שלום לכולם

natali138

New member
שלום לכולם

שלום אני חדשה פה אשמח לעזרה מכם. אח שלי נשוי לאישה שיש לה שני ילדים משלה מהנישואים הקודמים. לפני מספר חודשים נולדה להם בת משותפת (מדהימה :) ) הנישואים הקודמים של אישתו היו מאוד מאוד קשים וכמו כן גם הגירושים. הילדים בגילאים 13 ו10. הבן בן 13 תכף והבת בת 10. בעלה לשעבר בן אדם מאוד מאוד מאוד קשה. ממה שאני יודעת עוד בתקופה שהיו נשואים היה בן אדם אלים כלפי הילדים (מילולית ופיזית). היום הוא עדיין רואה את הילדים. מה שקורה היום (לא בדיוק היום, יותר בשנה האחרונה) שהבן הגדול מגלה הפרעות מאוד מאוד קשות באישיות כלפי כולם. הוא מרביץ ומקלל וצורח ומאוד אגרסיבי במידה ולא מקבל את מבוקשו - אין לו שם אמפתיה כלפי אחר, שום רגש איכפתי כלפי אחר. דיי הולך בדרכו של אביו. כבר בעבר הופעלה מערכת המשפט והרווחה אבל לא עזרה כל כך בנושא (גם בגלל האב וגם בגלל האמא שמפחדת להתמודד מול הבעל לשעבר). לפני שבוע בערך הילדה הקטנה הייתה אצל האב והוא הרביץ לה וכלא אותה בשירותים כאשר אחיה הסתכל מנגד ואמר לאביו שיהרוג אותה (!!!). הם הלכו לתחנת המשטרה אבל בסופו של דבר לא הגישו תביעה בגלל שהאמא לא מוכנה להתמודד מולו. כיום הילדים עדיין מתראים עם האבא, מה שלי נראה מטורף לגמרי לא הגיוני בעליל. האמא מעוותת אתהמציאות לגמרי ותופסת את הדברים שקורים אחרת לגמרי. אני רוצה לעזור להם - כי בכל זאת זו המשפחה שלי וממש לא מעוניינת שאחי והאחיינית שלי יגדלו לתוך זה - יותר ממה שעכשיו. אני רוצה להביא להם מאמן אישי שיעזור להם בכל הנושאים שהעלתי. דבר ראשון שישנה את תפיסת המציאות המעוותת שלה, יגרום להפסיק לפחד להתמודד מול בעלה לשעבר, ולטפל בילד הבעייתי. מה אתם חושבים? מה אתם מציעים בכל הנושא הזה?

coachingyou

New member
שינוי תפיסה

נטלי שלום, את מביאה סיפור מאוד לא פשוט, עם הרבה מאוד בעיות מכל הסוגים והמינים - קשורים בהרבה גורמים . הרעיון של אימון אישי לשינוי התפיסה יכול להיות פתרון טוב אבל - וזה מה שחשוב ביותר - הוא צריך להגיע מתוך הרצון והצורך של גיסתך בעיקר ותוך שיתוף פעולה של אחיך. לכן, לפני הכל, שוחחי איתם על הנושא, שאלי את דעתם ובדקי היטב האם הם מעונינים/רוצים להתמודד עם השינוי הנחוץ. במידה והתשובה חיובית - אזי מאמן אישי יכול לעזור ולפעול לשינוי התפיסה של גיסתך, לחיזוק הביטחון העצמי שלה מול הגרוש שלה, לעמוד על זכותה וזכות הילדים לחיים נורמלים. במסגרת ההתנדבויות שלי, אני תומכת באימון אישי באשה שעברה התעללות בתוך הבית וכיום נמצאת במקום אחר לחלוטין. זה עובד אבל רק אם גיסתך תרצה לשתף פעולה. אם את רוצה פרטים נוספים איך לשוחח איתם, איך להביא את הנושא בצורה שתתקבל על ידם, את מוזמנת לכתוב/לטלפן אלי ואשמח לעזור.

amicar

New member
זה נורא לקרוא את מה שכתבת והמשפחה

בודאי זקוקה לעזרה ,אך זה שאת רוצה להביא להם מאמן לא יפתור את הבעיה. כדי שמאמן יעזור למתאמן להשיג תוצאות ,בקשת האימון צריכה להגיע מהמתאמן. במקרה הזה את מבקשת אימון בעבורם. האם הם רוצים אימון? האם גיסתך ,שלא מוכנה להתמודד עם הגרוש שלה,מוכנה להתמודד עם עצמה בתהליך אימוני? נראה לי שטיפול יתאים להם יותר,מפני שהילדים גם הם צריכים "תהליך" שיחלצם ממצבם הקשה.

bridges

New member
התעללות לאורך שנים...

