שלום לכולם...

inbalmb

New member
שלום לכולם...

ערב טוב לכולם, אני שוקלת לעבור עם בעלי להולנד אני בעלת דרכון רומני בעלי ללא דרכון זר. עכשיו מפה יש לי 2 שאלות לחברי הפורום ואודה לכל מי שיוכל לתרום מהידע/ניסיון שלו. 1. ראיתי באחד מההודעות פה בפורום שבגלל שרומניה נכנסה לאיחוד רק ב-2007 עד 2014 בעלי אזרחות רומנית אינם שווי זכויות לחברי האיחוד הוותיקים יותר מה המשמעות של הדבר ומה ההגבלות שחלות עלי בזמן הזה??? 2. האם בעלי יכול לשהות עימי שם באופן חוקי?? ומהם ההגבלות החלות עליו???

מלפפiן

New member
הגבלות בהולנד על בעלי דרכון רומני,

ממה שהבנתי מאתר משרד ההגירה ההולנדי, בתור אזרחית רומניה מותר לך לעבור לגור בהולנד אבל אסור לך לעבוד. חוקי העבודה החלים על אזרחי רומניה דומים לחוקי העבודה החלים על ישראלים. אסור לעבוד, אלא אם כן המעסיק מבקש להעסיק ספציפית אותך, מפני שהוא לא יכול למצוא אזרח הולנדי לאותה עבודה. ההבדל בין רומנים לישראלים בנושא העבודה הוא, שאם מצאת מעסיק שמעוניין בך, אחרי שנה עבודה אצלו, את זכאית אוטומטית לאישור עבודה חופשי בהולנד, בעוד שישראלים זקוקים תמיד להאריך/לבקש אישור עבודה חדש במידה והם מחליפים מעסיק (במידה והם היגרו להולנד על בסיס אישור עבודה). הבעיה היא כמובן למצוא מישהו שירצה להעסיק אותך ולעבור את כל הבירוקרטיה מול משרד ההגירה. אפשרות שניה היא לעבור להולנד בלי לעבוד, אבל אז את צריכה להוכיח שיש לך יכולת כספית להתקיים ללא עבודה. בקשר לבעלך, הוא יוכל כנראה לעבור להולנד כבן זוגך אבל אבל אני לא בטוחה אם זה מקנה לו אישור עבודה או לא. הייתי ממליצה לך לבדוק זאת מול שגרירות הולנד, או להתקשר ישירות למשרד ההגירה ההולנדי - IND

inbalmb

New member
תודה רבה על העזרה

זה כבר נתן לי אינדיקציה מסויימת ובאמת נבדוק מול הרשויות כמו שהמלצת

למעלה