שלום לכולם

• פותח הנושא jmx
  • פורסם בתאריך

jmx

New member
שלום לכולם

התחלתי טיפול תרופתי בגלל האוסידי שיש לי. הטיפול התרופתי שניתן לי הוא ציפרלקס 10 מיליגרם ורספרידל 2 מיליגרם. עכשיו הבעיה היא, שבעלון לצרכן של הציפרלקס רשום בבירור שאסור לערבב אותה עם תרופות אנטי פסיכוטיות, בייחוד לא עם החומר הפעיל ריספרידון- שזו בעצם המולקולה של הרספרידל. אם רשום שאסור ויש איסור אז מדוע הרופא רשם לי את שניהם כטיפול? מה עושים? ממשיכים את הטיפול שנקבע הוא מפסיקים?

אמא11

New member
היי JMX ובוקר טוב

אני חושבת שזו שאלה שצריך להפנות לרופא או לרוקח. לנו כאן בפורום אין ידע מספיק על מנת לענות לך. במפגש שבו התארח הפסיכיאטר, דר' שטרייכר, הוא ציין שיש פרוטוקול לגבי טיפול תרופתי בOCD ושמקובל קודם לתת תרופה מסוג SSRI, ואם היא לא עוזרת או שיש תופעות לוואי, מנסים עוד תרופה מסוג זה, ואחר כך ממשיכים (עם אנאפרניל..עם אוגמנטציה - שילוב של אנטיפסיכוטי). רוב האנשים ששוחחתי איתם על טיפול תרופתי טופלו בכזו דרך. יחד עם זאת ידוע לי שיש כמה רופאים שנותנים ישר טיפול משולב, כלומר עובדים לפי פרוטוקול שונה. אני הייתי מוסיפה שאלה לגבי הנחיצות של טיפול משולב ישר על ההתחלה. האם לא שווה לבדוק אם ,אולי, לציפרלקס תהיה השפעה מאד טובה בלי התוספת של רספרידל? אני מציעה לך לשאול את השאלה בפורום "תרופות" כאן בתפוז אנשים, שמנוהל ע"י רופא, או בפורום בו עונה פסיכיאטר (אולי יש בדוקטורס) אבל תוסיף נתונים כמו האם מדובר בOCD קשה או במצב של חוסר תפקוד, כמו האם טופלת בעבר בתרופות אחרות שלא עזרו. כמובן שכדאי גם להתקשר ביום א' לרופא שלך ולשאול אותו כי הוא זה שאמור לתת לך מענה לגבי שאלות על תרופות. נשמח אם תעדכן אותנו מה התשובה תמי

למעלה