נטלי היקרה, שיתפת אותנו כאן בסיפור קשה מאוד שלצערי נפוץ הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים. דבר ראשון, עם כל הקושי שבדבר, אם את חושדת שהאב מתעלל בילדיו זו חובתך החוקית (ובעיניי גם המוסרית) לדווח על כך לרשויות. יש ארוגנים שיכולים לעזור לך בנושא, כמו האגודה להגנת הילד. אני מוכיר אותך על כך שאת מעוניינת לעזור אולם כפי שאמרו קודמיי, עד שהגיסה שלך לא תבקש ותהיה מעוניינת בעזרה לא אימון ולא טיפול לא יהיו אפקטיביים. גם אם היא כן תהיה מוכנה להכנס לתהליך אימוני אני לא בטוח שזה התהליך שמתאים לה עכשיו. אני חושב שטיפול או ייעוץ משפחתי הם הפתרון למצב שבה היא נמצאת. אני מקווה שהסיפור שלכם ייגמר בטוב, רונן

natali138

New member
תגובה לכולם

קודם כל מודה לכולם על התשובות היחסית מהירות וחמות. בקשר לשאלה האם הם מעוניינים בכך. ניהלתי עם אחי אתמול שיחה ושאלתי אותו במידה ונביא מישהי או מישהו שתעזור בסגנון "אלון גל" כזה האם זה משהו שיסכימו איתו או ישתפו פעולה התשובה הייתה חד משמעית - שכן. שואלים למה הם לא חיפשו או עשו את זה בעצמם... אני מניחה שהם כבר דיי אבודים בנושא... הם מתמודדים הרבה זמן בתוך המערבולת כשבטוחה מעורבים כל מיני עובדות סוציאליות ועובדות רווחה שלא ממש מועילות ולא תורמות הרבה. יש תחושה של חוסר תקווה, ותמיד כשיש תקווה תמיד האישה מוצאת דרך או תירוץ לפוצץ את זה בגלל הפחדים והחוסר יכולת להתמודד עם הבן אדם הזה. מבחינתי אני רואה את זה מכל הבחינות ולא מוכנה לסבול את זה. אני יעשה כל דבר שיכול לפתור את הסיטואציה. צריך להבין שהדבר גורם למתחים מאוד קשים ואחי ממש סובל מהנושא. ובקשר למה שרשמו על אישה מוכה... האמת אני לא מכירה את הסיפור עד הסוף אני ממה שהבנתי היא לא הייתה מוכה אבל כנראה סבלה מהתעללות מילולית וכמו כן הילדים (הילדים אני יודעת שהוכו...). יש לציין שהם לקחו את הילד לפסיכולוג ואובחן כבעל בעיות שונות והומלץ על בית משקם (לא בטוחה מה זה בדיוק) אבל בסוף נפל בגלל בירוקרטיה של בית המשפט.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אני תוהה

נדמה לי שהכן החד משמעי מגיע מאחיך, ואת כותבת שכאשר יש תקווה אישתו מפוצצת אותה. מה יהיה שונה אם יגיע מאמן הביתה? האם זו לא תהיה עוד חווית תסכול? אשה מוכה זה לאו דוקא קשור לזה שהיכו אותה ממש. זו הווית הפחד, חוסר היכולת לעמוד על שלה, להיות בתוך מעגל האלימות, ההתנצלות, החזרה שוב ושוב, בלי להיות מסוגלת לשבור אותו. אם יש סיכוי שמאמן יעזור, אתם יכולים לנסות. נדמה לי שהכיוון שיותר יעזור הוא להכיר בכך שהיא זקוקה לעזרה כדי לצאת מהפחד וחוסר היכולת. זה יותר בתחום הטיפולי מאשר בתחום האימון, ויש מסגרות שונות שיכולות לעזור.

natali138

New member
אתם חושבים שפסיכולוג יעזור יותר?

