שלום לכולם.

שלום לכולם.

איני יודעת אם נכנסתי לפורום הנכון אבל אשמח לכוונון נכון במידה וצריך. יש לי בעיה רצינית. אין לי מילה לעצמי או שיותר נכון איני עומדת במשימות וביעדים שאני מציבה לעצמי. אני חיה במינוס שלא נגמר, ממשיכה לאכול לא מסודר, כל מיני הרגלים שאני מנסה לשנות וכדו'. מקווה שמה שפירטתי בקטנה תיתן לכם איזשהו מידע לאיזה פורום אני כן יכולה לפנות. תודה רבה והמשך שבוע טוב.

ordanco

New member
המקום

ליאת שלום, את במקום הנכון, לא כתבת מה את רוצה, זה לא המקום שלנו לומר מה נכון או לא נכון וכיצד צריך לחיות, נשאלת שאלה פשוטה: מה את רוצה? כיצד את רוצה לחיות?

כן אבל ראיתי לנכון לא לפרט כרגע את כל הבעיות

כיוון שלא ידעתי אם אני בפורום הנכון, כמו שכתבתי קודם. אז ככה, מה אני רוצה ואיך אני רוצה לחיות אלה שתי שאלות כלליות מדי.. אני מעדיפה להתעסק בשאלה שאלה. אני לא יודעת לתכנן זמן נכון, וגם אם אני מנסה אני לא עומדת בזה. נגיד אני רושמת לעצמי על דף מה אני הולכת לעשות באותו יום כדי שיהיה לי קצת יותר סדר בבלאגן ואני פשוט שוכחת שהדף קיים. אז נכון אני רושמת אבל מה עשיתי בזה? בגלל זה כבר אני לא קונה יומן. אפילו דברים שאני צריכה לקנות אני רושמת אבל לא מסתכלת ברשימה אחכ ואין לי מושג למה זה קורה.. אולי כי דעתי מוסחת יותר מדי.. אני גם יכולה לצאת מריכוז מהר מאוד... אולי יש קשר אחד לשני. זהו לבנתיים.. אני מרגישה שהצלחתי לבלבל גם אותך לא רק אותי. בכל מקרה תודה על התשובה =] יום טוב!

ordanco

New member
לזרוק את היומן לפח

שלום ליאת, זיהית יפה שבמה שלא עובד- עוברים לדבר הבא. ממבט ראשון ועדין לא ממש מקצועי נראה ששווה לבחון מאמנים שמתחים בקשב וריכוז, או בניהול זמן מעשי ויעיל. אני לא מאמן בתחומים האלה ואשלח לך משהו במסר לעיונך, שווה לך לקבל מפה עוד כמה טיפים - יש פה מאמנים טובים. בהצלחה!

:(

יש לי בעיה רצינית. קודם כל עברתי בתיכון אבחון דידקטי. ולא נמצאו לי שום בעיות אך הבחורה שעשתה לי את המבחן אמרה שכן יש מקום לריטלין. והוריי לא מסכימים שאקח את זה. אני מאוד מבולבלת כי אין בידיי מספיק מידע על הנושא הזה. אני בכל מקרה אקרא מה ששלחת-תודה! מקווה שזה יעזור לי במקצת. גם ביקשתי מהרופאה שלי שתשלח אותי לבדיקת "טובה" שמאבחנת אם אני צריכה ריטלין והיא לא הסכימה אמרה אין שום סיבה שאקח את התרופה כרגע כי אני לא לומדת, בסה"כ בשירות לאומי. אך כל החוסר ריכוז מתבטא בשירות ובחיי היום יום. משימות שאני מתחילה ולא מסיימת. רצון לקום כל פרק זמן מסויים, כיוון שיש לי "קוצים בישבן".

