שלום לכולם

שלום לכולם

שלום, אני וחברה שלי רוצים לעבור תוך מספר שנים להולנד והייתי שמח לקבל יותר פרטים פרקטיים לגבי המחייה שם מנקודת מבט של ישראלי שחי ועובד שם, כדי לעזור לנו לכוון להחלטות חכמות יותר מבחינת איזור מגורים, מציאת עבודה וכו' אני אודה מאד לאנשים שיוכלו לעזור לי פה ליצור קשר עם ישראלים כאלה כדי שהמעבר שלנו יוכל להיות חלק יותר. תודה רבה, בני

smaak

New member
יש לכם דרכון אירופאי?

זו השאלה הראשונה. בשביל לחיות באופן חוקי בהולנד צריך להחזיק דרכון של אחת ממדינות האיחוד, או להגיע דרך וויזת עבודה/לימודים.

בקרוב מאד כן

דרכון רומני לי, לחברה שלי אין. הדרכון הרומני יקנה לי מיידית אפשרות לגור שם בצורה חוקית אבל לא לעבוד שם, לזה אני אצרטך לחכות עד 2012 או במקרה הרע ביותר 2014 (שנת הסרת ההגבלות על רומניה ובולגריה).

ayala26

New member
ומה תעשה שנה?

זה לא פשוט לחיות בהולנד בלי משכורת בכלל
אני ישראלית שחיה ועובדת בהולנד אבל אני הגרתי בגלל בן זוג הולנדי וזה היה לפני 8 שנים אז אני לא חושבת שהידע שלי רלוונטי לא בגלל המקרה ולא בגלל שעברו המון שנים.

אני לא עובר מחר

מן הסתם נעבור כשאני אוכל לעבוד שם, אבל הייתי רוצה להתעייץ בקשר למקומות עבודה, ומגורים והחיים בכלליות שם, להבין אם זה מה שאנחנו רוצים.

Fair game

New member
לכל מדינה יש את היוקר מחיה

והבעיות שלה לא כל הנוצץ זהב ואני לא חושב שזה נכון להשוות לישראל

liatzz

New member
כמו שנכתב ע"י SMAAK

בלי דרכון לא תהיה לך אפשרות לגור בהולנד....וכפי שכתבת בעצמך-כל עוד הדרכון האירופאי שברשותך, אינו כולל אשרת עבודה, לא תוכל לעבוד בהולנד, (כמעט)אף מעסיק לא יקבל אותך בלי האשרה המתאימה, כי המעסיק לא ירצה להסתכן .ולכן רק תוכל לגור בה. ולא נראה לי שתרצה לגור בהולנד, מבלי יכולת לעבוד בה. חברתך צריכה לקבל אישור מחייה ועבודה, ועל מנת לדעת מה הן זכויותיה עם הדרכון שלך, כדאי לך לפנות לשגרירות הולנדי בישראל.

תודה לעונים

את החלק של הזכויות בתור אזרח רומני ואם אוכל לעבוד וכו' הבנתי כבר, הסתכלתי באתר של האיחוד האירופאי והסתכלתי באתר ההגירה ההולנדי. יש על רומניה ובולגריה הגבלות עבודה בגלל שהצטרפו ב2007, בדיוק כמו שמדינות אחרות שהצטרפו כמה שנים לפני היו מוגבלות. ההגבלות האלה היו מ2007 עד 2009, חודשו על ידי ההולנדים מבחירה ב2009 עד 2011 ואם ההולנדים יירצו להמשיך עם ההגבלות ייצטרכו להוכיח לאיחוד האירופאי שיש להם סיבה אמיתית לעוד שנתיים, אחרי זה אין להולנד אפשרות להמשיך עם המדיניות הזאת. אז מהבחינה הזאת אני די בסדר. מה שרציתי זה דרך לתקשר בצורה קצת יותר אישית עם מישהו שגר ועובד בהולנד כדי שאוכל להתייעץ בצורה קצת יותר ספציפית ולא על ההגירה עצמה אלא על מקומות עבודה ואיזורי מגורים וכל מיני פרטים כאלה שיהיו לי קשים יחסית ללמוד בעצמי מהאינטרנט וגם יהיה טוב לקבל חוות דעת ישראלית בנושא. אשמח ליצור קשר עם אדם כזה. תודה רבה

Fair game

New member
כמו בכל מדינה

יש אזורי מגורים טובים יותר וטובים פחות ומזה נגזר גם מחיר הבית שכירות/קניה. אם יש לך כסף תוכל לגור באזור טוב ולהיפך. כדי לעבוד אתה צריך לדעת את השפה וכמובן רצוי לבוא עם מקצוע כדי שיהיה לך יותר קל לחפש עבודה

נראה לי

נראה לי שהוא התכוון למשהו יותר ספציפי: איזו עיר נחשבת טובה ואיזו לא. איזה איזור נעים וכו'.

