שלום לכולם.........

aשרון

New member
שלום לכולם.........

שמי שרון. אני מתעניין במידע על מחלה שגורמת לשיתוק בעצב הפנים . במאמרים באינטרנט נתקלתי במחלה בשם פיציאליס או הידועה בשם bells-palsy המנוונת רק צד אחד של הפנים. אני מחפש מחלה שגורמת לשיתוק מוחלט של עצבי הפנים שגורמת לבן אדם חוסר מסוגלות לחייך. אם למישהו יש מידע בנושא אשמח לדעת, תודה, שרון .

aשרון

New member
מקפיץ את ההודעה שלי........

למי שיודע משהו בנושא, אשמח אם יעזור, שרון.

mic26

New member
איזה מידע אתה מחפש?

אם אתה מעוניין בטיפול, הדיקור הסיני ידוע ביעילותו בטיפולים במצבים כאלה. יש נקודות על הקרקפת שעובדות באופן ישיר על העצבים שמגיעים לפנים, וכן נקודות מקומיות על הפנים.

טאוֹ

New member
פציאליס

שלום, שרון. ממה שאני הבנתי, ברוב המקרים הפגיעה יכולה להתרחש באחד מצדי הפנים (ללא העדפה סטטיסטית לצד מסוים) - אבל פגיעה דו צדדית בו-זמנית גם היא אפשרית, אם כי נדירה למדי.

בלנד

New member
קודם כל כדאי לדעת שהעצב

בזכותו אנו יכולים לחייך נקרא עצב השילוש, הוא למעשה עצב אחד המתפצל לשלושה. פציאליס לפי מה שאני יודעת (חוויתי פעמיים בחיי הקצרים) היא לא מחלה אלא מצב. המצב הוא שיתוק חד צידי של הפנים אם כי כמו שהוזכר כאן אין מניעה שלא יופיע בשני הצדדים בו זמנית אך כמובן נדיר. מה שיכול לגרום למצב הנקרא פציאליס זה שבץ ולכן מפנים למיון בו ברגע שרואים מצב חדש שכזה אצל מי ממכרנו או מטופלנו גם אם הוא אדם צעיר, כל דבר המונע דם מלזרום באופן סדיר באיזורים שאחראים על עצב זה במוח (גידול, נמק, שטף דם ועוד כל מיני דברים לא נעימים שיכולים להופיע במוח כתוצאה מנזק חיצוני או מחלה) דבר נוסף זה קור חזק מאוד כמו נסיעה ארוכה עם חלון פתוח על צד אחד של הפנים וכמובן דלקות שונות בעצב. אם במקרה אתה כותב ספר (ההשערה האישית שלי לגבי השאלה שלך) הייתי הולכת על גידול לא סרטני (כל גידול במוח נקרא ממאיר גם אם הוא לא סרטני בגלל מיקומו הרגיש) או ציסטה שהתסמינין שלו הוא חוסר יכולת לחייך מכיוון שהוא "יושב" במוח באיזור שמעצבב את המימיקה של הפנים. אם זה עזר ויש לך עוד שאלות, אתה מוזמן לשאול...

aשרון

New member
תודה על התשובה.....

את מאוד עוזרת לי. למעשה, אני אכן כותב תסריט ואוסף חומר לפיתוח הרקע של הדמות הראשית. הדמות צריכה להיות משותקת משני צידי הפנים שלה כך שלא תהייה מסוגלת לחייך, וזה הטריגר שלה לתיסכול עמוק שהולך ומחריף עם השנים. אני רוצה לעשות מחקר רציני ועמוק כדי שהמצב ירגיש מציאותי ונכון לקהל הצופים. אני אשמח לכל עזרה או הפנייה למומחים בנושא , תודה שרון .

למעלה