לא יודעת יש לי מין תחושה שפסיכולוג רק יושב ומקשיב ומהנהן - לא עושה הרבה. נכון, עד עכשיו כל פעם שהייתה תקווה היא ניפצה אותה אבל זה רק בגלל הפחד להתמודד עם הדברים האלו. ולכן חשבתי שמאמן יכול לעזור... בכך הכל כל הבעיה מתחילה באי אמונה בעצמה שהיא יכולה להתמודד מולו. אני חושבת שמאמן לוקח חלק פעיל יותר מפסיכולוג, אבל תקנו אותי אם אני טועה.... בקשר להסכמה מאחי - הוא דיבר איתה גם והיא גם הסכימה שמישהו חייב לעזור להם ובמיוחד לה... תודה לכולם על התגובותץ

ענבל כהן חמו

מנהל
עזרה

מאמן יותר פעיל אבל מטפל ברבדים פחות עמוקים. מאמן הוא לא כמו פסיכולוג רק פעיל יותר. יש הבדל גדול בשיטות העבודה, בהכשרה ובמקרים שמותר להם לטפל בהם. אימון נפלא לדברים מסוימים, ולא יועיל במקרים אחרים. לא להאמין בעצמה יכול להיות דבר די משמעותי. השאלה היא מה יאפשר שינוי בתחושת האמונה הזו. לפעמים זה יושב על היסטוריה טראומטית או אירועי ילדות שדורשים טיפול ועיבוד. זה יכול להיות גם דבר קל יחסית לשינוי שאפשר לטפל בו גם על ידי אימון. במקרה הזה אני נוטה להאמין שיש פה מורכבות, כי היא חיה עם האיש הרבה שנים ולא התמודדה מולו. אנחנו לא באמת יכולים לדעת מכאן מה משפיע עליה ומה יאפשר לה שינוי. חשוב שאם יש נכונות נסו משהו. אולי יהיה קל יותר להתחיל עם מאמן, אני לא יודעת.

ענבל כהן חמו

מנהל
עזרה הולמת

יקירה, מפחיד ומתסכל לחוות מציאות כזו מקרוב. אחיך חי עם אשתו - הוא הקו הראשון שיכול לסייע לה. נראה שהיא זקוקה לסיוע, שהוא יותר מאשר אימון. הפחד שלה משתק אותה עד כדי כך שאין לה אפשרות לעמוד על שלה מול הבעל לשעבר וגם מול הבן. נראה כאילו הבן משחזר את ההתנהגות של האב כלפיה וכלפיו. עליה ללמוד לשים לו גבול, וזה יהיה לה לא פשוט כי זה איזור של קושי עבורה, איזור של חולשה. לאימון קשה להתבצע באוירה של פחד וחרדה. היא הגנה על עצמה בכך שנפרדה מבן הזוג האלים, עכשיו עליה ללמוד להגן על הילדים שלה. היא תגן על הבן שלה בכך שתשים גבולות להתנהגות שלו. היא תגן על הבת בכך שתפנה למערכת הרווחה ותרחיק אותה ממנו. אולי דרך ההבנה לנזק שקורה לילדים היא תתגייס לשנות מה שלא הצליחה בעבר. כפי שכתבו כאן אחרים, אין אפשרות לסייע לה בלי שהיא תחליט על כך - אם דרך שירותי הרווחה, או בכל ערוץ אחר. אפשר לפנות גם לעמותת רוח נשית, אשר מסייעת לנשים נפגעות אלימות.

