שלום לכולם

nirsnoika

New member
שלום לכולם

אשמח עם תוכלו לעזור ולנדב מידע אני קצת מבולבל יש לי סכיזופרניה ונגיעות של OCD מאז ומתמיד היה לי מחשבות טורדניות אבל בגלל משבר שעברתי לפני 4 שניים הוגדרתי באבחנה של ה''סרטן של מחלות נפש'' הסתגלתי ולמדתי לקבל את המצב אפילו שמעתי שעכשיו יותר מכירים בסכיזו-אובסיסי. אני יקצר עברתי דירה וזה היה כישלון וחזרתי לבית הוריי כרגע החמיר הOCD אני מרגיש חריג מאוד ומוזר. היה לי יותר קל להתמודד עם פסיכוזה מאשר המחשבות הטורדניות שיש לי עכשיו. מישהו נתקל פעם במחשבה של פגיעה קוגנטיבית זה כול הזמן עובר לי בראש ומחורר לי את הנשמה וגם מחשבה שאני לא מסוגל זה ביזארי לגמרי אבל אני יגיד להשלים משפטים עוד לפני שאמרו אותם לא יודע למה? תמיד שאני מנסה לחשוב מה בנדם הולך להגיד. יש איזה מעצור (חסימה רגשית) שלא נותן לי לחשוב רק האקט של הדימיון יש אוטם אותי. אני מחפש איזה הגדרה למחשבות הללו כי זה לא משהו חיצוני כמו לסגור גז או דלת אלה יותר נפשי יש שם לסוג כזה של מחשבות? אשמח לתשובה אני מתוסכל ולא מוסגל לחשוב זה מגיע למצב שאני כבר מדוכא מחשבתית ומחוסר ביטחון עקב הפחד שאני יקבל מחסום רגשי ולא יהיה מה להגיד עזרהההההההההההה ותודה

nirsnoika יקר:) אני לא יודע אם אוכל לעזור, אך

אך רציתי להביע תמיכה ולעודד קצת. אז קודם כל, אנחנו תמיד כאן בשבילך. אני חושב שמה שאתה מתכוון אליו הוא אוסידי של מחשבות. הוא מופיע במגוון דרכים ומאוד מושפע מהאדם עצמו, ולכן אצל כל אדם זה מתבטא בצורה אחרת, אך אני מתאר לעצמי שהעניין בלהשלים משפטים של מישהו אחר שייך לסוג של חרדה של "אם לא אוכל להשלים את המשפט, יקרה...?" כלומר שהחרדה עולה ברגע שאתה לא מסוגל להשלים למישהו את המשפט? אני מנסה להבין כדי לעזור לך להגדיר זאת טוב יותר. בנוסף, אולי תבהיר ותחדד קצת את העניין של הפגיעה הקוגנטיבית? למה בדיוק אתה מתכוון? תוכל לקרוא כאן ב"קישורים" על אוסידי של מחשבות, שאינו מתבטא בטקסים מעשיים אלא טקסים מנטליים, כמו לספור בלב, לחזור בכוח על מחשבה מסויימת או על תמונה בראש שוב ושוב, להחליף מחשבה רעה במחשבה טובה, ואולי גם להשלים משפטים לאחרים כמו שאתה אמרת, או לנסות לנחש נכון מה הם אומרים כי אם לא, החרדה עולה... כל הכבוד לך שאתה מתמודד עם כל מה שעובר עליך. חשוב שלא תתמודד לבד. אנחנו כאן. בנוסף, האם אתה מטופל באיזשהי צורה? אני מטופל כרגע בטיפול קוגנטיבי התנהגותי ומוצא אותו מאוד מאוד יעיל. בכלל עוזר לך שיש מישהו מולך שמשקף לך את המחשבות והרגשות שלך ושתוכל להסביר לו/ה בדיוק מה אתה מרגיש וכך יעזור לך להתמודד.... בינתיים אני מקווה שגם אחרים יגיבו לך ושתכתוב לנו אם תצטרך :) סופשבוע מקסים, קובי :)