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
קשב ריכוז והתארגנות

יקירה, לפי כל הסימנים שאת מתארת, יש לך הפרעת קשב וריכוז. נשמע לי מוזר שלא נמצאה בעיה באבחון אבל נאמר שיש מקום לריטלין. ריטלין ניתן על בסיס של אבחנה של קשב וריכוז. אין דבר כזה לתת סתם ריטלין כשאין בעיה. אולי אין לקות למידה מובהקת אחרת, אבל יש בעית קשב וריכוז. יש המון חומר באינטרנט, חפשי ותקראי. בעיות קשב וריכוז פוגעות ביכולת הריכוז שלך, ביכולת ההתארגנות שלך ובעצם בכל הדברים שאת מתארת שמפריעים לך. הבעיות האילו מפריעות לך גם אם את לא לומדת - וריטלין יכול מאוד לעזור. בנוסף, הדבר הנכון הוא להגיע לאימון אישי בתחום הקשב והריכוז - הטיפול המתאים ביותר הוא שילוב של טיפול התנהגותי וטיפול תרופתי. התרופה מאפשרת יותר שקט פנימי והטיפול ההתנהגותי מאפשר לגבי דרכי התמודדות טובות עם האתגרים היומיומייים שאת מתמודדת איתם. לאיזה רופאה הלכת? רוב הרופאים אינם מבינים בתחום הקשב והריכוז, אפילו לא הפסיכאיטרים שזה אמור להיות המומחיות שלהם. בכל מקרה, אבחון קשב וריכוז מתבצע על ידי פסיכיאטר (שמבין בתחום, לא כל אחד). בדיקת הטובה רק אמורה לעזור לקבוע מינון ריטלין, לא לומר אם יש צורך בריטלין באופן כללי. בפורום של קשב וריכוז תוכלי לקבל המלצות על פסיכאטרים מתאימים באזור שלך ובקופה שלך. לפי הכרטיס שלך את בת 19. אמנם צעירה אך בכל זאת יכולה לקרוא וללמוד על הנושא בעצמך, ולדאוג לקבלת אבחון וטיפול הולמים. אל תזניחי את הנושא. אני מאמנת הרבה אנשים מבוגרים בעלי הפרעת קשב וריכוז שמוצאים שהחיים משתבשים להם והם אינם מצליחים לממש את עצמם בגלל חוסר אבחון וטיפול בבעיה. אל תחכי שנים כדי לטפל, הטיפול והאימון יכולים לשנות את חייך.

את צודקת לגבי הכל.

הרופאה שלי היא לא מומחית בתחום הזה לכן לא נתנה לי מספיק מידע. בכל מקרה אקרא קצת חומר באינטרנט לפני שאפנה לאיזה איש מקצוע כי בכל מקרה אין לי כרגע כסף לממן טיפול אישי. תודה והמשך שבוע טוב. נ"ב לקח לי קצת זמן להגיב כי כל פעם לא יכולתי לשבת דקה אחת מסכנה לכתוב תגובה. פשוט חוסר ריכוז.

einatgross1

New member
חיתוך לחם בכפית במקום בסכין

שלום רב לך! צר לי על המקום אליו נקלעת. זהו מקום שבו יש תחושה של איבוד שליטה ולא קל להיות שם. חלק מהבעיה נובע מההחלטה שלך לנסות שיטות פחות ופחות טובות לניהול זמן. למה הדבר דומה? לאדם שניסה לחתוך פרוסות לחם עם סכין, לא הצליח, ולכן החליט לנסות לחתוך את הלחם עם כפית! כדאי ללמוד סיסטמה מסודרת לניהול זמן ולאחר מכן, במידת הצורך לקחת ליווי להתארגנויות ספציפי ות בחייך. באהבה ובהצלחה!

תודה רבה.

מקווה לצאת מהתסבוכת כבר בגיל צעיר. אין לי כוח להמשיך ולחיות חיים לא מסודרים רק כי המערכת אינה עוזרת מספיק.

