שלום לכולם

TatyBar

New member
אין לי הומור אגב. אני ממש משעממת.

איזה יישוב קהילתי בראש שלך? גדלתי בבאר שבע.

TatyBar

New member
עם כל הסימפטיה

זה בכלל לא משנה מי אשם. ואגב - בד"כ הם אשמים בכך שהגיעו למקום שחשבו שיוכלו לנוח בו ולא לעשות כלום ורק לקבל כסף מהמדינה. אבל גם זו לא סיבה נכונה לכולם. וגם זה - ממש לא משנה. הם קשיי יום, וזה ניכר בכל אספקט של השכונה. והבעיה נוצרת כששכונה הולכת וגדלה ויש בה יותר ויותר אנשים קשיי יום. אחד על אחד - זה לא איכפת לאף אחד - ואגב, למי שזה כן איכפת לו - יכול לעזור. אבל זו עזרה של אחד על אחד. כשזה הופך לתופעה - יש לזה חיים משל עצמו. ואז התרבות והזוהמה והשעמום והאלימות והאגרסיות משתלטים על כל מימד חיובי שיכול להיות לאנשים כאלה כבודדים. ולא דין אדם בודד כדין קבוצה "הומוגנית". ושוב- אני בטוחה שאחד על אחד - משפחה כזו יכולה לארח בשמחה וחום עם בישוליים ביתיים מעולים. הבעיה היא במכלול. בראיה של השכונה. בדברים שהופכים למאפיינים את השכונה. והמאפיין לא "נדבק" לשכונה כזו ללא שהוא קיים שם באמת. אז אתה יכול להיות כמה פיליטיקלי קורקט שאתה רוצה - אבל אותי חיי רחוב כאלה לא מעניינים בשיט ולא נחמדים לי בכלל אלא מפחידים אותי ומגעילים אותי ומרתיעים אותי לגמרי מלהתקרב למקום כזה. וכן. יש לי ילדים. ילדות למען האמת. ואני מאחלת להן שעמום נוסח weesp- מ"עניין" נוסח חוליגאנים משועממים ברחוב. אז צר לי שאני ממש לא קונה את השכנוע הזה שלגור ב"שכונת מהגרים" זה כל כך טוב ונעים ויפה ואיכותי שאנשים עושים את זה מבחירה. אנשים גרים במקום הזה כי זה מה שהם יכולים להרשות לעצמם. מוטב שיראו את השכונה שלהם כמו שהיא באמת - ויעבדו קשה כדי לצאת ממנה ולהתקדם בחיים למקום נעים ואיכותי ונקי יותר, מאשר שימשיכו לחיות בסרחון וינסו לשכנע את עצמם שהם בגני וורסאי. וכמה זה מעניין פה ונחמד ויפה. המלך הוא עירום. גם אם הוא משוכנע שהוא לובש ארמאני. ולגבי אנשים קשיי יום הולנדים בלונדינים - תסלח לי שאני לא מכירה את הולנד כל כך טוב עדיין. אולי יש מקומות כאלה. אולי לא. אבל למהגרים יש נטייה גדולה יותר להבדיל את עצמם כי קשה להם להשתלב. אז הם בכוונה מקצינים את מאפייני התרבות ממנה הם הגיעו. כדי "להשתלט" על המאפיינים התרבותיים הקיימים ולהפוך אותם לכאלה שהם יכולים לעמוד בהם. אז סבבה. אם הולנדי יקצין את מאפייני התרבות שלו - הוא רק ישתלב טוב יותר בסביבה שלו. ואני לא מכירה תרבות הולנדית צעקנית וולגרית. בוודאי שיש אנשים כאלה, כבודדים, - אבל זה לא המאפיין התרבותי של ההולנדים. שוב - ההבדל בין אדם לקבוצה. אתה מכיר את הסרט שלומדים ממנו למבחן בשגרירות? באחת הפעמים הראשונות שצפיתי בסרט, הייתי עם בעלי ההולנדי הבלונדיני
והם מראים שם בתים "סוציאליים" ואומרים שייתכן שאתה, כמהגר שצופה בסרט כרגע, תגיע לשם כמו שהגיעו רבים לפניך, וכשהם הגיעו אז ההולנדים שגרו שם עזבו - כי הם יכלו להרשות לעצמם מקום טוב יותר. ובעלי צחק מה- pc של הסרט. כי ההולנדים לא עזבו סתם כי יכלו. הם עזבו כי המאפיינים של השכונה הזו כבר לא היו "שלהם". וכשזה אחד או שניים - זה לא משנה את אופי השכונה. אבל כשזה 90% מהסובבים אותך - אז אתה מתחיל להרגיש זר בבית שלך עצמך. אז צר לי על היעדר הpc בדברים שלי. אבל להתעלם מהמציאות - לא יישנה אותה.

