שלום לכולם

בועת sabon

New member
שלום לכולם

אני בתהליכים של הגשת תביעת נכות כללית לביטוח לאומי. רציתי לשאול אם מישהו כאן כבר הגיש פעם תביעה כזאת? האם תביעה על חרשות נכללת בתחום של תביעת נכות כללית? מהם אחוזי הנכות שצריך על-מנת לקבל הכרה כבעל נכות? האם כל מקום שמקיים בדיקות שמיעה (נדרשת בדיקה מעודכנת שתצורף לתביעה) קביל בביטוח לאומי? אני כבר שנה לא מצליחה למצוא עבודה נורמלית כי הליקוי בשמיעה לא מאפשר לי להבין דיבור בטלפון וגם בשיחה עם יותר מאדם אחד קשה לי מאוד. ניסיתי לשלוח קו"ח בלי לציין את הליקוי ולא הצלחתי לצלוח אף שיחת טלפון. כשציינתי את הליקוי בקורות חיים קיבלתי הרבה פחות תגובות וגם אז אנשים פשוט מתעקשים לפנות טלפונית למרות מה שכתוב... אשמח למידע על כל הקשור לתביעה מול בט"ל מנסיונכם

אני עשיתי שיקום מקצועי דרך בטוח לאומי

פניתי לנכות כללית. שלחו אותי לבדיקות שונות וועדות וכו'. קבעו לי 65% נכות. לא קיבלתי קצבה ולא נכות כללית. אבל למדתי תואר שני דרך שיקום מקצועי לחרשים של ביטוח לאומי. בזכות זה מצאתי עבודה אחרי 5 שנים שלא עבדתי ואכן השתקמתי. אני חושבת שנכות כללית היא מעל 90%. בקשר לחוסר יכולת לדבר בטלפון: יש הרבה עזרים לכבדי שמיעה. האם ניסית אותם? וגם טלפון מיוחד. תבררי אצל בן ציון חן או בבי"ח הדסה ויש עוד מקומות. את יכולה לפנות גם לבקול לייעוץ. בהצלחה!

בועת sabon

New member
תודה על המידע

פניתי לייעוץ אצל קלינאית תקשורת. זה לא ממש עזר לי. הייתי אמורה להיפגש עם נציג של חברת "מהלב" לפני כשבוע אבל הוא ביטל ברגע האחרון ולא נקבעה שוב פגישה. פקידת השיקום בביטוח לאומי די התנערה ממני והקשר עם חברת כח אדם לא הניב כל תוצאות. האמת שהתאכזבתי מהם כי ציפיתי להתייחסות קצת יותר רצינית ממה שקיבלתי. אבל זה הביטוח הלאומי... יש לי 60% נכות והייתי בפגישה עם גוף מסחרי כלשהו שמתעסק בתביעות לבט"ל. לטענתם אין לי קייס אבל אני חושבת שהם עושים הערכה גסה של אם שווה להם בכלל לטרוח כי גם אם אני אזכה הסכום יהיה קטן ולכן גם הרווח שלהם יהיה קטן. אני בהחלט שוקלת להיעזר בעו"ד. תודה.

צלף

New member
טוב שכתבת

אני זוכר שלפני עשרים שנה הייתי במצבך - ואז הביטוח הלאומי טען - יש לי מקצוע אתה לא זכאי לקצבת נכות - אבל היה לי קשה למצוא בגלל המגבלה... זאת בעייה שמרגע שיש לך מקצוע ביטוח הלאומי מעביר מבחינתו את הטיפול ללשכת התעסוקה ומבחינתו הוא גמר את ההתעסקות בך. אבל אני יודע שישנם פקידים שכן מכירים בכך שגם אם יש מקצוע קשה למצוא עבודה, הייתי מציע לך לפנות לפקידי שיקום אחרים, לערער ולבקש שיקום במקום עבודה בטענה שקשה לך למצוא לך מקצוע עקב המגבלה - אני יודע שבעבר ביטוח הלאומי כן הפעיל תוכניות למציאת עבודה לכבדי שמיעה וחירשים - כולל ליווי הקלינט במקום עבודה להבטחת קליטה מוצלחת שווה לך ללכת בכיוון הזה...

