שלום לכולם!

שלום לכולם!

נעים מאוד, אני חדש בעסק. פתחתי היום חשבון פייפל ואני רוצה לפתוח חשבון באייבי. יש לי כמה שאלות ויותר מאשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהם... 1)יש הבדל ברישום לאייבי מאיזו מדינה? כי ראיתי שיש אתר אייבי מארצות הברית, בריטניה ועוד. אפילו ראיתי אפשרות להציג אייבי מהארץ(בעברית?) רציתי לדעת מה ההבדל פשוט. 2)מה קורה אם מזמינים מוצרים חשמלים באייבי מבחינת השקע? הרי שקע של ארצות הברית שונה מישראל שהוא אירופאי. אפשר לבקש להחליף שקע או שפשוט לקנות מוצר אירואפי באייבי? אני פשוט רוצה לקנות מטענים למחשב וסלואר... 3)יש מכס על מוצרים שקונים באייבי? כאילו על איזה מוצרים בדרך כלל המכס בארץ ידרוש תשלום עליהם ואם כן איפה זה מבתצע? עלי לנסוע לסניף דואר כדי לשלם מכס ולשחרר תחבילה או לנסוע למשרד מסוים של המכס לצורך כך? 4)ברישום לאייביי שמתי לב שמבקשים ממני רישום מספר סלולאר (כמו בפייפל) האם זה בטוח לצורך מה זה? תודה רבה :)

ozitex

New member
תשובות

כעיקרון תקנון איביי קובע שאתה צריך לפתוח חשבון במדינה שבה אתה חי, אם כי רבים פותחים שם משתמש במדינה שונה. כל איביי מתנהג שונה אבל הכי פופולרי הוא COM. גם עמלות הליסטינג משתנות זירה לזירה. זה כאילו אתה מזמין מאתר שאינו איביי- גם שם יש את בעיית השקעים ומתח החשמל. צריך פשוט לוודא שהמכשיר שאתה קונה מתאים למדינה שבה תשמש בו. מכס ו/או מע"מ מוטלים על מוצרים שערכם עולה על 50$ כולל הובלה. בדרך כלל החיוב מתבצע דרך הדואר אבל יש מצבים שבהם נדרשים להגיע למכס לשחרור. סלולרי מתפקד כטלפון לכל דבר.

אוקי...

אז שאלה אחרונה. אני פשוט הזמנתי מאתר לא מאי בי פשוט מחנות דרך פיפל מעמד שולחני למכשיר הסלולארי שלי (נקסוס) פלוס בטריה נוספת ו3 מגיני מסך, סך הכל יצא לי 80 דולר. זה אומר שיהיה לי מכס והכל לפי דבריך. אך אם אחלק את ההזמנה ל2 חלקים של 40 ו40 בהפרש של חודש, זה יהיה בסדר? כי אז לא אשלם מכס או מע"מ לא? או שבגלל שזה ציוד נלווה ולא באמת מכשיר אין חשש ממכס גם ככה. תודה על העזרה...

כל חבילה עומדת בפני עצמה לעניין מיסים

כלומר, אם תזמין את כל המוצרים היום, אבל תבצע שתי הזמנות נפרדות - אז לא תשלם מיסים עבור החבילות. רק וודא שהמוכר אכן יפצל את ההזמנה לשתי חבילות שונות ולא יאחד אותן. ישנם פריטים הפטורים ממכס אך מחוייבים במע"מ לדוגמת חלקי מחשבים (לא מחשב מורכב!). יש באתר רשות המיסים רשימה מפורטת (אם כי לדעתי מאוד לא נוחה). הדרך הפשוטה לברר היא להתקשר לשלוחת המכס בדואר (לא משנה אם בת"א/י-ם או כל עיר אחרת) ולקבל את המידע מהפקידים.

למעלה