מלפפiן

New member
טאטי, נראה לי שאת די עושה הכללה

מפני שעדיין לא הגעת לכאן, או לא היית כאן מספיק זמן כדי להכיר את החברה ההולנדית על כל רבדיה. אז נכון ששכונת מהגרים זה בדר"כ כלל לא להיט, אבל השאלה למי? למשפחה בהחלט, אבל נראה לי שבחור או בחורה צעירים הגרים לבד דווקא יכולים להנות מאד בשכונה כזו, שהיא הרבה פעמים יותר תוססת ומעניינת מאשר שכונה "מנומנמת" הולנדית. ודווקא בגלל זה, אני יכולה לתאר לעצמי שישראלי ירגיש יותר "בבית" בשכונת מהגרים מאשר בשכונה הולנדית טיפוסית, אבל כמובן זה תלוי בבנאדם. ולגבי תרבות הולנדית וולגרית. יש, יש גם מספיק כאלה. תאמיני לי שאת עוד תראי אותם, אולי זה לא יהיה ב-WEESP (סה"כ אני לא מכירה את העיר הזו ממש), אבל הם נמצאים כמעט בכל מקום. בעברית קוראים לזה עמך. ועמך יש גם בישראל, גם בהולנד וגם בכל מדינה אחרת. ומי שלא מאמין לי, צפייה של 5 דקות בסידרה להיט התורנית "OH OH CHERSO" תוכיח את עמדתי. סידרת ריאלטי על חבורה של בני נוער לבנים "אינטליגנטים" מהאג שמבלים ביוון. ולגבי המבחן בהולנדית- כן זוועה. הם חושבים (מחברי המבחנים) שכל מי שניגש למבחנים שלהם הוא איזה פרימיטיבי מאיזה שבט נידח באפריקה שבא לחיות על דמי אבטלה. דא. תאמיני לי שניתקלתי כבר בשאלות כאלה ויותר מטומטמות כשעשיתי בזמנו את המבחנים, ואני בטוחה שמחבר המבחן היה יורה בעצמו כדור אם הוא היה יודע באיזו שכונה אני גרה, בזמן שהוא מסביר לי על "בתים סוציאלים" והאפשרות שזו תהיה השכונה החדשה. כתבה שממש אבל ממש הרגה אותי מצחוק בזמנו, היתה כתבה על חפיפת שיער. 2 עמודים שמסבירים איך צריך לחפוף שיער - כמה שמפו לשים, כמה קונדישינר, ולא אני לא מאמינה שהכוונה היתה רק לימוד השפה, מן הסתם היתה איזו מחשבה מאחורי זה שהמהגרים הם מלוכלים שלא יודעים איך להתקלח. חבל רק שהם לא מסתכלים על הסטטיסטיקות, המהגר ההמוצע מתקלח כל יום, לעומת ההולנדי הממוצע שמרשה לעצמו מדי פעם לוותר על מקלחות...

Ronronit1

New member
מאיפה הסטיגמות האלה?

את כותבת פה הכללות גסות ומאוד לא נכונות! גרתי באמסטרדם בשכונות מהגרים, בשכונות מעורבות ובשכונות הכי יוקרתיות, וראיתי הרבה מאוד הולנדים בלונדינים עם חינוך מזעזע, בלי טיפת דמיון שמנסים לחנך את כל העולם. גם הולנדים בלונדינים חוליגנים שצועקים, אגרסיביים ומקללים ראיתי.... יותר מבודדים! גרתי במשך כמה שנים בשכונת מהגרים (GEIN) שרוב ההולנדים אפילו לא ביקרו שם, וזו היתה שכונה שקטה, ירוקה ודי נחמדה. ואגב, המידע שבסרטון מוטעה מאוד. אני מכירה כמה וכמה הולנדים שגרים בבתים סוציאלים בשכונות הכי טובות של אמסטרדם (ריווירן בורט, ניו מרקט, יורדאן). הם משלמים סכומים מגוכחים לשכירות ולא יעזבו את הדירות שלהם כל כך מהר.... אגב, מגורים עם משפחה, נכון, כשנולד לי ילד וחיפשנו דירה לקניה, קודם כל בדקנו את בתי הספר בכל איזור, ובסופו של דבר קנינו דירה באיזור מאוד הולנדי, וכמעט ללא מהגרים, אבל תמיד אפשר ללכת לבתי ספר באיזורים אחרים, וחלק מאיזורי המהגרים לא כל כך רעים מבחינת חינוך... ולמי שאין ילדים, ממש לא נורא לגור בשכונות מהגרים, אם זו לא אחת מהשכונות המאוד "קשות". הרבה יותר נורא בעיני לגור במרכז העיר באיזורים התיירותיים. הולנד הפכה ממקום שמקבל ולומד מתרבויות אחרות למדינה מאוד גזענית בשנים האחרונות וחבל. כדאי שתפקחי את העיניים, ותראי את הולנד כמו שהיא באמת במקום לקבל תמונה מאנשים צרי מוח!

TatyBar

New member
הכעס שלך מעיד עלייך. לא על מה שכתבתי.

סטיגמה לא באה לעולם בלי שיש מספיק ראיות לתמוך בנכונות שלה. ואם יש לך בעיה שזה לא פוליטיקלי קורקט - נו שויין. לי יש בעיה גדולה יותר עם צביעות. ואת התמונה שלי אני לא מקבלת מאנשים צרי מוח. יש דברים שראיתי בעצמי. ואת היתר - מספיק לי לשוחח עם בעלי. יותר הולנדי מזה לא יכול להיות.

למעלה