בועת sabon

New member
כשביקשתי שיקום

הפקידה באמת אמרה שבגלל יש לי מקצוע היא לא תפנה אותי ללימודים. העניין הוא שהיא זימנה אותי לפגישה עם נציגי חברת כוח אדם שתפקידם הוא למצוא עבודה לאנשים בעלי מוגבלויות. במשך 3 חודשים (שזה מה שבט"ל מקצה להם) הם לא מצאו שום דבר! אפילו לא מקום אחד. אולי אני יכולה לפנות לפקיד אחר אבל אם זאת החברה שבט"ל עובדים איתה אז אני אגיע שוב לאותה נקודה. בעניין הקצבה הם טענו שאין לי מספיק אחוזי נכות ושאני צעירה ולכן יכולה ללכת לעבוד. אני גם רוצה ללכת לעבוד אבל לא מוצאת שום מקום שאפשר להסתדר בו בלי השמיעה. איך בסופו של דבר מצאת עבודה? בזכות השיפור שהשתל הביא?

צלף

New member
טוב זכרונות (זה היה לפני עשרים שנה)

שתל דרך אגב - הושתלתי לפני שנתיים - אז זה לא שייך. אז אני הייתי אקדמאי (מחשבים) אז הייתי בלשכה תעסוקה לאקדמאים - בביטוח לאומי לא נתנו לי אז קצבת נכות בגלל כמו שכתבתי מבחינתם היה לי מקצוע, אחרי חצי שנה נגמרה תקופת ההאבטלה- וקיבלתי אבטחת הכנסה - לא מצאתי עבודה אז - אפילו הציעו לי לעבוד בבנין, סירבתי בטענה שבתור כבד שמיעה אני מסכן את עצמי שלא אוכל לשמוע ברעש במקומות מסוכנים, אחרי שלוש חודשים הלשכה לתעסוקת אקמאים העבירה קורס הסבה לתחום אחר במחשבים - מחשבי AS400, אז הלכתי לקורס הזה (וקיבלתי מחדש דמי אבטלה) ואחרי שלוש חודשים קיבלתי עבודה בתחום - ואחרי עבודה של שנתים וחצי חזרתי לעבוד בתחום המקורי שלי - מחשבי PC בחברה אחרת... ביטח לאומי לא עזר כלום בתקופה הזאת... אולי היום היה עוזר יותר, אבל לא בטוח... וגם לא ארגון כש"ב...

צלף

New member
אני רוצה להוסיף שלא הייתי מסתדר עם ראיונות

טלפונים
- אבל אז עוד לא שלחו מיילים אלא מכתבים - ובטלפון השתמשו לקביעת פגישות אז היה יותר קל - אבל היה קשה בגלל שלא ידעו לעכל אז בעיות שמיעה - והרגשתי את זה בראיונות, וגם הייתי צריך למצוא את הדרך להציג את עצמי בלי שמשהו או גורם יעזור לי או ידריך אותי בתחום..

בועת sabon

New member
מה זה ארגון כש"ב?

סליחה על הבורות... לגבי תכניות שבט"ל הפעיל בעבר ואולי עדיין מפעיל, שאלתי בזמנו את הפקידה והיא התרגזה שאני שואלת וביטלה אותי ב"לא, לא, לא!" כזה ואמרה שיש לי כבר שני מקצועות ולכן היא לא מפנה אותי לשיקום תעסוקתי אלא לעזרה (שלא עזרה) במציאת עבודה. אני יודעת שגם תב"ת מפעילים תכניות שיקום וליווי. בפעם הראשונה פניתי אליהם והפניתי אותם לפקידת שיקום שפסלה את זה. ובפעם השניה פניתי ישירות אליהם, דרך האינטרנט (לאלי בנטאטה) ולא קיבלתי תשובה. פניתי גם ל"אשנב" שמפעילים קורסים וליווי בעבודה ומסתבר שאני לא מתאימה... כנראה שנירנוש צודקת וצריך בעיקר סבלנות וגם כוח לנדנד למי שצריך (למרות שאני בזה פחות טובה) תודה על התשובות

צלף

New member
כש"ב - ארגון כבדי שמיעה (הראשון) בישראל

זה ארגון שהתקיים בשנים 1982 - 1992 והוא היה ההתארגנות הראשונה של כבדי שמיעה בישראל והיה לו תפקידים היסטוריים במודעות לכבדי שמיעה שהם לא חירשים דוברי שפת סימנים ולא שומעים ..וחלק גדול מהדברים שביצע ארגון בקול חזר עליהם מחדש.. הארגון התפרק עקב אי סדרים כספיים... לגביך - האם ניסית לפנות לתב"ת לא דרך אינטרנט כלומר במייל ואפילו טלפונית באמצעות משהו שיכול לטלפן עבורך ? אני הסתכלתי באתר שלהם ויש לכול תוכנית איש קשר... צריך לנדנד...

בועת sabon

New member
תודה על ההסבר

לא ניסיתי לפנות בטלפון, רק במייל. אני עוקבת אחרי התכניות באתר מדי פעם. אני תמיד קצת מופתעת שדווקא עם גופים שמטפלים או עובדים מול קהילת כבדי השמיעה והחירשים הקשר האפקטיבי ביותר הוא טלפון
אבל שווה לנסות. וכן... לנדנד...