שלום לכולם

שלום לך את כרגע עדה לסיפור קשה שיש בו נפגעים ולא ברור מהי הפגיעה בדיוק אני מוקיר אותך על זה שאת מתערבת ונוקטת עמדה ומנסה לעזור זה לא כול כך ברור שתעשי זאת ולכן כול הכבוד על היוזמה לפי מה שתארת העניין היה בטיפול כבר לא פעם בידיי עובדים סוציאליים פקידיי רווחה ואפילו בית המשפט אני בעבר נחשפתי לסיפור כזה דיי מקרוב וגיליתי שהשינוי שהכי קשה לחולל אותו הוא היכולת של האישה להתמודד מול בן זוג האלים ברגע שיש יכולת כזו אז דברים מסתדרים יותר בקלות באופן יחסי כמובן מאוד חשוב לדעת אם הגרוש של גיסתך נמצא כרגע במערכת יחסים אם כן יכול להיות שזה יהיה יותר קל להתמודד איתו אחיך כמובן צריך לתמוך ולסייע בצורה פעילה התמיכה שלו משמעותית וחשובה ואולי הכי חשובה להרחיק את הילדים מהאבא מומלץ אם החשיפה אליו גורמת להם נזק ובוודאי יש תיעוד מספיק בידיי הרשויות (לפי מה שתארת) כדי להתחיל לפתוח בתהליך תהיה אזשהיא נקודה שבה תהיה הסלמה בדרגת האיום והאלימות זה יקרה שאותו אדם אלים יגלה שהוא מאבד שליטה שאולי ירחיקו ממנו את הילדים , שיש סכנה שיכנס לכלא וכו" לכך צריכים להיות ערוכים ומוכנים אני לא חושב שזה מקרה לפסיכולוג כרגע ובוודאי יחלקו עלי עמיתיי המאמנים צריך לערב אדם שיכול להביא לשינוי כלומר ביטול האיום ויצירת מציאות חדשה למאמץ הזה יצטרכו להרתם גיסתך אחיך ואולי גם את וצריך יהיה לרתום גם את הרשויות המתאימות עובדים סוציאליים משטרה בית המשפט זה מאבק האם גיסתך מוכנה לכך ? האם היא מוכנה להפגש אם אדם שיכול לסייע ?

natali138

New member
האם היא מוכנה

תראה לא דיברתי איתה אישית על הנושא (רק בגלל שלא נעים לי לדבר איתה ישירות על הנושא ולתת לה עצות מפאת הפרש הגילאים ביננו) אבל דיברתי עם אחי על הנושא והוא אומר שדיבר איתה והיא כן מוכנה לכך וכן מוכנה להשקיע כדי לשנות. בקשר לדברים האחרים אצלי ברור כי הבעיה בראש ובראשונה מתחילה באמא, ז"א ברור שבאבא שהוא אלים וכו וכו' אבל, במידה והאמא הייתה חזקה מספיק לעמוד מולו זה לא היה מגיע בכלל למצב שהוא נמצא היום. כיום לגרוש שלה ידוע שהרשויות ולבתי המשפט לא יכולים לעשות לו כלום כי בתכלס אין להם כלום עליו (כי כל פעם שזה מגיע לדבר האמיתי היא מקבלת רגליים קרות...) אני יודעת שבעבר היה צו הרחקה אבל לא עזר במיוחד. לאחר שהתפיסה של האמא תשונה והיא תראה את המציאות האמיתית ותעזור כוח לדברים שצריך לעשות, לדוגמה, הרחקת הגרוש מהמשפחה באופן טוטאלי, העברת הילד לגורם מטפל - ואם צריך להרחיקו מאזור הנוח שלו - אז לעשות את זה. מאמינה שאחרי שהדברים האלו יקרו ההמשך לדרך חדשה ומציאות אחרת תשתנה... אני מחפשת בן אדם חזק שיוכל לגרום לאמא להרגיש שיש בכוחה לגרום לדברים האלו לקרות.

האם היא מוכנה

זה שיצא פעם צוו הרחקה זה אומר שהיא הגישה תלונה בעבר ואף הגיעה לבית משפט אז משהו היא כן עשתה ברגעים שהם מפחידים עבורה היא זקוקה לתמיכה של הסביבה כדי שלא תקבל "רגלים קרות" סביבה זה בן זוג ,זה משפחה וזה גם יכול להיות אדם חיצוני שיסייע שלחתי לך מייל את מוזמנת לענות עליו דורון

raana4

New member
נישואים שניים של אשתו של אחיך

נטלי שלום את מתארת מצב לא פשוט ההסתכלות של האימא שתיארת כמעוותת הנה נק מבט יחסית היא רואה כך ואת רואה אחרת. אני הייתי בוחן האם המקרה מתאים לאימון או לפסיכולוג חינוכי התפתחותי שילווה את הילדים. מקווה שעזץתי ולו במעט. בברכה רענן לחים 0502614234

למעלה