Fair game

New member
לכל עיר יש את היחודיות שלה

יש גם ערים יותר קטנות וכפריים. לגבי איזורים בתוך הערים זה תלוי במה הוא מחפש? שכונה שקטה לילדים או מרכז העיר? דירה זולה או יקרה בדר"כ אזורי המהגרים יחשבו לפחות טובים

סתם הערה

אני גר בשכונת מהגרים (אפילו אחת מה-aandachtswijken) ואני ממש לא מבין למה חושבים שאלו שכונות "פחות טובות". ברור שזה לא ממש היורדאן, אבל ההולנדים קצת הגזימו.

Fair game

New member
לפעמים זה סתם סטיגמה

בדר"כ שכונות מהגרים זה לא נשמע טוב

TatyBar

New member
יש הבדל

בין מהגרים בודדים לבין שכונות או "גטאות" של מהגרים קשיי יום שלא משתלבים בחברה ויוצרים שכונות בהם התרבות שונה מזו המאפיינת את העיר או המדינה, בהם הרמה התרבותית והסוציואקונומית נמוכה בהרבה מהממוצע ושבני עשרה משועממים מרשים לעצמם "להשתעשע" על חשבון עוברים ושבים או רכושם. לא בכדי עלות המחייה במקומות כאלה תהיה זולה משמעותית ממרכז או "צפון" העיר בה אתה גר. וזה מה שאומר בד"כ שכונות מהגרים. לא מעניין בכלל סטיגמה או לא. וכן, לכל כלל יש יוצא מן הכלל ואם תקרא לאמסטלפיין שכונת מהגרים - ברור שלא תתכוון לכל מה שאמרתי למעלה (ואין לי מושג מה זו השכונה שעליה דיברת). אבל הסטיגמה לא באה בלי מכנה משותף שכן מתקיים לאורך זמן, עד שהוא הופך למאפיין עיקרי את ה"סטיגמה". צר לי על היעדר ה- pc. אבל אני לא עוברת למקום כזה. ואני מקווה מאוד שבחיים לא אאלץ לעבור למקום כזה שהוא "שכונת מהגרים".

המממ

1. הם לא קשיי יום כי בא להם להיות קשיי יום 2. קשיי ההשתלבות הם לא רק ואפילו לא בעיקר באשמתם 3. מעניין שאף פעם לא נשמעו טענות שעניים הולנדים בלונדינים הם קשיי יום עם קשיי השתלבות (למרות שלפעמים הם יודעים אפילו פחות הולנדית מ"מהגר", ושבלי ספק הם "קשיי יום"). 4. חיי הרחוב בשכונת מהגרים לפעמים יותר מעניינים ונחמדים מאיזה שעממון נוסח almere. והאוכל בטוח יותר טעים וזול. ולאנשים אכפת אחד מהשני. 5. אני בהחלט מאחל לך לגור רק איפה שתרגישי בנוח. אמן.

אספרסו2

New member
יש לך ילדים?

יש לך מרצדס חדשה? כי גם על הילדים וגם על המרצדס קשה לשמור במקום כזה, אם אתה לבד ומתחבר לחבר'ה בשכונה-שיבושם לך.

TatyBar

New member
גם בלי מרצדס חדשה

לי יש שתי ילדות. וגם אם לא יקרה להן כלום, אני לא רוצה שזה מה שהן ייראו כשהן גדלות. אני רוצה שייראו תרבות, וחינוך, ושאיפות, וסובלנות, ונימוס, ואסתטיקה. את הגדולה שלי לקחתי לפני שבוע לראות את מופע הגאלה של הפילהרמונית עם זובין מהטה שהציגו קטעים של כרמן. בשילוב פלמנקו. והיא בת 7. ומתה על כרמן. וגם על פיות ונצנצים ואיפור ודורה וטינקרבל ועדיין מאמינה בפיית השיניים. והזמר הנערץ עליה הוא יוסי בנאי (על שלל שיריו הישנים אגב) והיא כבר הלכה איתי לבלט הישראלי ול"בולשוי הקטן" שהגיע להופיע בארץ והיה מדהים.. אז כן. היא נחשפת גם לתרבות אחרת. שקיימת באיזור שלה ובשכונה שלה ובעיר שלה. ולסגנון לבוש ודיבור נכון ורהוט ונימוס וכבוד. ואת זה אני רוצה שתראה. לא גרפיטי ברחובות.

למעלה