שלום לכולם...

adidosh2803

New member
שלום לכולם...

)בעודי מחפשת ברשת שיחון לשפה הפרסית (נוכחתי להבין שלא קיים דבר כזה.. ואני חייבת לציין שמאוד חבל!) נתקלתי בפורום הזה. אני נולדתי בארץ וההורים שלי שניהם מאיראן.. ככה שבבית תמיד דיברו פרסית אז גם אני וגם אחותי מבינות ממש טוב וגם מדברות ( אמנם עם מבטא מאוד מצחיק אבל מדברות). להבדיל מאחותי אני פחות התחברתי לשפה,. מאוד התביישתי לדבר עם אנשים. לא התחברתי למוזיקה הפרסית ולכן גם לא הקשבתי כל כך.. חוץ מבאירועים משפחתיים (אי אפשר להתחמק מזה). בשנים האחרונות כל זה השתנה. אחותי התחתנה, ובעלה החליט שהוא רוצה ללמוד פרסית, מכיוון שיש לנו משפחה בארה"ב והיה לו קשה לתקשר איתם היות וגם אנגלית הוא לא כל כך מדבר. התחלנו ללמד אותו בבית מילים חשובות ואז משפטים והיום הוא כבר מבין פחות או יותר והוא גם זורק מילים פה ושם (מאוד משעשע לשמוע אותו מדבר ) וברכב תשמעו אצלו רק שירים בפרסית והוא יודע לשיר את כולם. לראות אותו כל כך נהנה מידיעת השפה גרם לי לאהוב יותר. אני מקשיבה ומאוד אוהבת שירים בפרסית. היום יש לי חבר וגם הוא מאוד התחבר לשפה ורוצה ללמוד גם כן (השיחון הוא בשבילו). אז, אחרי כל התקדים הזה... מאוד מצא חן בעיני בפורום הזה ואשמח לקחת בו חלק. לענות על שאלות, לשאול שאלות ולעזור. עדי

niya

New member
ברוכה הבאה adidosh../images/Emo24.gif

אלינו לפורום
תמיד נשמח לתגבורת כמו שלך... יש כאן בקישורים ובמועדפים כל מיני מילונים לפרסית, ויש אתרים שמתרגמים (בעיקר מאנגלית לפרסית אבל זה גם משהו) איזה כיף לך שאת ואחותך מדברות. אצלנו לא דיברו איתנו בכלל פרסית ואני פה ושם מבינה, אבל רחוקה מלדבר
מאיפה ברפס ההורים? איזה ניב אתם מדברים?

איזה כיף לך שאת יודעת פרסית../images/Emo140.gif

וכל הכבוד למשפחה שלכם. אתם כנראה אנשים מאד מסבירי פנים אם הצלחתם למשוך ולעניין בלימוד השפה את בני הזוג. אני אזרחית גרמניה ובת של ייקה אמיתי, יליד המבורג (1925). את השפה הגרמנית כל הזמן שמעתי בבית אבל אבא לא ממש ניסה להנחיל לנו אותה, ודיבר איתנו רק בעברית כי אמא שלי לא ממשפחה גרמנית (למרות שהיא דווקא למדה גרמנית מאבא ושולטת בה די טוב!)... ככה יצא שלצערי איני שולטת בגרמנית, דבר שהיה יכול מאד מאד לעזור לי בחיי המקצועיים פה בספרד...
אבל גרמנית אין לי כוח ללמוד, זו שפה נורא קשה. פרסית, לעומת זאת, אני מנסה ללמוד בעצמי מהאינטרנט. אוהבת מאד מאד את השפה הזו ואת התרבות הפרסית. אז ברוכה הבאה ופרויז יסביר לך כל שאלה. הוא עלא כיפק.

תגידי ניה, איך זה שפרויז עוד לא עשה ברוך הבא

למשתתפת החדשה?! ... להתחיל לדאוג? .... ולעדי, خوشامد !!!!!

פרויז1

New member
היי דוידק!

המלפפון שלי מקולף . מה שאני מקלף, זה תירסים. אחרי בישול הם טובים וטעימים. עם קצת מלח - זה מעדן. ומה בכללי? מארגן מפגש כיתת תיכון.

פרויז1

New member
בטח שכמובן שברוכה הבאה.

פרסי עסלי אוהב תוצרת חוץ. בייחוד ארץ שיש בה נקודת איפיון פראי. כמו לוחמת שוורים. זה משהו! ראית בטח כאלה! מה זה שיוצאים לרחוב והשוורים רצים אחרי ההמון. מאיפה זה נולד?

אתה מתכוון לחגיגות סן פֶרמִין בפמפלונה

שם, אגב, גדל החבר שלי אנטוניו, וגם הוא השתתף (שיכור כלוט כמובן) בריצה המטורפת לפני השוורים. טירוף. אם תבואו ביולי ותביאו איתכם בגדים לבנים מכף רגל ועד ראש (זו המסורת) אולי אלווה אתכם לפמפלונה. לא מומלץ. אני מעדיפה את חגיגות ה- TOMATINA בכפר בּוּניוֹל שבחבל האוטונומי של ולנסיה. כפר שלם זורק עגבניות בשלות ברחוב.

Davitak

New member
אני תמיד בעד השור

במיוחד שהוא תוקע קרן בתחת של המטאדור "הגיבור"

adidosh2803

New member
תודה לכולם על התגובות...

מעניין אותי לדעת למה דווקא השפה והתרבות הפרסית משכה אותך? ופרסית זו גם כן שפה לא קלה בכלל... אמא שלי נולדה בטהרן ואבא בהמאדן. אמנם אני יודעת לדבר ומבינה ממש טוב אבל לקרוא ולכתוב אין לי מושג אז מה שכתוב שם בפרסית לא הבנתי. ושוב.. תודה לכולם..

חחח את ואני יכולות להיות

כמו שתי הטלויזיות שבאחת אין צליל ובשנייה אין תמונה. כי אני לא מבינה פרסית אבל כן יודעת לקרוא את הכתיב הערבי (שהוא כמעט זהה לכתיב הפרסי). לא יודעת מה בדיוק משך אותי לפרסית, אני תמיד אהבתי את הצליל של השפה וגם יצאתי עם כמה גברים פרסיים כשחייתי בישראל, ודרכם הכרתי את המשפחות, התרבות והשפה שריתקו אותי.

gamari

New member
חוויה אדירה

קוררידה דל טורוס מופע מלא אדרנלין, לפני המון שנים במאדריד בספרד, נהניתי מאד השיא היה שבחורה לידי בקהל, בשנות ה-40 לחייה, מאמין רווקה, בלי בושה הורידה בפניי את החזיה , שאלה אותי אם החזה שלה יפה, לא הספקתי לענות והיא זרקה לעבר המטאדור את החזיה שלה אחרי שההוא הכניע את השור בתקיעה ראשונה של הכידון.

פרויז1

New member
נזם חנום ! אפילו אשתי יודעת קצת פרסית.

המילה הראשונה שאשתי למדה היא : נזם, תנחשי!

למעלה