רגש והגיון

שלום לך ליאת, כפי שהבנת, יש מאמנים בכל מיני תחומים, עם הכשרה ונסיון שונים. לי אישית אין שום ידע ונסיון בתחום של הפרעות קשב. ומצד שני יש לי הרבה ידע ונסיון בתחום של עבודה רגשית. ויצא לי הרבה פעמים להבחין בכך שעניינים רגשיים יכולים לגרום בקלות לחוסר ריכוז, חוסר התמדה, כל מה שכתבת. זה קורה כל הזמן. ועבודה רגשית עוזרת מאוד. אם ההורים שלך לא רוצים שתקחי תרופה, האם הם מוכנים לעזור לך לממן עבודה להתפתחות אישית? כי אם כן, אוכל להמליץ לך על כמה קורסים וסדנאות, או עבודה אישית. בהצלחה רבה

לא אין באפשרותם לעזור לי לממן טיפול

ולכן אני אובדת עצות כרגע. בנתיים מה שנשאר לי הוא לקרוא מאמרים בנושא.. לנסות לטפל בעצמי בבעיה כרגע. לפחות עד שאלך לטיפול אישי. שבוע טוב.

ממליצה לך על הספר "7 ההרגלים של אנשים אפקטיבי

אנשים אפקטיביים ביותר. יופי של ספר לעבוד איתו. בהצלחה

תלתלית3

New member
ליאת חמודה

מקיראת דבריך נראה כי אכן יש לך בעית קשב וריכוז. את סובלת ממוסחות יתר, את סובלת מדחיינות, מזכרון לטווח קצר. אלו סימפטומים של בעית קשב וריכוז. מאמנים להפרעות קשב וריכוז יכולים לתת לך מענה וכלים כדי שתוכלי להתנהל יותר טוב בחייך. לפני הרטאלין, שווה לנסות אימון. יחד עם זאת אין לשלול את הרטאלין למצבים בהם את נזקקת לריכוז יותר גבוה. בכל מקרה רק פסיכאטר המומחה לנושא יכול לתת לך ולקבוע את המינון עבורך. בדיקת טובה עוזרת לך להבין אם יש שינוי בין התנהגותך לפני הרטאלין ואחריו. אגב אני יודעת שיש מטפלים שמעניקים תרופות טבעיות לבעיה. החומר רב באינטרנט. יש גם פורום בנושא לנוער ומבוגרים. אני בטוחה שאם תכנסי ותקראי תחכימי ותראי מה הכי מתאים לך. בהצלחה, חייך יכולים ללהתנהל אחרת, טליה

ווואו תודה רבה.

כן זאת כנראה הבעיה העיקרית. אני למשל רוצה כבר שבוע לכתוב תגובה למישהי פה ורק עכשיו לא יודעת למה אני מצליחה. אני נורא מבולבלת בזמן האחרון ויש לי בלאגן אחד גדול בראש ואיני מצליחה לנהל את חיי כמו שאני רוצה. אני אחפש חומר באינטרנט כי כרגע אין לי מספיק כסף בשביל מאמן אישי. תודה בכל זאת. המשך שבוע טוב

ליאת יקרה, אני אענה לך מנסיוני האישי

כאישה בת 51 עם "תופעות" דומות כל החיים. בזמני לא היה לזה שם אפילו, לא איבחונים ולא כלום. כשהתחלתי להתאמן התחלתי לשאול את עצמי שאלות בעזרת המאמנת שלי, והתחיל להיות סדר בראש, ובעקבותיו גם בהתנהלות. שאלה כמו ששאל אורן-מה את רוצה?... מה עושה לך שאלה כזו? הצלחות רבות ויום טוב

תודה רבה.

השאלות לא יעזרו כיוון שהחוסר ריכוז מונע ממני להשקיע זמן בעצמי, ואני שוכחת לעשות עוד הרבה דברים חשובים. תודה בכל זאת. והמשך שבוע טוב!

למעלה