוסיפים. ברוך השם הכל עבר חלק.

למעלה