צלף

New member
הם עובדים עם כול מיני מוגבלויות ... ../images/Emo257.gif

אז מין הסתם כבדי שמיעה וחירשים זה סעיף משני אצלם - חוץ מזה רוב השומעים רואים אותנו מתנהגים כרגיל בסביבה רגילה - אז הם לא יכולים להעלות על דעתם - שיש לנו קשיים בשיחה טלפונית או בסביבה רועשת... בקיצור: ברומא התנהגי כמו רומאית, הסתייעי בטלפון
עם עזרה מחברים שומעים...

60% נכות זה רק שיקום מקצועי

לדעתי אין סיכוי שתקבלי קצבת נכות. אבל אשמח להתבדות. אם פקידת השיקום התנערה תבואי פיזית לבטוח לאומי ותבקשי לדבר איתה או לקבוע תור, או לדבר עם מנהלת השיקום. (הבוסית שלה...) קשה לחפש עבודה לא רק לחרשים. שלחי קורות חיים באופן עצמאי. את יכולה לפנות גם לאחרים בקשר לעזרי שמיעה. בן ציון חן, היה כאן באירוח, אני בטוחה שהוא ישמח לעזור לך. סבלנות היא מילת המפתח!! לקח לי שנתיים וחצי לקבל שיקום מקצועי, אחרי תהליך ארוך וממושך, מיגע ומייסר. שיהיה בהצלחה!!

בועת sabon

New member
שנתיים וחצי? ../images/Emo2.gif

למה העבירו אותך כזה תהליך ארוך ונוראי? זה נראה לי ממש לא בסדר אבל עכשו אני לא מרגישה היחידה שמתנערים ממנה... לגבי אחוזי נכות לשיקום, הפקידה עצמה אמרה לי שמספיקים 20% נכות כדי לקבל שיקום אבל יש פרמטרים נוספים. הירידה העיקרית אצלי בשמיעה התרחשה בגיל מבוגר ולכן הדיבור שלי תקין. אני יודעת שזה מטעה הרבה פעמים כי אנשים נוהגים לקשר מיד חירשות עם דיבור לקוי. ולגבי עזרים - בן ציון חן נשמע אדם מדהים וגם ביקרתי באתר שלו. הבעיה היחידה היא המרחק הגיאוגרפי. אני אמשיך לחפש עזרים מתאימים בתקווה שאמצא משהו... תודה על העצות וכל הכבוד על הסבלנות

גם הדיבור שלי תקין

והיה לי מקצוע לפני כן, שלא עבדתי בו כבר, כי לא יכולתי. העבירו אותי ויה דולורוזה של בדיקות וועדות וועדות חריגים, ובדיקות רפואיות ובדיקות שמיעה והציעו לי עבודות מגוחכות (לעבוד בחנות ספרים, כקופאית ועוד - יש לי תואר ראשון ואני רוצה להתקדם הלאה ולא לעבוד בעבודות שקשה לי לשמוע בהן...) העבירו אותי סדרת מבחנים פסיכוטכניים ופסיכומטריים לקביעת מקצוע. נתנו לי 3 אפשרויות בחירה. אחר כך הייתי צריכה להרשם ולהתקבל ואז להעביר אישור ללימודים. נפתח תהליך של קביעת תנאים. (לימודים+נסיעות וכלכלה. לא קיבלתי סיוע בשכר דירה כמו סטודנטים צעירים לתואר ראשון). זה היה סיוט. הלימודים לא היו קלים ולא היה לי קל מבחינה חברתית. הייתי כבדת שמיעה היחידה. המרצים לא התחשבו בי בכלל וזה היה תופת. השארתי שני תינוקות בבית (ילד בן פחות משנתיים וילד בן 3.5). כמעט לא ראיתי אותם אבל כשסיימתי את הלימודים ומצאתי עבודה זה היה שווה.

צלף

New member
גם הדיבור שלי תקין

המפתח הוא עקשנות - להתעקש ולהתעקש - מתי שחיפשתי עבודה היה מיתון ובסוף כן מצאתי...אל תרפי מניסיונות לחפש עבודה כמו כול אחת אחרת...

בועת sabon

New member
אני מסירה בפנייך את הכובע

פשוט אין לי מילים. אני לא הייתי מצליחה בחיים לעבור את זה. לא כולם בנויים לזה. פשוט הדהמת אותי עכשו!

shay419

New member
כנ"ל, אותו הסיפור, וממש עצוב שכך מתייחסים

אלינו.................

למעלה