nirsnoika

New member
תודה לכם על התמיכה אני ינסה קצת להסביר

איך התגלגלו העיניינים הייתי ילד נער נורמלי עם חלומות לעשות צבא שמח חברים חברה ועם הרבה יכולות חברתיות שעד היום אני לא מבין מאיפה היה לי כזה אומץ ואני מדבר על דברים בסיסיים כמו להיכנס לחדר מלא אנשים ולרצות למשוך את מירב תשומת הלב שהיום ההפך למטרד התחלתי לעבוד מגיל 14 במסעדה וגם למדתי הייתה תקופה שבה השתמשתי בהרבה סמים מכול מגוון הקשת שעשה לי טוב בדיוק כמו שדפק אותי. וביום אחד הכול התהפך נהייתי פרנואיד מפוחד חרד חרדה חברתית קיצונית וגם מחשבות אובססיביות כמו תמונה שתמיד היית עולה לי בראש המזל שהיה לי הרבה תבונה למה שעובר עלי כמה שאפשר.חלתי כמו כול בנדם שבמצוקה היה עושה נכנסתי לגוגל ובדקתי מה עובר עלי חחח לא ידעתי שזה יהיה כול כך חמור 5 שנים עברו מ16 מהמשבר בתכלס 6 מקומות עבודה שפרשתי אין צבא לימודים פרשתי כי האגו שלי לא נתן לי שיראו אותי במצב כזה במקום להעזר בחברים התרחקתי ביקשתי פסיכיאטר עכשיו נותלסרוקוול 600 קלונקס 2 מ''ג סרוקסט 40 מ''ג וזה עוד בלי שום היסטוריה של אישפוזים כנראה אני מאלו שנדפק חזק אבל לא מספיק מתפקד בקושי הדבר היחיד שהיה להישען עליו זה המחשבה הסקרנות הידע הזיכרון הטלוויזיה בעיקר לפנטז על שיהיה טוב... עכשיו המחשבות המעצבנות האלו גמרו אותי כול הזמן אני חושב או שנדפקתי או שנאי לא מסוגל להשלים משפט וזה עושה מערבולת בראש סלט יווני כבר לא מוסגל זה יותצר גרוע מהחרדות הפסיכוטיות שהיו לי (חרדה קיצונית) מה אני עושה השם רק יודע ונראה לי גם הוא ויתר עלי. המוח עוד שניה נדלק מתלקח...

אמא11

New member
היי ניר יקר

למה כוונתך "התרחקתי מהפסיכיאטר"? האם אתה לוקח תרופות שפעם נתנו לך, במינון שפעם נתנו לך וללא נעקב? אני חושבת שכדאי לך לקבוע - או עםהפסיכיאטר או עם פסיכיאטר חדש - ולשתף. אנחנו כאן יכולים לתמוך ולהקשיב אבל טיפול שיכול לעזור ולשפר הוא תחום של איש מקצוע. ניר, האם יש מצב שתשקול לבקש אישפוז יום? רק טוב תמי

אמא11

New member
היי ניר יקר../images/Emo140.gif

ברוך הבא לפורום שלנו
כפי שאתה בודאי יודע, הOCD מופיע בהרבה מאד צורום ועוצמות שונות. הנושאים של "נקיון" ו"בדיקות" אכן נפוצים, אבל גם OCD מחשבתי נפוץ מאד. לגבי הקלה במצב, אני חושבת שכדאי לך לפנות לפסיכיאטר שמטפל בך ולשתף אותו. אולי הוא ישנה משהו בטיפול התרופתי ואולי הוא יפנה אותך לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. מה שכן, חבל להשאר כך ולסבול וכדאי לטפל. בנוסף, אנחנו כל הזמן כאן - אם תרצה להמשיך ולשתף. תרגיש טוב תמי

למעלה